Categories
Food & Outing Jokes

Tayang Makanan Depan Orang Puasa

I feel like imitating, just like Bong and Syam imitates NajibRazak tweets.

* * * Start * * *

Korang tahu tak, kalau tayang-tayang masakan kat blog boleh dikira berdose?

Eddie bukan ape, Eddie pernah terlintas juga di kepala, bloggers yang tayang-tayang makanan macam KNizam dan AzmanIshak, tak takut dose ke? Jadi untuk nak elakkan dikelentong, Eddie pergi tanye Imam kat Masjid lepas solat jemaah A’sar di Au2.

Lepas sembahyang, pelan-pelan pergi bisik kat Imam tu. “Tok Imam, saya ade soalan agame.” Die pandang Eddie dengan muke terkejut. Ye lah, Imam tu baru 23 tahun, Eddie ni dah 26 tahun, tahap wajib kahwin, terkejutlah die bila kite panggil die ‘Tok’.

Lalu Eddie ceritakan permasalahan yang dihadapi. Bukan ape, kadang-kadang bace kat Google Reader, terliur pon ade juga walaupun dah besar panjang.

Tok Imam tu pon menceritakanlah, sebenarnye entri pasal makanan di pasar ramadhan bukan tak bole, boleh, tapi jangan bagi orang terliur. Ape ke jadah Tok Imam ni? Oxymoron betul. Dah kalau tangkap gambar ayam percik, mestilah tampak sedap! Kalau tak nampak sedap, takde la orang buat Live Blogging! Aissh, pening Eddie dibuatnya.

Jadi kesimpulannya, kalau nak tayang gambar ayam percik, kueh bendera (kueh lapis), karipap hangit, ayam golek Nara, air bandung, Jus soli mangga, korang cube ‘blur-blur’-kan sikit pakai photoshop. Senang je, bukak Photoshop, lepas tu tekan Filter > Blur > Average. Tak de orang terliur, tak de dose, kan?

* * * End * * *

That felt weird, but I think I managed to imitate someone’s style of posting.

All of the above never took place, except for the A’sar at Mosque Imam, who’s a Hafiz, 23 years old. To all the names mentioned above, kalau terase, pergilah suruh awek korang pujuk. Kalau tade awek, cari bantal busuk, guling-gulinglah atas katil.

ps: To that blogger, no heart feelings ok? I’m just messing around.

pss: Guess who’s the blogger!

psss: Today is 09/09/09, I’m starting a theme company and Muhammad is sitting for Math Paper 1 UPSR (hope he does well)

By NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

66 replies on “Tayang Makanan Depan Orang Puasa”

erk? siapakah yg di ‘imitate’? aku kah? hu3.

wah imam tu muda betul. klu aku lagi byk soklan nak ty sebab tok imam tu byk tenaga ha3.

ps – terliur tak la tp perut je rasa lapar kah3

kalo sape tgk atau baca blog tu tapi tak terliur tu… haaaaaaa.. mesti tak posa… hahaha…

first time dengar perkataan oxymoron.. moron tu pernah la.. nak google japs.. hehe..

kalau orang tu tangkap gambar x cantik takde la tergoda pun tengok makanan tu, ye tak. mungkin itu la pointnya cadangan blurkan gambar tu :p
tak pernah terfikir pulak boleh ke tak post gambar makanan tu. ignarance nya….

(comel pulak bunyinya tulis entri gaya gitu)

hahahaha eddie ko wat lawak la nak ejas blur tu kat mane weh time live blogging..kalo iphone bleh la ade software dia..dasat tul iphone..jeles ngn application dia..hu3..

kim salam kat adik imam yer..belajor rajin2 skit..hehe..

wah apakah aku sebagai contoh… adoi ai..
tapi rasenya aku publish gambar makanan
sesudah berbuka beb… ade pandangan lain tak?
hahaha… juadah sedang berbuka ade lah..
erm.. ke ade? ke tadek? lupe la…

apa yang aku ingat.. semua siakap masak stim
adalah selepas waktu berbuke.. hehehe

P/S:- sila jangan lawat blog waktu siang hari
dibulan ramadhan sebab berkemungkinan
pahala puasa akan dipotong.. hahaha

ye setuju… setuju… ate kome tak hasut pon suruh
miker tak poser.. hahaha…

*maybe you shoud tide-up yourself if cannot
control the deamon inside you.. lol~

P/S:- no heart feeling.. kite kengkawan
terima kasih atas teguran membina.

Hahaha. Non! πŸ˜€ Let me sort out the business model dulu eh. Now still working on the main theme itself.

Basically kene ade or ade the following
– Based on jQuery
– CSS3 support
– Fast loading (production file tak exceed 100kb)
– Timthumb.php (image resize kalau perlu)
– Option page.

Setakat itu yg aku leh bagi sekarang. Asx pon ckp nak join. Tp tunggu die dulu la. Die nak buat Joomla nye theme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *