The Un-sangka-rable Marketing

“Dude, let’s go out. Wear something smart ok. I’ll pick you up after Maghrib”

Yeah, someone is paying for a Karoake session and bloody hell, I’m up for it! la La LA La la. Voice check. Ok, I’m good to go. About 7.30pm he picked me up. It was rather weird seeing him wearing a jacket. *Malaysia’s hot ok, no need jacket lah*.

“So where are we heading?”, I wasn’t too sure about the road.

“Somewhere you might like”. He continued driving.

“We’re here”, he said.

“Where is here?”

“Just follow-lah”

It was a hall filled with people wearing business suit. I didn’t bring my glasses, it was almost impossible to see the signs.

“Selamat datang ke…” I held the pamphlet and saw.. it was an MLM meeting or some shit. For a minute there I felt like punching my friend in the face. But it’s not worth breaking a sweat over tedious matter.

I sat there, 2 hours listening to “successful stories”. Non of them were inspiring.

“So what do you think bro? You can join under…”

“Bro, don’t ever call me again”, I interrupted and left him dumbfounded.

ps: Yes dude. I really mean it!

Published by

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

41 thoughts on “The Un-sangka-rable Marketing”

  1. i’ll ban him from dialling my number. dergh. at least respect la member, mana tahu tak suka ke. ni main bawak je.

    kan dah kene ayat makan dalam. boo.

  2. I fear the most when so-called friends appear from- out of the nowhere and says things like, “Hey babe, long time no meet up, let’s meet tonight, miss ya!”

    I smell MLM right away!

  3. so do I. seriously hate MLM. not because the business but because of the way their cheating to trap trap the downline. WTF rite?

    that why MLM organizer only made their gathering at night because suitable for “malam-malam” as it shortform for MLMΒ² Demm… i’ve been foolish 4th times dude. enough for me you say the “F” word for them.

  4. been there, done that.
    a senior once called me to meet him down at the lobby for a meeting.
    my first reaction was it’ll probably just a bunch of seniors wanted to get to know us juniors as at that time we’re just entered the uni.
    but hell no!
    it was another mlm meeting thingie.
    what the frog!!!

  5. Kak Jie pun kena, 3 minggu raya.

    Tak boleh mengelak, dia cikgu English anak Kak Jie

    cis…tak bermoral cikgu minta nombor telefon ibubapa dari anak muridnya kerana urusan MLM.

    So kita ingat cikgu baik hati suci murni nak datang beraya rumah ibubapa anak muridnya!

    Ayat last sebelum letak telefon ” saya datang dengan kawan, adalah hal nak dibincangkan”

    Kak Jie dah syak……..itulah dia!!!!

  6. tetiba aku pun ber’hangin’ juga bila rakan-rakan kena macam ni.

    memang buang masa dan sungguh tak berbaloi. tak salah kalau aku cakap kawan jenis macam tu belajar untuk menipu.

    buat bisnes dgn menipu, apa jadi pada pendapatan!?

    hati yang menolak tetap menolak. malah bakal merosakkan silaturrahim yang sedia ada.

    ps – aku pun byk kali terkena, hangin semacam je ni (hu3)

  7. aku tak kisah kalau dia cakap nak pegi MLM nyer meetup. kalau aku free, most likely aku akan pergi…maybe aku leh belajar benda baru kat sana…

    tp kalau wat camtuh…sumpah aku maki punya

  8. hahahaha. i also kena trap once. He is my friend. And after University days, he seldom call me nor sms. Then one day he call and ask to meet around 9 am near shop at my house. It was quite far from his house. So i said ok. yalah, its been a long time and there is a lot of catching up to do. Suddenly, DHL came out from his mouth. After that, he kept calling me to meet again as the first time he failed to influence me. I just said that i am busy. It is so easy to lose a friend in that manner. I hate those tactics.

  9. Kepada yang terasa pedas tu, tolonglah ambil pengajaran dari kisah ini. Aku sendiri pun pernah terkena exactly macam citer di atas, dan perasaanku waktu itu Tuhan saje yang tau betapa sakit hati dan geram bila diperlakukan sedemikian oleh kawan sendiri.

    Tapi aku tak tunggu sampai 2 jam, mana nak tahan, lebih2 lagi bila terdengar perkataan “Luar Biasa”.

    Aku terus call member lain untuk datang ambik. Member yang bawak tu akhirnya malu sorang2.

  10. if I were you, I would’ve walk out at that very moment when I received the bloody pamphlet.

    ppffttt… buang masa 2 jam. Baik pergi ngeteh.

  11. Dulu aku mmg MLM punya kaki. Aku ni jenis malas nak ajak org pergi dengar “talk” sbb aku yakin orang menyampah. Lagi pulak nak tipu2 mcm tu, kalau aku pun bengang. Member aku pernah trick aku ajak ikut dia ke satu tempat katanya malam baru boleh pegi. Bila tanya “ader la” dan dia pun asyik menyemat jer. Aku cepat tangkap sbb aku pun orang MLM gak. Last2 dia mengaku nak pergi dengar motivasi MLM and ajak aku join. Jawapan aku mudah, rezeki Allah kasi, nak dengar “talk” aku cari Ustadz, mudah kan!

    ps : sekarang tak MLM lagi sbb timbul perasaan was -was jadi baik tak yah..

  12. some people trick people with the way how they’d been tricked. gosh. sometimes it’s funny to watch these guys sacrificing their life to get “downlines”.

    bro, jual kat pasar malam lagi untunglah!

    i’m not making funny of these guys, but i feel sympathy seeing some of my friends who are still students borrowing money here and there to join MLM but never got anything but dust and crappy talks.

  13. kekadang tertanya,tak cukup kah gaji kita? serapa yang cukup? pernah terdengar kata seorang guru rezeki yang cukup bagi kamu bila kamu mencukupkan bagi diri kamu, habis cerita.

  14. I begin to dislike MLM since the day one of my friend made up stories about her parents (very ill, house being sold, hutang keliling pinggang bla bla) to borrow money from other friends. I can’t believe they are taught to do all this, all in the name of MONEY.

  15. wuihhh first time singgah ni, semangat nak komen. Agagaga..

    Lyana pun pernah kena dengan cousin (husband & wife) sendiri masa praktikal dulu. Masa tu muda belia mana tahu tentang MLM ni sume. Pastu pegi lah dengar… siap pegi dua kali, hahaha (kantoi) .

    Pastu sekarang mcm dah malas nak jumpa dorang bila balik kampung. Tengok… tak ke effect pada hubungan persaudaraan tu.

    thanks for the entry…!

  16. hot stuff beb..hahaha..
    ni la salah satu gejala membunuh atau memutuskan silaturrahim antara kawan-kawan..hahaha..

    takde keje len ker wei menipu org…kalo dah nak cari rezeki pun cari la yg halal..menipu ni kalo ko dpt..haram jugak..MLM MLM..dah la suke wat time malam2..dtg bwk ketua bawak porche la ape la..naik menyampah aku..

    MLM adalah salah satu gejala sosial yg paling menakutkan di rantau asia..ia mampu membunuh..bunuh ape? bunuh pershabatan..fakap2..

  17. dah2…kita xyah cerita lagi psl MLM…bila nak pegi karaoke eddie???bila kita nak bergabung tenaga sebagai jawa idol???dahla aritu pegi karok xajak…gian gila ni….

  18. exactly what i did. but aku belah awal lagi . waktu tgh cite , aku dah chiow.

    btw . is this the stupid The One corp or previously call dchl what so evr..? hahahaaha..

  19. I am very tempted to write a lengthy comment pasal this MLM thingie.

    But I think, maybe later. Just two things need to be clarified.

    1) Halalkah the money acquired dari MLM ni? And if it falls to was was, dah kira haram, right?

    2) Does the income sustainable?

    Please revert.

    I stick to this saying. There’s no easy money in life. So, fuck MLM.

  20. 1) Kalau was-was, automatic Haram. If it’s using a pyramid system (downline thingy) it is HARAM.

    2) No idea. But a friend of my parents does live a comfortable (or leisure) life being a member of Herbal Life. (He bought a LEXUS… CASH!)

    Either way, MLM or earnest work, both are considerably TOUGH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *