The Photo Shoot

2 Weeks ago, I ran a short advertisement looking for 2 photographers to assist with my project. They were Camus and CincauHangus. (Initially, I wanted Teddy but he’s not around)

The Photo Shoot

It was in Nilai. A corporate account that I’m currently in charge of.

We came in on Wednesday. I thought a photography session (half day) could cover the whole facility. I was wrong, it took two days. Yes, it burned an extra hole in my wallet. I had to shove my money up front (claim from company later).

Camus brought 2 cameras, Nikon D700 and Nikon D3 and a caddy (to carry his flashes, lens cover, spare battery etc.), while CincauHangus brought a Canon 350D 30D. It doesn’t matter who brings what, as long as I have my picturesย ย ๐Ÿ˜€

images00019.jpgimages00020.jpgimages00011.jpgimages00012.jpgimages00013.jpgimages00014.jpgimages00015.jpgimages00016.jpgimages00017.jpgimages00018.jpgimages00004.jpgimages00005.jpgimages00006.jpgimages00007.jpgimages00008.jpgimages00009.jpgimages00010.jpgimages00001.jpgimages00002.jpgimages00003.jpg

The other day was on a sunny Friday. The surging hot wave instantly converts fat to sweat. Thank God, we roamed mostly indoors.

It was a phenomenal photo shoot. For the first time ever, I got into a clean room facility. We had to change cloth and wear another layer just to be sure our flakes of skin doesn’t tamper with their research.

I have yet to source the pictures from Camus yet, so I’ll put Friday highlights on hold. I’ll have it up the day after tomorrow.

Camus poked me, Ed the Creative Director. Hah! I don’t even know how to define art, what more a creative director. You can just call me a geek who knows what he wants (by all means)ย  ๐Ÿ˜‰

baring-atas-jalan2.jpgbaring-atas-jalan3.jpgbaring-atas-jalan.jpg

That includes lying down on a hot-dirty tarmac or do-not-walk-on-grass field. Thanks to Camus (for borrowing his camera), I managed to snap the way I wanted.

Overall, I am satisfied. The work, the sweat, the photographers, most importantly, the experience! Well done guys!

ps: Now to transfer the money to fellow photographers ๐Ÿ˜ฅ

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

This Post Has 45 Comments

  1. kenapa ada dugong kat rumput tu?
    hahaha ๐Ÿ˜›

    jangan marah~
    larikkkkk

  2. Dugong pon dugong la. Janji baik hati.

  3. auww jgn la mrajuk
    hehehe

    yer, janji baik hati dan comel mcm u ๐Ÿ˜†

  4. haha…bersungguh amik gambar…ko leh jadi photographer berjaya ni..teringat time kenduri neo… ๐Ÿ˜›

  5. kalo dah siap company brochure, send one copy to me.. vollee kannns bro

  6. Saye tak buat company brochure die. Ke nak company brochure Laman7? Lagi la tade. Nak save cost and paper.

  7. Aku pakse pengantin tangkap gambar… isk isk.. eddie..

  8. Yeah! Tu bukan nak blagak, tapi kenyataan.

  9. InnoBio di Nilai kah? Wah. Tempat kakak saya dulu! Huhu. Bila baca komen Soot, baru sedar yang tergolek atas rumput tu awak! Tak berapa dugong sangat la tapinya. ๐Ÿ˜›

    p/s: Macam dah makin kurus je nampaknya Eddie.

  10. Oh yeah? Kakak awk buat research kt situ? Hebat hebat.

    Makin kurus.. tak pasti. Makin naik ade kot.

  11. tuh satu..lagi satu..ko pon baring gak nak amik gambar…haha

  12. … wah.. amik gambo kuak lentang… ada gaya… ๐Ÿ˜†

  13. cool , man :up:

    love they way u lied yourself on the grass :halo:

  14. :up: ada gaya.. seriously cus you willing to baring-baring. sangat sangat ada gaya..

    best berkawan dengan photographer and join diorang photo shoot. pasal leh baring, and belajar banyak benda. photographer adalah orang2 yang fun to be with.. kadang2 yang kena gambar pun kena baring2 haih~ tapi fun sangat. kita pernah outing dengan photog from flickr mmg fun la and addictive! walaupun balik dengan kotor sana sini pasal baring2 la… tapi best!

  15. muahahaha pasal boleh baring… muahahhahaha.. maksud kita leh buat action pape je without nak malu2.. ๐Ÿ˜›

  16. owh. untuk project ini. ๐Ÿ™‚

  17. too bad it’s on weekdays, if weekends aku dh apply dah

  18. :mrgreen:

  19. chantek sungguh shot2 yg diambil..

    ps: salam perkenalan dr ejam, harap diterima kedatangan ku ini….

  20. Kona baring pun, gaya mesti mau machoe gak eddie. Aku tak boleh tahan tgk gambar kau silang kaki sambil baring ambil gambar. :mrgreen:

  21. Gaya seorang penjaga gol ๐Ÿ˜€

  22. If I secure the Putrajaya job, I’ll be needing at least 20 photographers. Let’s just hope I get the job!

  23. Aku silang kaki nak kasi stable. Plus, gaye tu penting! Hahaha

  24. Dive tangkap gambar instead of bola ๐Ÿ™‚

  25. Hahaha! Kau pakai hukum apa silang kaki baru stable? Kangkang luas2 la baru stable beb. Luas permukaan lebih besar.

    ps: Ko dah baring, center of gravity dah rendah. kasi open kelangkang, lagi stable nak henjutshoot โžก

  26. Ko ade point. Tapi aku lebih selesa silang kaki. Aku rase lagi stable. Bile aku kangkang, aku rase macam ade mini vibrations yang aku tak perlu.

    Lagi satu, kangkang tu nampak kinky sgt.

    3rd picture, aku kangkang tapi senget. Sbb kalau aku silang, kaki aku masuk dalam gambar.

  27. nice, sempat model diri sendiri tak tahan tuh ๐Ÿ˜›

  28. I never modeled for anything. It was a random shot by CincauHangus.

  29. Ehhh.. Canon 30D lah! not 350D! =p

  30. eddie suka low angle a.k.a up skirt. muahaha

  31. u bukan penah jadi model boxer ke?
    haha
    u yg bgtau i dulu

  32. tak boleh blah tengok cara position kaki tu.. siap silang silang.. or ‘sprawled’ on the tarmac.

    gaya lebih nie.. ๐Ÿ˜›

  33. gaya memang penting :up: :up:

  34. I meant not this particular event.

  35. Wahaha.. Dam macam kamera man professional dah..!! hehehe.. yang tak tahannya tukang kamera man yang posing lebih dari org yang nak di ambil gambar.. camne tu.. hahaha.. ๐Ÿ˜ฎ

  36. Dia pernah attached kerja kat situ kejap. Waktu tu dia kerja di Shah Alam. Chemical industry. Ada la lab thingy ni yang dia kena buat di Nilai tu.

    Eddie, awak memang dah kurus. *jealous* ๐Ÿ˜€

  37. Although to you I appear thin, I assure you, my weight is going up. Now it’s close to 70kg. Could it be muscles? I’m not sure myself.

  38. sblm dia org pindah nilai sempat la akoo usha 2-3 gadis cun nie. dlu dia org kat bangi. hehe!

    ps: dpt awek x? haha!

  39. and hope it’s on weekends! but if the pay is good enough, i’ll gladly take leave, hahaa

  40. banyaknye posisi ambik gamba…kalau pakai baju kurung,xleh la nak wat gaya mcm tu ๐Ÿ˜•

  41. Ed, the 12th photo. Gambar tu memang macam itu ke atau alaยฒ kesan khas? kakak tu jadi macam kembang. kalau kesan khas buat kakak tu kembang, ish kesian dia.

  42. Row 2, pic no 2? Tu wide lense. Memang perspective nampak berbeze.

  43. Seriously, thank you so much for asking me many weeks ago whether I was interested. It was a first serious job offer since I started photography ๐Ÿ™‚ I’m very honoured to receive an offer from you but sadly, I couldn’t make it. I’m glad that you found other two awesome photographers to help you with the photoshoot!

    Have a great weekend!

  44. aku rasa silang kaki itu lagi stable..aku selalu wat camtuh la..sebab upper body kau angkat sambil tangan kau snap..

Leave a Reply

Close Menu
%d bloggers like this: