Zulkifli Nordin Quits PKR?

I am a subscriber of at least 400 blogs and BigDogDotCom is one of them. I was in shock when his headline reads, Zulkifli Nordin tinggal PKR, mana 30 MP BN yang akan ke PR?

Zulkifli Nordin Quit PKR

The riding MP is still a member of PKR.

It is unethical to write based on word of mouth. It’s against journalism spirit. It’s demeaning. Just like TV3, whom smudged Permatang Pauh’s campaign, day in, day out.

I shall stress again with a verse from the Quran.

And cover not truth with falsehood, nor conceal the truth when ye know (what it is).
( سورة البقرة  , Al-Baqara, Chapter #2, Verse #42)

Dan janganlah kamu campur adukkan yang benar itu dengan yang salah dan kamu sembunyikan yang benar itu pula padahal kamu semua mengetahuinya.  ( سورة البقرة  , Al-Baqara, Chapter #2, Verse #42)

Remember, 1 day (24 hours) in hell is equivalent to 1,000 years on earth. (That’s 1 hour and 30 minutes for 60 years on earth).

Abul Laits Assamarqandi meriwayatkan dengan sanadnya dari Hudzaifah r.a. berkata: “Tidak akan masuk syurga tukang fitnah. “

Do not let your good deeds go to waste.

ps: Why am I giving tazkirah?

 

There are 26 Comments for “Zulkifli Nordin Quits PKR?”

btol nyer tazkirah ni…mmg xleh caya beb..aku memula terkejut gak baca..then after aku refer blog2 lain yg pro PR, semua deny and ada bukti mamat tuh still ngan PR

Reply to This comment


|1f34|-|1r3 wrote on August 26, 2008 #1

wow.. u subsribed at least 400 feeds eh?
btw its good to put some reminders especially which is taken from Quran. it shows your understanding in applying the verse in our daily situation.

keep it up bro!

p/s-damn my server’s down!

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

of course I dont read all 400 blogs. Headlines are good enough. mostly are repetitive. Its too bad Im preoccupied with reading, else I couldve drop comments.

Reply to This comment


myadlan wrote on August 26, 2008 #2

Good tazkirah. Pilihan raya kali ni bagi aku adalah yang paling jahat abad ini, di mana fitnah dari sebelah pihak yang amat2 berleluasa, dari pihak atasan hingga bawahan. Sumpah dan Quran dipermain dan dipersenda. Media TV dan Internet diperalatkan, dsb.

Tapi yang aku kagum, sedahsyat mana pun fitnah diorang buat, nampak tak sedikit pun berhasil. DSAI tetap di hati.

Good luck to DSAI today! 😎

Reply to This comment


ImamKhalid wrote on August 26, 2008 #3

don’t know what is really happen nowadays in our political’s issue.

but you writing a good tazkirah!

it’s point to who make the situation became worst!

Reply to This comment


megat wrote on August 26, 2008 #4

NH giving tazkirah! Owh! Impressive :up: :XO:

Reply to This comment


aeropama dot com wrote on August 26, 2008 #5

http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com/2008/08/kejutan-permatang-pauh-berlaku-malam.html

aku pun terkejut baca komen dalam entri kat atas.. but seriously, panas hati baca blog anwar fake kat atas nehhh… poyo gilerr….

Reply to This comment


sinda wrote on August 26, 2008 #6

mengikut seorang pakcik yang ditemuramah, pakcik nie bukan sokong mana mana parti. pakcik tak tahu ape ape pun. yang pakcik tahu, malaikat kiri kanan sibuk giler dok menulis dosa dan pahala orang2 P44.

p/s: maka kita seharusnya menyokong AKIM, supaya ringan je malaikat kanan menulis. yerla. die xkecoh hentam sane sini. artikel ade kat belog gwe.

Reply to This comment


Extremist Thinker wrote on August 26, 2008 #7

Nampak hari pembalasan untuk makhluk-makhluk dunia dah makin hampir bile fitnah semakin berleluasa.. dan ini satu lagi berita fitnah.. Malaysia dah semakin teruk.. adei

Reply to This comment


nuaeman wrote on August 26, 2008 #8

tahniah Eddie. I berbangga dengan you. I ni plak, kena rajin2kan pegi ceramah balik ni. kena recharge. semakin nakal nampaknya.

Reply to This comment


Aisyah wrote on August 26, 2008 #9

The google ads really cannot be controlled ah? Baca article NH, dah start muhasabah diri dah ni. Tiba-tiba bawah..”Suami sering pancut awal?” :roll:

Reply to This comment


bongkersz replied #1

Now while I am commenting, the Google Adsense is showing ‘Persetubuhan paling puas’ 😯 😯

Reply to This comment


Zaza wrote on August 26, 2008 #10

kalau ikutkan dari blog MP tu sendiri, die dah nafikan jadi tidak benar la cerita tu.

tazkirah? dulu dulu lepas semayang maghrib, sorang sorang kene bagi tazkirah. ikut nombor dobi. huk huk…menarik kan? di samping bagi ilmu, ajar kite berani diri kat depan orang ramai.

Reply to This comment


sorsurus wrote on August 26, 2008 #11

Good one bro! :up:

Reply to This comment


bongkersz wrote on August 26, 2008 #12

korunk tgk kat ne google ads nie. akoo xnmpk ape pun. mungkin akoo seorang yg terhindar dari dosa.

MUNGKIN! :halo:

Reply to This comment


Extremist Thinker wrote on August 26, 2008 #13

apapun yang penting pilihanraya kali ini adalah penamat kpd sistem demokrasi dan muncul satu sistem yang TUHAN kehendaki yang didahului dengan PUTERA BANI TAMIM kemudian di susuli dgn IMAM MAHDI. Anwar Ibrahim akan jatuh terhina krn dia pandai melakonkan wataknya sebagai agen yahudi di malaysia begitu juga dengan Gus Dur. Dua org ini adalah tali barut yahudi. Di saat TUHAN membuka kelemahan pemimpin ini tidak ada sesiapa yang dapat menghalang. Krn mrk diupah oleh Yahudi untuk merosakkan TIMUR khususnya krn di sini (Malaysia) ada faktor janji TUHAN iaitu daulah islamiyyah yang di ketua oleh Putera Bani Tamim. Dialah pemimpin gantian kpd semua pemimpin sedia ada krn itu kedatangan nya ditakuti oleh yahudi, sehingga mrk hendak menangguhkan jadual TUHAN di bumi TIMUR khususnya di MALAYSIA tercinta.

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

ape yang kau merepek ni?

Reply to This comment


fdbbgksbgsb replied #1

butuh pakang ang tau apa pakai kata kat orang aja diri tu belum tentu sempurna awat ingat pahala kau dah cukup banyak sangat nak perbetulkan orang sedarlah diri tu sikit bukannya nak bertaubat tetapi mengutuk orang lagi saya tak pernah tengok orang yang munafik macam awak ni kalau tak puas hati jom kita lawan berdebat

Reply to This comment


wan_global wrote on August 26, 2008 #14

hehe. betul ke NH.. 😕

Reply to This comment


titan wrote on August 26, 2008 #15

sabda Rasullulah saw : Sesungguhnya ISLAM itu akan bangkit buat kali kedua nya di bumi sebelah TIMUR”. hURAIAN :- TIMUR itu sangatlah umum di sini wahai noktahhitam. Yahudi satu bangsa yang TUHAN anugerahkan kpd mrk, di mana mrk boleh melihat apa yang terjadi pd masa hadapan. inilah kelebihan yahudi. Jd mrk mengetahui akan hadis ini lalu mrk bersungguh2 hendak tangguhkan kebangkitan ISLAM buat kali kedua yang bertaraf empayar ini khususnya disebelah TIMUR. percaya atau tidak wahai noktahhitam, terlebih dahulu tunggu dan lihat apa yang saya katakan sesuai dgn kata Saidina Ali yang berbunyi begini : – Janganlah kau lihat siapa yang berkata tetapi kaulah telitilah apa yang diperkatakan. terjadi itu tetap pasti berlaku.. bila dah terjadi kelak jgnlah saya dipersalahkan oleh TUHAN krn tidak menyebarkan perkara ttg kebangkitan ISLAM kali kedua ini. walaupun di saat ini, ANWAR kelihatan menang undi, tapi tunggulah…di mana anwar akan jatuh terhina selepas kemenangan undi ini. krn musuh TUHAN akan perlihatkan kpd manusia siapa mrk sebenarnya. MZB

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

aku cerite pasal mende lain, ko tules pasal mende lain.

Reply to This comment


wan_global wrote on August 27, 2008 #16

gud artikel NH :up:

p/s, apa wan_global ckp tuh..ckp kat diri sndiri kot…maklum la dah buta mata hati… 👿

Reply to This comment


pelik wrote on October 16, 2008 #17

aku sokong yb zulkifli,keluar PKR kerana dasar
PKR yang amat mengecewakan terutama DALAM ISU AGAMA ISLAM.
SUDAH PASTI YB TAU APA YG DLAKAUKAN
DAN KEBERANIAN YB MEMPERTAHANKAN ISLAM AMAT saya kagum..

Reply to This comment


rizal wrote on March 3, 2010 #18

aku bukan nak crita pasal politik.tapi nak umumkan bahwa Persatuan Silat Kebangsaan Daerah Batu Pahat @ PESAKA Batu Pahat,bumi dimana api kemerdekaan bermula.bumi berdarah dimana bangsa melayu bangkit menetang kominis akan mengadakan mesyuarat agong bagi memilih jawatabkuasa baru seisi 2010 hingga 2012.sehubungan dengan itu pihak kami menjemput tuan puan untuk hadir sama sebagai tanda sokongan terhadap salah satu persatuan 100% keahliannya berbangsa melayu.nertempat didewan mesyuarat Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) bertARIKH 18/04/2010 Jam 0230ptg.

Reply to This comment


Din kapak wrote on April 14, 2010 #19

anak siapalah yg tegur org pakai bahasa lucah.kesian mak bapak dia sbb tak hantar anak belajar ugama & hidup bermasyarakat.yg dia tau cuma genoa yg tersembunyi dlm seluar jr.confirm perogol bersiri dia ni.ada ke perogol nak ajak org berdebat.kesian dia dahlah rupa buruk,bahasa buruk,confirm adab pun mcm beruk.sbb beruk tak sekolah jadi mana tau guna bahasa yg baik bahasa beruk ajalah

Reply to This comment


Din kapak wrote on April 15, 2010 #20

soal keadilan untuk semua bangsa & agama dimalaysia memang tidak blh dinafikan.namun cuba kita buka kembali sirah nabi.sepanjang pemerintahannya apakah ada org2 kafir dilantik menjawat jawatan penting kerajaan seperti malaysia dari zaman almarhum tengku abd rahman lagi bapa kemerdekaan malaysia

Reply to This comment


Din kapak wrote on April 15, 2010 #21

Leave a comment, I won't bite ;)

feed for comments on this post.

Login or Register if don't want to fill in the details below everytime.