Categories
Girls Jokes Personal & Geeky

Suara Romantis?

I know for a fact that my singing voice sucks. IF I were that good, I’d join AF and make instant cash like I make instant noodles; Good, Easy and Bad for Health.

Like most guys, my voice is deep and bassy. But when MK says my voice is romantic, it triggered me, “ini sarcasm ke compliment?

Someone once told me, if I can’t make money making web, I should become a radio DJ. And just for her, I introduced a few songs (mostly being All-American Rejects) while we’re on Skype. “HAHAHA, sebijik macam depan Kamdar!

ps: Checkout the link above. A review of Nokia 5800

pss: Thank God it’s still Wednesday.

By NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

51 replies on “Suara Romantis?”

macho! klu awek blh kata romantik, cakap di tempat sunyi antara dgr atau tidak, uh awek blh cair ha3.

sebab tulah aku bercakap dan bernyanyi melalui keyboard (terhasilnya blog). ha3.

ps – dan sbb itu juga aku jatuh cinta dgn Nokia 5800 XM. semalam dh pegi usya RM1050 (AP set).

the functions and looks are cool… but I don’t fancy touch screen though. My current phone is touch screen and dah calar balar screen dia sebab pakai kuku nak navigate. Hehe.

I’ve been eyeing for the Nokia E71/E71x. Know anything about this phone? I heard it’s quite good.

A few months back, I was thinking about the idea of producing video review/tutorials for SK. The video review is a good kickstart. My personal p.o.v, tutorials/videos presented in video format are way more interesting than reading long instructions in texts.

Tambahan pulak, dgn suara romantis reviewer,hahaha.

Oh! I came to a crossjunction between E71 or 5800XM. I went for the latter because,

1 – Same price.
2 – Music phone, that means it has audio chip. And the sound system is much better than iPods.
3 – Though plastic, it is rugged.
4 – Bigger screen, perfect for long travel and watch movies.
5 – I want to experiment touchsreen and try to build a symbian software πŸ™‚
6 – most of my friends use E71. Tak best la kalau same phone dgn orang, mainstream sgt.

But E71 is good. It’s slim and sexy.

betul.. 1st aku dengar aku x rasa romantik pon.. tapi akak aku kata ye.. aku dengar aku rasa agak macho la *wink wink..

dan dah pernah ada orang cakap suh jadi dj upanya.. sbb suara mmg komersial siot untuk radio.. leh la apply untuk kerjaya sambilan di masa terluang.. hehehe..

Basically, ada 4 kategori manusia. Pertama, yang suara best dan boleh menyanyi dengan bagus which is dia “faham” apa itu tempo apa itu pitching apa segala yg berkait dengan muzik [contoh terdekat adalah Yuna]. Kedua, yang suara best tapi walau berapa kali cuba pun dia still tak boleh menyanyi dengan bagus sebab dia tak belajar untuk “dengar” suara dia sendiri. Ketiga, yang suara tak berapa best tapi dia still boleh menyanyi dengan bagus sebab dia ada “basic” dan dia “faham” muzik. Dan keempat, yang suara tak best lagi mahu berlagak “pandai” menyanyi tahap menanah telinga orang absolutely tak payah nyanyi lah senang cerita [saya adalah kategori ini].

Kamu boleh pilih sendiri kategori tersebut. Tapi, yang pasti kamu bukan kategori keempat sebab i’m sure kamu faham tentang muzik. Cuma, suara romantis a.k.a suara kita bercakap hari2 tidak menjamin seseorang itu punya suara yang bagus ketika menyanyi. Ada certain voice yang dia tak suit well dengan muzik. Dia tak match tau. Well, tak semua orang born dengan complete set of bakat semulajadi.

Thanxs for the info. perhaps I’ll consider Nokia 5800 as well.

I’m in dire need of GPS because my job requires me to travel a LOT. And printing google maps from the internet is not helping as I had to stop somewhere to read the map. 😐

Hehe. Suara sedap takpe, still boleh polish dia jadi pandai menyanyi. Sebab dia senang blend together dengan muzik. Yang kategori keempat tu je yang tak dapek dah nak tolong heh.

Hahaha! Kakak ko kene korek telinge kot? Bile aku dgr balik, aku naik menyampah. Tapi upload gak, sbb dah shoot 4-5 kali kot. Malas nak pikir byk dah.

Ko pakai line ape? Aku takleh setting MMS. Jenuh dah godek Maxis. Dah call, dah mintak setting, dah setting ikut nokia. Puas pusing. Aku rase tukar celcom la kot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *