Categories
Featured Girls Serious Matters

Pemandu Perasan Gile

Pemandu Perasan Gile 1

There I was, doing 90kmh taking my sweet time over taking cars on the fastest lane. Until I saw an Orange MyVi, I slowed down. There were 2 girls inside the car and I’m not sure they’re hot or not. It was dark and obviously I had to focus on driving.

The driver’s door wasn’t properly shut, so I honked them, worrying of their safety.

I honked again. Raising my hand, trying to get some attention. She looked at me and pretended she didn’t see me.

The third time I honked, she raised her hand as if refusing to communicate. WTF?

Eventhough I am driving a souped-up Gen2 with nasty looks and peeled paints, doesn’t mean I’m trying to get girls on the road! What more while driving! Obviously I know a better technique to get a girl’s number. Shessh. Perasan gile ok!

Down-shifted and sped back to chase the traffic.

It left me puzzled for minute there. Here I am, concerned about their safety while they tried hard to refuse my good-will gesture.

It’ll probably be too late to tell her, “I told you so”, when she’s thrown out of her car.

ps: I can imagine her telling her friends, someone is trying to woo her on the road. Ko igt ko abes comel la?

pss: That’s not my car, in case you’re wondering. Bad ass pipping exhaust, good design but fail air flow.

By NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

53 replies on “Pemandu Perasan Gile”

gosh. jadi benda yang sama dalam tahun lepas. girl jugak. tapi kes bonet keta terbukak. muka boleh tahanlah, tapi perasan kita nak ngorat dia.

“saya bukan nak ngorat akaklah! bonet tu! bonet!”

dia berhenti (dan mungkin selepas tu tutup bonet) oh. hanya Tuhan saja tahu perasaan dia time tu. hoho.

Fail air flow. Somehow, it sounds ironic hahaha. Bukan sebab air flow ke yang sebabkan Gennie masuk wad dulu?

PS: bila keta ko nak jadi cam kat atas ni? Boleh tahan gak, except for the tail pipe haha…Kalau hujan lebat, saja je tadah…

penah laki cute bwk moto ketuk tingkap kete ms kat traffic light… ingatkan dia nak ngorat, rupanya2 lampu kete tak pasang.. hahaha…. btw, pompuan mmg perasan. 🙂

“There was 2 girls…”

should be “There were 2 girls…”

anyway, you’ve done your part. ape2 berlaku kat dorang, nasib la.

Hahaha. That was my bad, main redah je banjir. I should have followed other cars. BTW, that Cold air intake is back on. This time, I won’t let Jenny drink water from her nose 😀

Gen2’s engine characteristic is very significant. S-flow pipping for top speed, straight flow for acceleration (I think all cars are like that). But for the car above, well.. I can safely say, it’ll be stuck at 160kmh, poor FC, loud as hell. What’s the point of driving an annoying car?

kebanyakan perempuan memang paranoid dengan orang yang tak kenal. nak buat macam mane, malaysia ni memang banyak perompak, perogol, peragut. bukan niat dihati nak perasan org mengorat, sebaliknye perasan ade orang nak memperlakukan yang macam2. better not get involve with any strangers and look for trouble. w’pun niat encik ni baik, tak kirala bawak kete gen.2 or merc for that matter saye mmg takkan pandang kiri kanan, lagi-lagilah waktu malam.

tak rs malu sbb tak marah2 pun, cuma pelik tgk dia…. nway, i did say thanx~ (angkat tangan n senyum nampak gigi je la) 😀

Well yeah, guys mmg kaki ngurat, but I think that depends on place and time. Sambil driving takkan nak ngurat kot? My case was door tak rapat, WHAT IF tayar die dah pancit, tp die jalan je, tak sedar. Lagi critical tu.

I mean segan! Alahaii.. salah ayat plak.

Pernah satu mase dulu, bus dok horn2. Igtkan ape laa.. Rupenye same case, lampu tak pasang. Segan pon ade jugak. Ye laa dah bertahun2 bawak kete, lampu kete pon terlupe nak on. Terase sedikit keseganan 😛

Yup. Straight flow for more efficiently distributed horse power, in other word, for acceleration. Poor FC, couldn’t agree more with that.

Btw, your cold air intake is being relocated or still at the same place? Kalau sama cam dulu, then lesson un-learned la haha…

eh, benda camni penah jadi kat aku la..

aku ngan membe kene honked dgn 1 kete naza ria tapi muka dia gila serius, cuak dan merisaukan seolah bagi sign

“ada mayat bawah kereta korang!”

serius kiteorang cuak time tu, tapi buat-buat cool dan sempat bergurau senda, kemudian berenti kat tepi jalan dan rupa-rupanya selendang aku jatuh menyapu jalan..

ciskek, rosak selendang aku..

haha. kelakar. tapi mungkin awex2 tu ingat ko nk ngorat dia. tp bahaya gak eh pintu tak tutup rapat. myvi ni takde sistem alarm yg bg warning ke kalau pintu tak tutup rapat? Y__Y

well, misunderstands happens in life,
and yeah, girls are like that.
boys too. *pasal ngorat-ngorat tu*
so, it’s a win win situation aight?
haha,
poor the ladies.
;D

haha.

“ko ingat ko abes comel la?”

agreed dengan statement iibz. jadi perempuan zaman dah nak kiamat ni memang lebih paranoid dari biasa. duduk dalam kereta pun boleh kena ragut dekat sebelah apatah lagi kalau ada orang tak kenal tegur2 dari luar kereta. lainkali mungkin tak payah lambai ke ape ke, better hon je macam orang gila. mungkin lebih senang dapat perhatian barangkali.

owh, jgn ditny la~~ SANGAT SEGAN!! sengih macam kerang busuk dah.
tp, malaysians (specially laki) kan ade mind setting,

” ala…..pompuan ~~~biasa la…”
” hmmm… pompuan~~~”
” hah! tu mesti pompuan!!, drve mcm tu”

dr segi +ve, bagus la! at least org x ckp

” bangang, takde otak ke???”
” mangkok ni , macamm bagosss!! xreti nak bg signal?”
” oi, nak tercirit ke??? mcm pelesit”

HAHAHA

so, keseganan pompuan kalo tak psg lampu tu, kurang skit kot nak dbandingkan ngn laki. sekian. :p

Yelah mmg dah ramai perempuan pelacur suka keluar malam2, pastu tak ttup pintu rapat2, pastu salahkan polis tak jalankan tugas (memang pun), dduk rumah layan internet jek la lg selamatkan (kat rumah pun ada kes rompak) selamat ke? bagus juga idea hon bnyak2 org nak ragut pun takut kerana “GILA”.

Perempuan yang berkereta selalunya hidung tinggi. Sebab apa? kerana mata had paras dashboard jadi kena dongak la baru nampak jalan, tu yang hidung nampak tinggi miahaha

Most of the time, it is not about being perasan. It is because of the chaotic world that we are living in rite now with rampant cases being reported every hour that makes us, women, become extra careful on the road. Yes, we know that you care for our safety, as we do too, but the probability of being bullied and being taken for granted while on the road during odd hours are relatively high.

Men are handsome, but they are lot more handsome if they behave well and love other road users. Pity to those who are naive and good men out there. Because of a lot of rotten minds on the road makes us, (all beautiful) women, can’t help but being perasan.

Pardon my naivety, although people kept telling, ONE does NOT make a DIFFERENCE, I say it does. And I would pretty much fight to be that ‘One’, so should everyone else.

Open up a bit. Not every man dream of getting under those pants. You have to evaluate on case-to-case basis and not generalize the whole lot.

ps: But I do agree with you. Some commentators (above) are rascals.

hahaha! memang gitu kot, asal laki try to ‘communicate’ on the road mesti either nak ngorat or nak merompak.

maybe the guys alert bit, once any car next to them honk and making gestures, it must be referring to their car ehe.

senang2 je bawa white board n marker.. tulis msg anda dan tunjuk.. pasti mudah difahami niat murni anda.. =) peace

LOL kalau org camtu I usually try to ‘listen’ to what they’r saying. sekali tetiba tayar pancit tak perasan bahaya wooo. unless kalau dia buat muka gatal mcm perogol semacam, barulah I buat tak pandang. ahahah

Assalamualaikum,

tiba2 terbaca pulak blog nih.. 😛

memang x patutlaa bila pompuan perasan dia tengah dingorat, dan lelaki pulak kata pompuan x pandai bawak kete.. psikologi org atas jalan raya ni lain2..

bersangka baik itu lagi baik dari segala2nya, dari anggap org tu nak mengorat ataupun nak merompak.. Insya Allah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *