Tayang Makanan Depan Orang Puasa

I feel like imitating, just like Bong and Syam imitates NajibRazak tweets.

* * * Start * * *

Korang tahu tak, kalau tayang-tayang masakan kat blog boleh dikira berdose?

Eddie bukan ape, Eddie pernah terlintas juga di kepala, bloggers yang tayang-tayang makanan macam KNizam dan AzmanIshak, tak takut dose ke? Jadi untuk nak elakkan dikelentong, Eddie pergi tanye Imam kat Masjid lepas solat jemaah A’sar di Au2.

Lepas sembahyang, pelan-pelan pergi bisik kat Imam tu. “Tok Imam, saya ade soalan agame.” Die pandang Eddie dengan muke terkejut. Ye lah, Imam tu baru 23 tahun, Eddie ni dah 26 tahun, tahap wajib kahwin, terkejutlah die bila kite panggil die ‘Tok’.

Lalu Eddie ceritakan permasalahan yang dihadapi. Bukan ape, kadang-kadang bace kat Google Reader, terliur pon ade juga walaupun dah besar panjang.

Tok Imam tu pon menceritakanlah, sebenarnye entri pasal makanan di pasar ramadhan bukan tak bole, boleh, tapi jangan bagi orang terliur. Ape ke jadah Tok Imam ni? Oxymoron betul. Dah kalau tangkap gambar ayam percik, mestilah tampak sedap! Kalau tak nampak sedap, takde la orang buat Live Blogging! Aissh, pening Eddie dibuatnya.

Jadi kesimpulannya, kalau nak tayang gambar ayam percik, kueh bendera (kueh lapis), karipap hangit, ayam golek Nara, air bandung, Jus soli mangga, korang cube ‘blur-blur’-kan sikit pakai photoshop. Senang je, bukak Photoshop, lepas tu tekan Filter > Blur > Average. Tak de orang terliur, tak de dose, kan?

* * * End * * *

That felt weird, but I think I managed to imitate someone’s style of posting.

All of the above never took place, except for the A’sar at Mosque Imam, who’s a Hafiz, 23 years old. To all the names mentioned above, kalau terase, pergilah suruh awek korang pujuk. Kalau tade awek, cari bantal busuk, guling-gulinglah atas katil.

ps: To that blogger, no heart feelings ok? I’m just messing around.

pss: Guess who’s the blogger!

psss: Today is 09/09/09, I’m starting a theme company and Muhammad is sitting for Math Paper 1 UPSR (hope he does well)

Published by

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

66 thoughts on “Tayang Makanan Depan Orang Puasa”

  1. Ouhh, I thought you did that on purpose!

    Heart feelings can describe any type of feelings – joyful, sorrow, etc.

    So I think it’s HARD feelings – because it’s more resentful, don’t you think so?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *