The Daughter I Never Had, Yet

After getting stuck for 1 hour and 30 minutes from Senawang to Seremban, I decided to retire early for the day, despite many invitations to watch live bands. (Yes, I very much enjoy live performance.)

During my deep slumber I was awaken by a call. With an eye open and face on the pillow, I answered. “Hello?”

“Ayah, ayah kat mane?”

She sounded like a teenager. Still trying to mend the puzzles, I replied, “Ye..?”

“Anis ni, ayah kat mane? Ayah tak balik ke semalam?” she asked.

I got out of bed in shock, making sure I wasn’t dreaming nor sound sleepy when answering the call. I took a breathe and thought about it.

“Saya ada anak perempuan?” I replied.

“Alah, Anis ni ayah. Buat-buat tatau plak”

“Awak salah nombor ni. Saya kahwin pon belom lagi.”

“Ayah, janganlah main-main”

Seriously, it was a pure WTF moment. I wasn’t sure what to reply especially she insisted I am her father. So it’s best do I what I normally do in the office, role-playing.

“Ok, nanti pukul 2 Ayah balik, bye bye”.

“Hmm.. Anis tunggu tau. Ayah janji Ayah balik ok. Mak ckp die janji tak marah”

Whom ever the dad is, be sure to get your wrinkled ass home by 2 pm. And be ready to get a whopping from your wife! 😛

ps: Tiring trip from JB. Thank God it’s an automatic. I couldn’t imagine driving manual car and being stuck in traffic for 1.5 hours.

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

This Post Has 40 Comments

  1. pity u edy..
    but its a good example for you not to be one hell of a father when you are one later on…hahaha

    p/s : dont keep you daughter waiting. LOL!

  2. hoho .. role playing .. aku x pernah main
    role playing game aku pernah 😛

    herm .. tanda2x jodoh dekat ni bro .. amin !

  3. hahaha…mcm xsabar dah ni tunggu…

  4. aku x kesian kat kau.tapi kesian kat si anak dan si isteri yang menaruh harapan bapa dan suami mereka pulang ke rumah pada pukul 2.

  5. err.. are you sure bukan anak kamu? check balik list of past years girlfriends.

    haha. LOL.

  6. hahaha..cool gile jawab camtu..layan aje la da budak tu tanak caye kan.ahahah..

  7. aku penah dpt call yg salah org mcm ni. bila aku deny, org tu ckp aku penipu pulak.

    sudahnya, aku iye kan aje.

  8. perghhh!! sejak biler ko jadi bapak ni?hahaha..aku tjuk greader kat gravity aku bg akak aku baca pun terbahak2 dia gelak..haha..eddie nti anak u besar leh la kite jadi biras yek? hahaha…=P

  9. How is close bro? Coincident je ni.

  10. Hahhaa.. I definitely would not be sleeping around other than my parents or in-laws.

  11. Hahaha slick! Kalau budak tu 11 year old, that means, I had sex at 14. At 14, I dont even know what my dick was for other than peeing.

  12. Tu laa.. tanak caye sudah. Malas nak layan lame2

  13. 😛 Care paling mudah nak suruh org letak phone. Karang die call balik.

  14. Kite jadi biras? Hahaha. Jgn mcm tu, biar dorg pilih jodoh masing2 😛

  15. woo.. dalam diam ade gossip eh?
    demm… hahaha… kesian kan.
    rase tetibe macam nak replace
    tempat “ayah” tuh…

    might be something wrong.
    ape pon doakan kebahagian keluarga tuh.
    amin~

  16. la kesian gila budak tu. hopefully ayah dia betul² balik..

  17. wahahahahahahahahah =)) bengong. whatmakes her so confident that she didnt dialled wrong number eh..? hihi

  18. pure LOL moment.
    aih~ you should have asked the girl to hand the phone to the mother~ =)

  19. Maybe your daughter from the future 😀

  20. Uih, awat nama aku keluaq hilman

  21. I wouldn’t know what I’ll say to her. I’ll probably be yelled at for no good reason 😛

  22. There’s something wrong about my coding, it appears that way but actually it’s yours.

  23. wah…betul ke mak dia tak marah..tertanya-tanya..huhu

    lucky u,ni bukan macam kes yg budak2 baru dapat handphone slalu buat, call random numbers then hang up.pastu hantar msg nak berkenalan..

  24. hmm. mungkin. 😀

  25. =)) nmpk sgt her dad selalu buat2 xknal dier atau tipu dier sampai dier bulih x caye ‘ayah’ dier.. :))

  26. Pretty sure that the daddy hasn’t come home for sooo long, even the daughter herself doesn’t recognize her daddy’s voice.

    And mumy won’t be mad… That somehow tells probably they had a fight and daddy left home days ago. Or perhaps, weeks.

    Or simply, memang anak kau. Hahaha. Orang lain main jambu kat koleq, kau dah main pompuan. Kelas!

  27. ape la agaknyer kalo si mak dia ckp ngn bapak palsu dia..=P

  28. WOOT! I have no bloody idea what to with my penis until 15! Tu sbb belajar in science.

    I dare not think of the outcome or what sort magnitude that dragged them into this, cume I’d prefer a happy ending for all.

  29. Line clear je. Alaa budak2, mane laa bole cam lagi suare org betul2… kot? 😛

  30. I got a call from a girl once, then she ‘lured’ me with her sexy voice. I thought it was a prank call, so I kept quiet, until she mentions “Siew” (my number’s previous owner). “Hello, Siew is not here. but I can replace him”. She hung up. Damn.. HAHHAHA

  31. Itu kite biarkan mereka dan keluarge mereke. Aku tanak buat drama Melayu kat sini.

  32. Agaknye ape laa faedah nye aku menipu org. Sedap hati mulut ko je nak ckp org.

  33. gosh. sweet!

    btw, I wonder where’s here father at that moment..

  34. rindu dendam dari seorang anak! yang tersirat disebaliknya lah yang buatkan aku sedih. apatah lagi anak perempuan kan?

    jiwa kebapaan ko dah makin diuji. mungkin tanda jodoh sudah hampir. sudah ada doktor yang reply kah!? (ha3).

  35. poor girl bapak tak balik rumah. 🙁

  36. u misscall dia balik XP huhu budak gatal je buat mcm tu..

  37. so sweet bila anak perempuan yang call bapak utk pujuk balik rumah…

  38. pelik..kenapa keluar icon Aisyah Rozi pula ye…

Leave a Reply

Close Menu
%d bloggers like this: