Tayang Makanan Depan Orang Puasa

I feel like imitating, just like Bong and Syam imitates NajibRazak tweets.

* * * Start * * *

Korang tahu tak, kalau tayang-tayang masakan kat blog boleh dikira berdose?

Eddie bukan ape, Eddie pernah terlintas juga di kepala, bloggers yang tayang-tayang makanan macam KNizam dan AzmanIshak, tak takut dose ke? Jadi untuk nak elakkan dikelentong, Eddie pergi tanye Imam kat Masjid lepas solat jemaah A’sar di Au2.

Lepas sembahyang, pelan-pelan pergi bisik kat Imam tu. “Tok Imam, saya ade soalan agame.” Die pandang Eddie dengan muke terkejut. Ye lah, Imam tu baru 23 tahun, Eddie ni dah 26 tahun, tahap wajib kahwin, terkejutlah die bila kite panggil die ‘Tok’.

Lalu Eddie ceritakan permasalahan yang dihadapi. Bukan ape, kadang-kadang bace kat Google Reader, terliur pon ade juga walaupun dah besar panjang.

Tok Imam tu pon menceritakanlah, sebenarnye entri pasal makanan di pasar ramadhan bukan tak bole, boleh, tapi jangan bagi orang terliur. Ape ke jadah Tok Imam ni? Oxymoron betul. Dah kalau tangkap gambar ayam percik, mestilah tampak sedap! Kalau tak nampak sedap, takde la orang buat Live Blogging! Aissh, pening Eddie dibuatnya.

Jadi kesimpulannya, kalau nak tayang gambar ayam percik, kueh bendera (kueh lapis), karipap hangit, ayam golek Nara, air bandung, Jus soli mangga, korang cube ‘blur-blur’-kan sikit pakai photoshop. Senang je, bukak Photoshop, lepas tu tekan Filter > Blur > Average. Tak de orang terliur, tak de dose, kan?

* * * End * * *

That felt weird, but I think I managed to imitate someone’s style of posting.

All of the above never took place, except for the A’sar at Mosque Imam, who’s a Hafiz, 23 years old. To all the names mentioned above, kalau terase, pergilah suruh awek korang pujuk. Kalau tade awek, cari bantal busuk, guling-gulinglah atas katil.

ps: To that blogger, no heart feelings ok? I’m just messing around.

pss: Guess who’s the blogger!

psss: Today is 09/09/09, I’m starting a theme company and Muhammad is sitting for Math Paper 1 UPSR (hope he does well)

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

This Post Has 66 Comments

  1. nakal ye NH sekarang. 😛

  2. “Plis plis plis, kamu jangan nakal…”

    *Tetiba terasa nak nyanyi lagu paling ghei masa kini.*

  3. Btw, the comment form looks great. Testing testing.

  4. Who’s comment form, yours or mine? 😀

  5. Oooh plis plis.

    Comel la lagu tu. Kalau ko nyanyi, pegang payung, sambil hop-hop kt titian, dah elok sgt nak buat cover kt Karoke Jamban.

  6. Ayam kau kat sebelah ni pun bleh tahan gak penyebab produksi air liur beb…

  7. selalu tengok posting yang berkaitan dgn maknan time lepas berbuka je..hehehe

  8. Tgk pompuan seksi pon penyebab produksi air liur.. serta air lain yg R rated.

  9. letak gambar kek hangit pun ada yg terliur juga ke…

  10. entah eddie gambar ayam golek kat sebelah tu pun agak la buat orang terliur jugak.

    oh eddie, bulan puasa pun nakal!

  11. mudanyer pak imam skrg..

    btw.. style blogger mana tu?

  12. air yang R rated haha genius…
    seriously, 23 for imam masjid? or surau?

  13. aku tgk ayam, tak terliur sgt.

    kalau tgk kuih tepung pelita ke, mutabak ke, terliur la kot.

  14. I’m pretty sure that’s not me… Pheww!

  15. Bro, napa tak letak gambar sekali, baru lebih sarkastik tapi tepi nya gambar tu dah cukup dah

  16. erk? siapakah yg di ‘imitate’? aku kah? hu3.

    wah imam tu muda betul. klu aku lagi byk soklan nak ty sebab tok imam tu byk tenaga ha3.

    ps – terliur tak la tp perut je rasa lapar kah3

  17. kalo sape tgk atau baca blog tu tapi tak terliur tu… haaaaaaa.. mesti tak posa… hahaha…

    first time dengar perkataan oxymoron.. moron tu pernah la.. nak google japs.. hehe..

  18. hoho.. tok eddie nie bagus yea. benda yang orang ambik ringan pun dia ambik berat.. tq. sbb.. if tok eddie tak tanya cucu semua nie tak tau. ;P

  19. hehe aku cuma mempopularkan masakan malaysia senatero dunia sahaja. 🙂

  20. kalau orang tu tangkap gambar x cantik takde la tergoda pun tengok makanan tu, ye tak. mungkin itu la pointnya cadangan blurkan gambar tu :p
    tak pernah terfikir pulak boleh ke tak post gambar makanan tu. ignarance nya….

    (comel pulak bunyinya tulis entri gaya gitu)

  21. *typo* ignorance

  22. Serious babe. Dah la Hafiz, sedap plak suare die. Funny thing kan, ade 3 imam hafiz kt Au2 ni. Otai gile seko2

  23. Yeah.. Dengan harapan mat salleh faham bahase melayu 😀

  24. dah dapat dah maksud oxymoron?

  25. Bukan aku tanak, tp aku sendiri yg terliur bile nak edit nanti 😀

  26. Starts with J _ _ _ _ _ _ _.com

  27. Can you guess who am I imitating?

  28. Tak jauh bro, ko leh cari, dekat2 je. blogger Malaysia gak.

  29. 😀 but really, someone ought to ask the imam about this.

  30. hahahaha eddie ko wat lawak la nak ejas blur tu kat mane weh time live blogging..kalo iphone bleh la ade software dia..dasat tul iphone..jeles ngn application dia..hu3..

    kim salam kat adik imam yer..belajor rajin2 skit..hehe..

  31. Okay, dah tahu. Huhu.

    Macam tak pecaye pak imam semuda kita.

  32. Bole, balik rumah dulu, lepas tu betulkan balik!

  33. hehe…ada projek tema baru yerk? cool. btw, sape lagi yg involved skali? huhu.

  34. If I am not mistaken, you blogged about this person before… *winks*

    *It’s the month to forgive, but not to be forgotten! Ahaa!

  35. Setakat ni, abdusfauzi join. Sambil tu, tgh umpan teddy-o-ted.com hopefully die nak join.

  36. any theme demo? ngee~~

  37. erm. Asx join skali ka? =D

  38. =.=

    *speechless, da tak boleh lawan dah*

  39. Both! Oh btw, did you change the “please wait a comment…” line too? Haha.

  40. BTW, “no heart feelings” or “no hard feelings”???

  41. wah apakah aku sebagai contoh… adoi ai..
    tapi rasenya aku publish gambar makanan
    sesudah berbuka beb… ade pandangan lain tak?
    hahaha… juadah sedang berbuka ade lah..
    erm.. ke ade? ke tadek? lupe la…

    apa yang aku ingat.. semua siakap masak stim
    adalah selepas waktu berbuke.. hehehe

    P/S:- sila jangan lawat blog waktu siang hari
    dibulan ramadhan sebab berkemungkinan
    pahala puasa akan dipotong.. hahaha

  42. ye setuju… setuju… ate kome tak hasut pon suruh
    miker tak poser.. hahaha…

    *maybe you shoud tide-up yourself if cannot
    control the deamon inside you.. lol~

    P/S:- no heart feeling.. kite kengkawan
    terima kasih atas teguran membina.

  43. Nampak cam isu remeh tp
    berbaloi tuk direnungkan. 🙂

  44. Hahaha. Non! 😀 Let me sort out the business model dulu eh. Now still working on the main theme itself.

    Basically kene ade or ade the following
    – Based on jQuery
    – CSS3 support
    – Fast loading (production file tak exceed 100kb)
    – Timthumb.php (image resize kalau perlu)
    – Option page.

    Setakat itu yg aku leh bagi sekarang. Asx pon ckp nak join. Tp tunggu die dulu la. Die nak buat Joomla nye theme.

  45. I’ve been corrected before when I used ‘hard feelings’. I’m unsure myself.

  46. aku taktau kenapa,tapi aku geli geleman dgn ayat dlm post ko kali ni. ehhehehehe 😛

  47. Cari sapakah blogger yang dimaksudkan!

Leave a Reply

Close Menu
%d bloggers like this: