Categories
Personal & Geeky

My First Day At School

I had it in my head all-school-break long, I was gonna write this yesterday. Unfortunately, my work comes before blog.

Budak Nakal

I remembered my first time in school, year 1989. I was a speck of dust, really small that mom worried about me carrying my bag pack. My first attempt landed me on my back. Yeah, I was tiny and weak.

It was Monday morning, mom took the day off to send me to school.

Upon registration, I was assigned to 1A. My first deskmate was the principal’s grandson, Najwa, dark and handsome. I took my seat and stared at him when he offered a black pencil color. I took out my 24-color pencil and smirked. HAH! I have more colors than you do! *kids*

Some of them were crying while stomping their feet. I had no reason to weep, school was nothing new for someone who’s been to nursery since 3 years old.

While the teacher was giving her introductory speech, I looked outside and saw flocks of parent waving at they’re kids from the aisle, so was my beautiful mom. I signalled her that I’ll be ok, so just go, leave me be.

There she stood, her eyes gently gazed mine as tears build up.

I never understood why she cried then. It was this morning I realized, those weren’t tears of joy nor sadness. It was HOPE.

In dire hope that her son will turn out good and noble. Hope that he’ll be useful to the society. Hope that she released him under safe hands. Hope that, what I learned from today onwards will shape me into a better person.

Ma, thank you! Thank you for standing on that aisle all this while, waiting to catch my fall. If it wasn’t for you, I KNOW, I wouldn’t have come this far.

ps: Funny. I wrote this with tears running down my cheek.

By NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

57 replies on “My First Day At School”

Sebelum baca entri ini, kak jie baru keluar bilik Along…anak bujang yang baru 2 hari kembali ke asrama.

terdetik di hati…ahhh..rindu pula. itu baru 2 hari.

perasaan normal seorang mama

cis!

air mata! ini bukan kisah hari pertama di sekolah. ini tulisan untuk hari ibu!

kau buat aku rindukan seseorang jauh di ipoh sana. selamat pagi cikgu aminah!

Hahaha… gambar tu classic gila siot. Cool…!

Wah… nangis? jiwang gak ko ye. Tapi aku rasa jiwang paling bagus adalah jiwang dengan mak bapa. Aku pun kekadang tetiba menitis kalau teringat arwah abah aku.

*I remembered my first time in school, year 1989.
1989 inilah tahun pertama aku berkerja selepas habis SPM.

😎 my first day “terkencing dalam seluar” wakakakah

the tears shows u have a soft heart when it comes to hope and sacrifice πŸ˜‰

i still remember when my mum stood outside the class..smiling and waiting patiently for me πŸ™‚

sweet memories πŸ˜₯

luv this writing…of yours NH..behind the wicked mind still got the sentimental emotion of yours.. πŸ˜‰

1989, i am 1 years old.. πŸ˜€ and yes, i also dont drop any tears..kudos~ ps: agreed with medea, this entry is for mother’s day..and also teachers’ day

haha~my first day was ridiculous!
terkencing dlm seluar sambil buat muka seposen.
pastu nagis teresak-esak sbb semua kawan2 buat muka geli.. euww..
my mom didn’t take a leave, sbb tu nangis beria-ia..

πŸ™‚ so sweet of you.
hmm. yups, thanks to mum. she had to wake me up, every single morning to send me to school. huhu. i’m such a lazy kid. hahaha.

masuk kelas, main-main dengan kawan, RING! balik! hahaha πŸ˜€

Life is like that bro.

They say, lagi nakal lagi pandai? So if you were really nakal mase sekolah, watch out for you kids. πŸ˜›

Kalau bangun tido, confirm aku pakse adik aku mandi dulu.

A simple but nice story on the first day of school, which you only realize it now after 20 years gap..the reason why parents keep waiting outside the classroom even though their children told them to leave them be.

To all parents, a big warm thank you, for everything.

Thanks for sharing.

πŸ™‚

We usually miss out details like these in our lives.

While penning this down, I miss my mom A LOT, eventhough we live under the same roof.

Thank you parents! ❗

oh dear, oh dear, oh dear…upon reading this entry, i rase cam nak berenti blaja medicine, terus kawen & nak baby right away!!this is all your fault! lol

anyway, my first day; i igt i kene kaler gambar lembu, which i coloured it in blue! i rase cantek gile, tapi kene gelak ngan kawan2 .I merajuk, i ckp ” taknak bagi pinjam kaler pensel dah kat ampa lepas ni, kami nak ckp kat mak kami!” lol budak2

p/s : nangis eh? nah tissue kleenex, mutu tinggi ni ;p

hmm first day of school..blurry skit tapi aku ada igt aku duduk sebelah chinese boy..berkawan2 and then waktu rehat kami kongsi2 mkn..dia bwk goreng pisang ..waa iklan petronas sungguh memori aku..hahaha

…aah..baru teringat..my father tunggu sampai time rehat kot..

suka suka suka cerita nie..

cerita itu menjadi best ketika ayat ini..

“I never understood why she cried then. It was this morning I realized, those weren’t tears of joy nor sadness. It was HOPE.”

“Adakah aku ini begitu jawa? “. err.. no komen.

(mata tgk atas..mulut tutup rapat tahan gelak)

hahahaha

hey,tempe best la. aku discover makanan ni time kat Uitm dulu..mmg sedap,tambah2 yg masak pedas tu. little did i know yg mknan ni asal johor…jawa..heh.

oh your entry made me remember that darjah satu experience! i remember always wanting to be the standard 5 or 6 kids when i was in standard 1 because i thought they look so cool. hahah..and i cried in class when the ketua darjah wrote my name on the blackboard for being bising in class.heheh

aku kaler kaki ayam warna biru…
sebab aku tak pernah tau warna kaki ayam sebenarnye…
pastu lepas je tengok sume orang kaler kaki ayam dengan warna kuning…
aku pun terus nak tukar…
aku kalerkan kaki ayam yang berwarna biru tu dengan kaler kuning…
last2 aku dapat kaki ayam berwarna hijau…
kena marah ngan teacher…
hampeh sungguh sebab tak tau kaler kaki ayam…
haih~~~

haha, korang still x boleh lawan klasik abang aku, die berak pastu letak taik dalam laci die. WTF! aku smpi skrg x paham nape die letak dlm laci.

Anyway, my first day at school nothing extraordinary, tapi ingat masa first time masuk tadika, aku sorang je pakai dress kaler-kaler (polka dot white yellow) , orang lain sume pakai uniform…pastu sume xnak kawan aku sbb aku pakai baju lawa, kate aku jahat. (aku rase diaorg jeles, aku cumil hehehe)

Nostalgia hari pertama ke sekolah.

Hari pertama mendaftar saya pakai seluar pendek warna biru tua ke sekolah. Bila dah bergaul dengan kawan2 especially girls saya rasa segan pula. Lastly esoknya saya terus pakai seluar panjang ke sekolah. Seluar pendek tu terus jadi harta karun dalam almari…hehe

No matter who wrote this (or anything else here for that matter), I love it :XO:

I did not cry on my first day of school. I never understand why kids cry on the first day. I spent my first day consoling my then bestfriend πŸ™„

NH ni manusia juga rupanya.. menangis.. hihi.. πŸ˜₯ wekks, x malu.. hehe..

neway bro, aku pon manusia rupanya.. sbb ada sedikit sedih baca entri ko.. teringat kenangan2 yg x mungkin akan aku lalui lagi..

psstt: tu gambar ko ke time darjah 2? mana 1 ko yer.. hurm, ko mmg nakal bro!! hehehe..

terasa basah huhu. setiap ada pengalamannya sendiri.

hari pertama sekolah, tangan aku berjahit sebab ada budak ajak aku lawan silat.

tapi aku puas hati psl tangan dia patah! wahaha (ketawa jahat).

kali ini aku dpt rasakan debarannya, giliran anak aku pula huhu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *