Ramadhan Cards By NH

I’ve always wanted to make my own version of Ramadhan cards, as in printed ones. Out of boredom and panic anxiety, I made these.

Bulan Ramadhan

I’ll sent this to my female girl friends.

Bulan Ramadhan

I’ll send this to unproductive Muslims, Ramadhan is no excuse to skip work. And feeling too ‘under the weather’.

Bulan Ramadhan

This one to my powerPUFF friends. Who’d take a deep breath every now and then.

Ramadhan

My MCKK buddies. They’ll know what mosque is that.

Family Ramadhan

and to my family, in laws & in law-to-be.

I’ll tell you more about my Ramadhan adventure. Right now, I need my pillow more than I need my ex.

ps: Oh yeah, If you must steal the images above, let me know   👿

pss: I spent 4 hours doing this thing.. it’s 5 am already!

psss: That is not my smoking hand

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

This Post Has 98 Comments

  1. amek habuan, kan dah kene sekolah dgn ustaz soleh kite 😎 ➡

  2. wow.. nice.. i love the calligraphy!
    hehe.. u always love the sticky2 thing eh..

  3. terima kasih diatas penjelasan sebelum ramadhan. nie bukan sekolah. ini maahad la eddy. hehe. maceh skali lg. ampun pak. slmt berpose!

  4. eh macam mana nak buat caligraphy macam tu ye?
    anyway smart bro..aku nak ‘pinjam’ bole?hee

  5. Geng..aku nk mintak kebenaran ko utk menggunakan card utk aku taruk kat blog aku..tq

  6. cool!…hehe…nk smua leh?

  7. Whoaa nice!

    Err, do you smoke?

  8. you have a nice blog here..
    keep up the good work..
    congratulations..

  9. ohoooo….hasil kerje kamu mmg sangat cool…. :up:

    btw…ingin meminta izin utk copy mungkin kesemua hasil kerja tangan kamu yang selama 4 jam nih….bisa kah??? 😉

    ps: 4 jam utk hasil yang begini kewl…kamu hebat 😆

  10. The best one is the “berhenti merokok” card . =)

  11. very nice cards, very unique.. btw Selamat Hari Merdeka and Selamat Menyambut Bulan Ramadhan. Happy fasting!

  12. thanks for your kind words 😀

  13. uwahh!! sgt mantap!
    4 jam je?
    cun seh!

    sifu! tlg ajar ku!

  14. bro accidentally stumbled upon your site
    cool gila
    mintak izin copy satu kad pose
    thanks!

  15. Well, there’s no harm in trying.
    All the best! :up:

  16. Salam NH,selamat berpuasa,minta izin ambil kad ye 🙂

  17. hahahah… kan best kalau badan macam tiub tayar.. ada baju yang cuma sesuai untuk badan kempis.. boleh kempiskan badan.. yang perlukan badan kembang sikit.. ah boleh diusahakan lagi … tapi aku akan cuba kempiskan – atas sebab aku takmau makan ubat high blood sepanjang hayat aku 😛

    Selamat berpuasa, Eddie 🙂

  18. chumel… nye!! i’ll definitely steal em all.
    favourite: no. 3 😀

  19. nice! The 1st and the last is my fave. Will steal it later 😆

  20. i must steal them. especially the last 2. 👿

  21. eh sorry. the last one and the smokin one. salah2.

  22. Assalamualaikum, NoktahHitam. 🙂

    Selamat berpuasa, selamat menyambut Ramadan, salam perkenalan dari hairul.net 😀

  23. happy fasting month my friends. 😀 🙂

  24. Nice pic for the quit-smoking card. I love how the light falls only on the hand and parts of the table!

  25. i think if you sell it. It might be box office!!

  26. Kenape pula tidak mungkin. Saye perempuan dan dah berjaya puasa penuh due kali setelah akil baligh, tanpa perlu mengandung. Kalau period cycle 28-35 hari (normal cycle), sempat sangat. Period abes right before Ramadhan and then kena lagi masa awal Raya. But that’s lucky la, and depends on tarikh mula Ramadhan, individual hormones and cycles, etc etc.

    Btw, kalau mengandung pun, belum tentu leh puasa penuh. 🙄 Kalau dah menopause, ahaaaa tu confirm leh puasa penuh :up:

  27. nice work eddie!! :XO: cilok ek 😛 thanks !

  28. my work is always nice ➡ 😀 😀

  29. eddie reminds me of Iron Maiden..haha. kaligrafi tu sendiri buat ke? guna software apa aeh? bley kongsi2 skit “The Making Of….”

  30. damn bro…ko cilok font masjid and font mskd aku!!
    nway…gud job..terpaksa la aku wat yg lagi lawa…hehe..
    this year kita nk print n jual ke?

  31. font masjid? nope, tu dah ade lame. mskd je ko recommend since aku suke commercial font.

  32. I made that long time ago using flash. copied from kad raya. 3-4 years back i think

  33. owh..you’re so talented. an elegant modern art but still in classic perspective.

  34. cool cards!
    i really gonna steal these..
    haha :up:

  35. walauun skam bukan time pose..tapi aku nak curi gak 2k kegunaan mase depan.. 👿

  36. Aku teruja sangat tengok kad yg dicipta. Cantik dan menarik. Aku ambik satu le. Mintak halal. Apa pun salam perkenalan…

  37. salam…leh aku nk amik gambo2 tu…?aku nk ltak kt dekstop n len2..he2

Leave a Reply

Close Menu
%d bloggers like this: