Ramadhan Cards By NH

I’ve always wanted to make my own version of Ramadhan cards, as in printed ones. Out of boredom and panic anxiety, I made these.

Bulan Ramadhan

I’ll sent this to my female girl friends.

Bulan Ramadhan

I’ll send this to unproductive Muslims, Ramadhan is no excuse to skip work. And feeling too ‘under the weather’.

Bulan Ramadhan

This one to my powerPUFF friends. Who’d take a deep breath every now and then.

Ramadhan

My MCKK buddies. They’ll know what mosque is that.

Family Ramadhan

and to my family, in laws & in law-to-be.

I’ll tell you more about my Ramadhan adventure. Right now, I need my pillow more than I need my ex.

ps: Oh yeah, If you must steal the images above, let me know ย  ๐Ÿ‘ฟ

pss: I spent 4 hours doing this thing.. it’s 5 am already!

psss: That is not my smoking hand

98 Comments on “Ramadhan Cards By NH

  1. I’m so gonna give the smoking hand to my uncles and a cousin that smokes! LOL

    Aku akan curi jadi attachment email untuk friends and family aku… pastu, tgklah kalau rajin, aku post sekali dalam blog… ni aku bagitau awalยฒ yer.. hahahha

    *thinks * Boleh slim ke aku tahun ni time posa… start keja tempat baru pula tu … ๐Ÿ˜›

    Reply to This comment


    NoktahHitam replied #1

    kau bole kurus ke melb? ko igt badan ko macam tiub tayar? bole kembang kempis suke hati? ๐Ÿ˜›

    silekan amik.. mane ko suke

    Reply to This comment


    melbie replied #1

    hahahah… kan best kalau badan macam tiub tayar.. ada baju yang cuma sesuai untuk badan kempis.. boleh kempiskan badan.. yang perlukan badan kembang sikit.. ah boleh diusahakan lagi … tapi aku akan cuba kempiskan – atas sebab aku takmau makan ubat high blood sepanjang hayat aku ๐Ÿ˜›

    Selamat berpuasa, Eddie :)

    Reply to This comment

  2. sbb kita org perfek dlm berpuasa. hal2 pose smyg nie mane leh tinggal. lg pun kaler khat merah xkena ngan gfx sblh tue. huhu!

    Reply to This comment


    NoktahHitam replied #1

    lelaki mungkin, pompuan.. tak mungkin kecuali mengandung ๐Ÿ˜ฅ

    Reply to This comment


    Zaza replied #1

    Kenape pula tidak mungkin. Saye perempuan dan dah berjaya puasa penuh due kali setelah akil baligh, tanpa perlu mengandung. Kalau period cycle 28-35 hari (normal cycle), sempat sangat. Period abes right before Ramadhan and then kena lagi masa awal Raya. But that’s lucky la, and depends on tarikh mula Ramadhan, individual hormones and cycles, etc etc.

    Btw, kalau mengandung pun, belum tentu leh puasa penuh. :roll: Kalau dah menopause, ahaaaa tu confirm leh puasa penuh :up:

    Reply to This comment


    Extremist Thinker replied #1

    ini merujuk gmbr no1 ๐Ÿ‘ฟ

    Reply to This comment

  3. Untuk bloggers yang soleh macam aku takde ker?

    Reply to This comment


    NoktahHitam replied #1

    ko amek yg last sekali la mcm tu ๐Ÿ˜›

    itu utk umum :smile:

    Reply to This comment


    ImamKhalid replied #1

    Ooo ok, tengkiu! :) Nanti aku post ucapan raya dengan kad tu… thanks weh!

    Reply to This comment


    Extremist Thinker replied #1

    ape itu soleh? kalo cite solehah penah je akoo tgk! :up:

    Reply to This comment


    ImamKhalid replied #1

    Secara ringkasnya, soleh berasal dari perkataan Arab. Ia membawa maksud suatu sifat yang baik luaran dan dalaman, dunia dan akhirat.

    Solehah itu pula berasal dari perkataan soleh, tapi digunakan untuk perempuan. Soleh pula untuk lelaki.

    Harap jelas dengan penerangan aku…

    Nak tahu lebih lanjut, logon to http://soleh.net/tentang/

    Reply to This comment


    NoktahHitam replied #1

    amek habuan, kan dah kene sekolah dgn ustaz soleh kite ๐Ÿ˜Ž โžก

    Reply to This comment


    Extremist Thinker replied #1

    terima kasih diatas penjelasan sebelum ramadhan. nie bukan sekolah. ini maahad la eddy. hehe. maceh skali lg. ampun pak. slmt berpose!

    Reply to This comment

  4. Pingback: Salam Ramadhan | menteilsm rules

  5. Pingback: Noktah Hitam » Iftar At KLCC

  6. Pingback: Selamat Berpuasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *