Tayang Makanan Depan Orang Puasa

I feel like imitating, just like Bong and Syam imitates NajibRazak tweets.

* * * Start * * *

Korang tahu tak, kalau tayang-tayang masakan kat blog boleh dikira berdose?

Eddie bukan ape, Eddie pernah terlintas juga di kepala, bloggers yang tayang-tayang makanan macam KNizam dan AzmanIshak, tak takut dose ke? Jadi untuk nak elakkan dikelentong, Eddie pergi tanye Imam kat Masjid lepas solat jemaah A’sar di Au2.

Lepas sembahyang, pelan-pelan pergi bisik kat Imam tu. “Tok Imam, saya ade soalan agame.” Die pandang Eddie dengan muke terkejut. Ye lah, Imam tu baru 23 tahun, Eddie ni dah 26 tahun, tahap wajib kahwin, terkejutlah die bila kite panggil die ‘Tok’.

Lalu Eddie ceritakan permasalahan yang dihadapi. Bukan ape, kadang-kadang bace kat Google Reader, terliur pon ade juga walaupun dah besar panjang.

Tok Imam tu pon menceritakanlah, sebenarnye entri pasal makanan di pasar ramadhan bukan tak bole, boleh, tapi jangan bagi orang terliur. Ape ke jadah Tok Imam ni? Oxymoron betul. Dah kalau tangkap gambar ayam percik, mestilah tampak sedap! Kalau tak nampak sedap, takde la orang buat Live Blogging! Aissh, pening Eddie dibuatnya.

Jadi kesimpulannya, kalau nak tayang gambar ayam percik, kueh bendera (kueh lapis), karipap hangit, ayam golek Nara, air bandung, Jus soli mangga, korang cube ‘blur-blur’-kan sikit pakai photoshop. Senang je, bukak Photoshop, lepas tu tekan Filter > Blur > Average. Tak de orang terliur, tak de dose, kan?

* * * End * * *

That felt weird, but I think I managed to imitate someone’s style of posting.

All of the above never took place, except for the A’sar at Mosque Imam, who’s a Hafiz, 23 years old. To all the names mentioned above, kalau terase, pergilah suruh awek korang pujuk. Kalau tade awek, cari bantal busuk, guling-gulinglah atas katil.

ps: To that blogger, no heart feelings ok? I’m just messing around.

pss: Guess who’s the blogger!

psss: Today is 09/09/09, I’m starting a theme company and Muhammad is sitting for Math Paper 1 UPSR (hope he does well)

 

There are 66 Comments for “Tayang Makanan Depan Orang Puasa”

yeeeeeeeerp.. it’s sharply stupid..

Reply to This comment


nikillas wrote on September 10, 2009 #1

[…] belum diperkenalkan sepenuhnya, ianya suatu perkara yang mengembirakan apabila LiteTheme telah menyatakan sokongan kepada […]


LiteTheme Bakal Menyokong CSS3 | aMaNz wrote on September 10, 2009 #2

ayat lembut gila..

Reply to This comment


xmindfreakx wrote on September 10, 2009 #3

Ouhh, I thought you did that on purpose!

Heart feelings can describe any type of feelings – joyful, sorrow, etc.

So I think it’s HARD feelings – because it’s more resentful, don’t you think so?

Reply to This comment


atreyu strange wrote on September 10, 2009 #4

first time aku baca aku dah tahu dah ko imitate sape. tapi malas nak teka dlu. akhirnya betol. haha

Reply to This comment


flisterz wrote on September 10, 2009 #5

Knizam apa kau nak jawab hehehe
Azman jawab skit

Reply to This comment


haritz wrote on September 10, 2009 #6

that is so not you.
*tak jumpa jumpa jugak blogger yang disebut sebut.*

letak link kat sini aje lah.

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

justkhai 😉 google it!

Reply to This comment


Fawwaz wrote on September 10, 2009 #7

pergh! mabeles woo theme ni wei. neway, aku pun sllu tensen kalo ngah lapo2 ni pastu tengok pic makanan best2 kat blog orang.hahaha.

Reply to This comment


Lizz wrote on September 10, 2009 #8

haha, setahu aku mmg berdosa pun. tp apakan daya. niat kita hanya untuk berkongsi keseronokan. betul tak kawan2.

Reply to This comment


mohdisa wrote on September 10, 2009 #9

aku tidak rasa berdosa kerana aku tidak pernah post gambar makanan. ahaks.

Reply to This comment


affuan wrote on September 12, 2009 #10

Ala susahlah camtu…
Nanti setiap ari puasa je kena carik gambar2 pasal makanan kena blurkan..

Reply to This comment


zool wrote on September 12, 2009 #11

cam leh agak je sape blogger tuh. hehe..

Reply to This comment


titan wrote on September 15, 2009 #12

Takpe, esok last day puasa.. lepas tu boleh post entry masakan juadah hari raya.. yey!

Reply to This comment


samdaddycool wrote on September 19, 2009 #13

blurrr.. T.T

Reply to This comment


winzter wrote on September 28, 2009 #14

[…] tiba-tiba tergerak hati melayari blog NH.setibanya saya disana , terus membaca artikel bertajuk tayang makanan depan orang puasa.blogger yang menunjukkan gambar makanan adalah KNizam dan AzmanIshak,tak takut […]

Leave a comment, I won't bite ;)

feed for comments on this post.

Login or Register if don't want to fill in the details below everytime.