Taik SEO

Deep down, sebenarnya aku agak marah dengan taik SEO (kalau kau tak tahu apa itu SEO, sila tanya pada burung hud-hud aka Pak Cik Google). Bila aku search specific term aku nak, kuar link tak relevant langsung. Memang jamban tahap Gaban, sampah dalam internet!

Aku pon tak paham la, kenapa korang nak kecoh pasal Ariff Alfian yg gay kahwin lelaki di geraja pakai baju Melayu. Apa yang sensasi sangat? Korang seronok nak mengutuk dan mengeji ke? Perlu ke semua ini? Asal cerita seks, perempuan-lelaki atau lelaki-lelaki, Melayu cepat je nak ambil port. Biarlah dia dengan hidup dia.

Aku taulah hangpa gila trafik, tapi tak payah la tulis omong kosong pasal benda yang kau sendiri pon tak tahu apa kejadah nate bewok tu. Kalau ko nak sangat duit, pergilah join MLM, jual gelang ke, sabun ke. Kan mudah!

Orang Melayu ni, pantang tok nenek kalau kena tegur. Ego besar paus biru, semangat tak nak kalah. Bila puji lebih-lebih dia reply “eh takde laah”, “eh mana ada, biasa-biasa je”. Pehal plak? Orang puji, ko tanak. Orang tegur, pon tanak. Mungkin penampar barangkali lebih digemari. Aduyai..

Published by

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

6 thoughts on “Taik SEO”

  1. Melayu mudah melatah adalah perkara biasa. Kes turun bendera yang ada gambar itu pun jadi isu sensasi. Bendera Malaysia tercampak kat tengah jalan raya, kena lanyak dengan kenderaan, tak de pulak yg nak ambil selamatkan. Rakyat Malaysia ni pelik kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *