Suara Romantis?

I know for a fact that my singing voice sucks. IF I were that good, I’d join AF and make instant cash like I make instant noodles; Good, Easy and Bad for Health.

Like most guys, my voice is deep and bassy. But when MK says my voice is romantic, it triggered me, “ini sarcasm ke compliment?

Someone once told me, if I can’t make money making web, I should become a radio DJ. And just for her, I introduced a few songs (mostly being All-American Rejects) while we’re on Skype. “HAHAHA, sebijik macam depan Kamdar!

ps: Checkout the link above. A review of Nokia 5800

pss: Thank God it’s still Wednesday.

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

This Post Has 51 Comments

  1. suara ko membuatkan aku pon cair
    😛

  2. henpon ko tu leh live blogging tak? hehehe

    suara ayuu gitu aww hehehe 😛

  3. I you join AF, I’ll have your face on my bowl of instant noodle.

    That… might make me lose appetite. No thanks 😛

  4. hey, i used to b a fan kn?
    remember?
    haha

  5. your voice really macho beb.. kehkeh

  6. jen ko faint sebab cair sgt? hehehehe

  7. eheh. macho2. =D

  8. macho! klu awek blh kata romantik, cakap di tempat sunyi antara dgr atau tidak, uh awek blh cair ha3.

    sebab tulah aku bercakap dan bernyanyi melalui keyboard (terhasilnya blog). ha3.

    ps – dan sbb itu juga aku jatuh cinta dgn Nokia 5800 XM. semalam dh pegi usya RM1050 (AP set).

  9. Haha. Takde maknenyer Wanie! It’s just because well, erm, psst, I can’t believe they said that he has a romantic voice!

    You don’t feel the same rite? RITTEEEEE?????

  10. I’m addict to Iphone 3Gs la bro .. Haiz, don’t know want wait till when to get that awesome hp (T.T) ..

  11. Good. For a change you can eat something healthy and grow 😛

  12. The price doesnt make sense. RM2.5K ++ That’s one month salary and 3 monthly car payment.

  13. Murah tu. RM150 diskaun dari aku nye.

    ps: Kenape lelaki je ckp macho ni? Ghey atau korg seronok sakat aku?

  14. the functions and looks are cool… but I don’t fancy touch screen though. My current phone is touch screen and dah calar balar screen dia sebab pakai kuku nak navigate. Hehe.

    I’ve been eyeing for the Nokia E71/E71x. Know anything about this phone? I heard it’s quite good.

  15. A few months back, I was thinking about the idea of producing video review/tutorials for SK. The video review is a good kickstart. My personal p.o.v, tutorials/videos presented in video format are way more interesting than reading long instructions in texts.

    Tambahan pulak, dgn suara romantis reviewer,hahaha.

  16. Oh! I came to a crossjunction between E71 or 5800XM. I went for the latter because,

    1 – Same price.
    2 – Music phone, that means it has audio chip. And the sound system is much better than iPods.
    3 – Though plastic, it is rugged.
    4 – Bigger screen, perfect for long travel and watch movies.
    5 – I want to experiment touchsreen and try to build a symbian software 🙂
    6 – most of my friends use E71. Tak best la kalau same phone dgn orang, mainstream sgt.

    But E71 is good. It’s slim and sexy.

  17. betul.. 1st aku dengar aku x rasa romantik pon.. tapi akak aku kata ye.. aku dengar aku rasa agak macho la *wink wink..

    dan dah pernah ada orang cakap suh jadi dj upanya.. sbb suara mmg komersial siot untuk radio.. leh la apply untuk kerjaya sambilan di masa terluang.. hehehe..

  18. thanks for the review.5800 XM mungkin sebab aku akan jadi pengguna Nokia kembali.

  19. Basically, ada 4 kategori manusia. Pertama, yang suara best dan boleh menyanyi dengan bagus which is dia “faham” apa itu tempo apa itu pitching apa segala yg berkait dengan muzik [contoh terdekat adalah Yuna]. Kedua, yang suara best tapi walau berapa kali cuba pun dia still tak boleh menyanyi dengan bagus sebab dia tak belajar untuk “dengar” suara dia sendiri. Ketiga, yang suara tak berapa best tapi dia still boleh menyanyi dengan bagus sebab dia ada “basic” dan dia “faham” muzik. Dan keempat, yang suara tak best lagi mahu berlagak “pandai” menyanyi tahap menanah telinga orang absolutely tak payah nyanyi lah senang cerita [saya adalah kategori ini].

    Kamu boleh pilih sendiri kategori tersebut. Tapi, yang pasti kamu bukan kategori keempat sebab i’m sure kamu faham tentang muzik. Cuma, suara romantis a.k.a suara kita bercakap hari2 tidak menjamin seseorang itu punya suara yang bagus ketika menyanyi. Ada certain voice yang dia tak suit well dengan muzik. Dia tak match tau. Well, tak semua orang born dengan complete set of bakat semulajadi.

  20. Thanxs for the info. perhaps I’ll consider Nokia 5800 as well.

    I’m in dire need of GPS because my job requires me to travel a LOT. And printing google maps from the internet is not helping as I had to stop somewhere to read the map. 😐

  21. Setuju dgn MK.
    Suara mmg romantik, leh
    wat modal tuk mengayat.
    Kekeke!!! 😉

  22. aku rasa kau nye suara boleh buat ringtone phone.. mesti laku nye la..!!

  23. mebe not suara romantis.. jiwa romantis kut? 😛

    someone once told me that abt u… obviously aku gelak sakan.

  24. Saya peminat suara awak. Romantisnya… 😛

  25. Sounds a bit different from real person.. somehow. I think girls love this kind of voice heheheheheeee..

  26. Suara aku sama ngan bunyi ekzos motor bot .. err sedap ker! hehe

  27. Bakat saya memang bukan menyanyi. Bakat saya adalah berlari 😉

    Saya golongan ke 4 kot? Mane la reti music-music ni. Cube jaye je.

  28. sape that someone? ni gossip2 korang ni..

  29. HAHAHAHAHA. Definitely different. Ni demam + sakit tekak skit.

  30. Dire need of GPS? Stick to bigger screens. Easier to see.

  31. Bole terlentuk dengar~ Hahaha

  32. saya rasa saya kategori ke-2. x reti nyanyi. HAHA perasan suara sedappp.

  33. Hehe. Suara sedap takpe, still boleh polish dia jadi pandai menyanyi. Sebab dia senang blend together dengan muzik. Yang kategori keempat tu je yang tak dapek dah nak tolong heh.

  34. Aku nak cakap ko macho. Hehe.
    Weh, suara ko memang best dowh. Serak2 macho.
    Istilah baru nih. Huhu. Well, aku pun dapat Nokia XM 5800 harga RM 1050.

  35. see u got many fan la NH! go for AF *wink* darn i liek ur theme so much! plan 2 release it? 😀

  36. Hahaha! Kakak ko kene korek telinge kot? Bile aku dgr balik, aku naik menyampah. Tapi upload gak, sbb dah shoot 4-5 kali kot. Malas nak pikir byk dah.

    Ko pakai line ape? Aku takleh setting MMS. Jenuh dah godek Maxis. Dah call, dah mintak setting, dah setting ikut nokia. Puas pusing. Aku rase tukar celcom la kot?

  37. AisyahRozi mmg tade bakat in singing, but she’s a good listener 😉

  38. romantisnyerr abang ittewwww.. auuwww

  39. mcm tak biasa 🙂

  40. ramaije

  41. suara eddie macam bapak orang…
    garau giler. muahaha… itu kalau
    tempik orang tengah merendek.. mampos
    lintang pukang depa lari.. series beb.. muahaha

  42. hangkat le en. megat per lagi..
    bleh la live blogging bersama..
    hehehe…

    P/S:- Eddie, macam mane plan buka puase
    bersama tahun ni?

  43. Ok. I dont think I need to know 😉

  44. Oh! Esok aku buat form utk tu. Pastu korang isi la nanti eh?

Leave a Reply

Close Menu
%d bloggers like this: