Taik SEO

Deep down, sebenarnya aku agak marah dengan taik SEO (kalau kau tak tahu apa itu SEO, sila tanya pada burung hud-hud aka Pak Cik Google). Bila aku search specific term aku nak, kuar link tak relevant langsung. Memang jamban tahap Gaban, sampah dalam internet!

Aku pon tak paham la, kenapa korang nak kecoh pasal Ariff Alfian yg gay kahwin lelaki di geraja pakai baju Melayu. Apa yang sensasi sangat? Korang seronok nak mengutuk dan mengeji ke? Perlu ke semua ini? Asal cerita seks, perempuan-lelaki atau lelaki-lelaki, Melayu cepat je nak ambil port. Biarlah dia dengan hidup dia.

Aku taulah hangpa gila trafik, tapi tak payah la tulis omong kosong pasal benda yang kau sendiri pon tak tahu apa kejadah nate bewok tu. Kalau ko nak sangat duit, pergilah join MLM, jual gelang ke, sabun ke. Kan mudah!

Orang Melayu ni, pantang tok nenek kalau kena tegur. Ego besar paus biru, semangat tak nak kalah. Bila puji lebih-lebih dia reply “eh takde laah”, “eh mana ada, biasa-biasa je”. Pehal plak? Orang puji, ko tanak. Orang tegur, pon tanak. Mungkin penampar barangkali lebih digemari. Aduyai..

 

There are 6 Comments for “Taik SEO”

hahahaha………… suka suka suka
sesekali eddie bagi penampaq…tu belum ludah lagi tu

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

ini bukan video umno ok. hehehe

Reply to This comment


Kujie wrote on December 20, 2011 #1

Melayu mudah melatah adalah perkara biasa. Kes turun bendera yang ada gambar itu pun jadi isu sensasi. Bendera Malaysia tercampak kat tengah jalan raya, kena lanyak dengan kenderaan, tak de pulak yg nak ambil selamatkan. Rakyat Malaysia ni pelik kan?

Reply to This comment


t.a.t.a wrote on December 21, 2011 #2

dier kawin kt city hall actually.church of ireland tak recognize gay marriage

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

ok ye ke? Aku tak bace langsung pon pasal die. Terlintas skit2 je.

Reply to This comment


amin alqaf wrote on December 21, 2011 #3

Ego besar paus biru – patut la boleh twitter down! orang melayu ramai.

Reply to This comment


syafiq_lomotech wrote on December 22, 2011 #4

Leave a comment, I won't bite ;)

feed for comments on this post.

Login or Register if don't want to fill in the details below everytime.