Buka Puasa Negaraku.net


View Ayam Golek in a larger map

Akhirnya, siap sudah survey. Setelah ditimbang tara, saya mengambil keputusan untuk mengadakan acara tahunan Negaraku.net (buka Puasa) di tempat sama seperti tahun yang sebelumnya.

Tempat: Rujuk peta di atas
Masa: 29 August, 630-645 pm
Menu: Ayam Golek (lain-lain sila ke pasar Ramadhan berhampiran)
Harga: RM10-20 (kongsi-kongsi bayar)
Kehadiran, sila lengkapkan borang ini.

Antara isu yang mungkin dibincangkan (ya kami geek)

  1. Grid CSS
  2. Cara mendapat lebih traffic dan menulis dengan lebih baik
  3. Sessi mengutuk NuffNang dan Advertlets
  4. Teknik-teknik fotografi oleh Syam (Aeropama)
  5. Selebihnya, sila datang.
  6. Semua isu perbincangan adalah rekaan semata-mata.

*Pelajar-pelajar yang berpuasa boleh datang, makan percuma, Syam bayar. Yang tak puasa, tak yah datang, buat habis beras (kecuali pelajar perempuan, ini Syam suke).

Untuk memudahkan tempahan, diharap sesiapa yang betul-betul berkeinginan untuk hadir sahaja, isikan borang ini. Dilarang menyusahkan urusetia (logistik boleh tolong).

Antara hadirin: Lochoe (sudah tiada blog), Syam (aeropama), AisyahKama, Yam (Mr. Life4Hire), Sae (Berceloteh), Eddie (NoktahHitam, Negaraku), Man (AzmanIshak), Khairul (SembangKomputer), Odin, Finafedora (akan dikemaskini) http://bit.ly/Yu0Xe < ini senarai mengikut GoogleDocs.

Selamat berpuasa dan jemput kawan blogger ramai-ramai.

ps: *makan percuma direka semata-mata, tapi kalau kami (golongan berkerja) ada baki lebih, kami hulurkan. Insya Allah.

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

This Post Has 103 Comments

  1. Aku yakin perut ko muat kalau 2 round 😉

  2. Kak Kujie kene masak utk anak2, tak leh datang. Sian..

  3. yay!

    kalau tak saya pun cancel tau 😛

  4. Ni bebetul ajak ke memain? Kalau bebetul ajak, saya tak nak pegi. Hak hak

  5. eddie ko tlg angkutkan eh..rempit laa pakai gen 2 ke kelisa ke..jadi la..hehe

  6. eddie ada satu permintaan boleh bagi gps longitud latitud tak?? utk garmin punya tempat ni ??
    huhu

  7. Pergh. Siap ade shuttle tue. Camni, aku pun saje2 nak turun kat LRT U ahh. Haha~

  8. Marilah Diya. Kami teringin nak bertemu anda

  9. Dekat2 je eh.. tak berape accurate

    N 03 6.206′
    E 101 40.500′

  10. cun! siapalah jadi transporter tu. nanti siap ada rules segala ha3

  11. Errrmm……. *Malu* Saffa bawah umur lagi…. *Haha* Ermm… *sigh*

  12. elevation meter tak de ker??? huhu..ok thanx..29 hb ek time nak merdeka tuh..huhu..cadang baru nak blk kampong di perak..em tak pe la join la dulu..bukan salu..huhu

  13. huh.nokhtahhitam tak dknali?zimposible.hohoho.

  14. Isk isk.. Saya PMR tahun depan. Tp ade janggut and lesen memandu, bole je datang 😀

  15. hoho siang td sempat post aje menda ni takde masa nak tulis panjang2.. hoho kalo ikot NPE aku taw.. tapi dari kajang nak ikot NPE mendanya.. kene ikot faderal dulu ar.. pakaian mcm ne lak NH?

  16. wah mcm menarik!!!!

  17. abang sham.. saya pelajar jugak.. boleh sponser tak? hehehe… erk.. tapi saya pelajar lelaki.. tak kuaser~ muahahaha…

    adoi… kompom pecah perot layan nkorang nanti.

  18. aku lagi tak tau mende.. depa orang besar..
    aku orang kecik.. hahaha… janji depa semua
    ni kepala masyuk~

  19. aku rempit follow yam jer la.. aku dengan roslan.
    tunggu nkorang kat universiti. baru kejap tadi yam tunjuk area gath tuh.. teruja sungguh

  20. syam dah jadi tokey besar sial… pawer pawer~
    ape kate nko blanjer la semua.. sedekah amal
    jariah.. haha

  21. yaaaay! ^_^

  22. Join je. But don’t smack me.
    *Hides behind NH*

  23. aku tak puasa boleh join ke? ahaks.. area gath ni kat ayam golek yg the best la kat malaysia ni.. bulan puasa orang beratur panjang nak beli ayam sampai tergolek2.. hehehe..

    InsyaAllah join sekaki tapi x hantar borang.. duduk tepi je buat2 macam x kenal korang.. tapi telinga dengar.. watch out. hehehe..

  24. Baju batik, macam yb. baru kene.

  25. tak dapek la gitu.. aku pakai baju yg saffa bg aje la.. hohoho.. leh promote..

  26. Kalau syam tak blanje, MK belanje.

    Kenape tak puas? <- haha ayat salah ni!

  27. Syam : Tak bleh la Syam. Jauh. Lagipun, 29 tuh dah ada planning sendiri. Thanks for inviting anyway. Nanti bukak puasa untuk 29hb, niat untuk diya sama ye. Sempena birthday diya. Hi hi hi.

  28. PMR lah sangat. Haha. Tak boleh join la. Terlalu banyak Con dari Pro.. =.=”
    Plus baru buat plan dgn kawan utk bukak puasa sama2 juga.
    Selamat bergossip smb berbuka puasa~

  29. MK kecik skali lagi!!

  30. syam kan “lelaki kucing” hati2 anak kak jie tu.. sorry ah syam, rasa banyak sgt aku kutuk ni,. sabo2 bulan poser nii

  31. saffa, mana ada con than pro datang je, kita bermaafan, lupakan apa yg berlaku, dulu maybe cuma gurauan x menjadi, apa yang nak diingat,lupakan saja.. alrite..

  32. Oh well, kiteorg dah jemput. Tak nak datang nak buat camne. Mungkin kamu takut Lochoe mengurat kamu. Hahah.

    Anyway, happy birthday in advance.

  33. Hahaha. Byk Con dari Pro? Kaki Con man hanye Lochoe. Lain-lain sume pro. Tak pe saffa, lain kali kite leh jumpe lagi.

  34. Dah edit. Sila jangan hukum.

    p.s. NH, buat la komen yang ktrg leh edit. Ngeh3~

  35. sbb aku punya con saffa x dtg, aku rasa bersalah, jadi aku x gi gath ni, bagi laluan untuk saffa hadir.. dia negaraku yg aktif, dia yg patut hadir, bukan aku… ok saffa.. sila dtg.. ana x gi.. terus balik ganu this weekend

  36. apahal gwe nak ngorat plak, gwe dah ada ramai awek.. x sanggup nak tambah t/jawab lagi… heheheheh, kecuali diya betul2 nak ke lochoe.. itu kit boleh bincang lagi

  37. Tak yah bincang Lochoe, meh aku tolong ko prepare masuk minang.

  38. LOL.. =.=” Sumpah tak ada kena mengena dengan Lochoe! =.=”

    Saffa nak bukak puasa dengan kawan lama la.. Minggu lepas dah plan, tapi tak jadi.

    Haiyoo~ Jangan la peningkan kepala Saffa plak nak kena pilih nak bukak puasa dengan siapa ni.. T__T

    Ermm.. Kalau buat confirmation last minute bley tak? =_________________=

  39. Why don’t you join? Or are you still in Cherating?

  40. list tak update2 pon.. ermz????

  41. NH, thanks for the invitation, but alas I’m still in Cherating, looking for a new spot to relax relax. Hehe

    You guys enjoy!

  42. incik NH,

    ada tak list attendance? tulis siapa2 yg naik public transport, siapa bawa keta. Pastu yg bawak keta tu leh la menumpang semakhluk dua la ye? 😛

    (ye ye je cakap. aku sendiri pon tak konpem lagi pegi tak. haha >.<)

  43. Wah ! nampak mcm best je…alamak jauh tu nak singgah..kempunan lerrrr! Jauh duduk ni nun…Kluang,Johor hehe…ENJOY!

  44. aku nk join..
    jauh sgt kot..
    di kedah ni..
    hehe..buat kt kedah tgk..

  45. aduss..terefresh byk kali pula kat borang tuh..internet mcm….

  46. Dari Kajang turun ke lebuh raya lepas Plaza Phoenix tu, terus je, sampai sempang naik atas nak pegi UM (trafic light dekat LRT Universiti), belok kiri, lepas tu jalan terus sampai dua kali jumpa trafik light, gerai tu belah kiri je.

Leave a Reply

Close Menu
%d bloggers like this: