Negaraku.net Buka Puasa (Part II)

ayam-golek.jpg

Two days ago a blunder happened at our Negaraku.net Iftar Gathering. We didn’t get the table nor the chicken. Today, it’s payback time.

“Ayam ni potong macam mane?” – NH

“Nampak macam potong 4 bahagian je” – Bat

“A’ah potong 4.” – Life4Hire

“Aku makan 4 ketul.. kire seekor la kan?” -NH

“Ko memang gile” – Semua hadirin.

4 is close to being correct, but actually I ate 5 pieces! Back in MCKK days, I usually buy 1 whole chicken for myself alone during weekend outings. Stuffed everything just before rugby training (in the evening). I could feel the chicken bouncing up and down as I conquer the field. Funny, I don’t feel like puking (maybe because I enjoy running in the great blue sky of Kuala Kangsar).

Beyond this is camwhoring. Load the page, go to other sites and come back.

The Crowds!
We came a little too early and decided to loiter at Kerinchi’s Bazaar Ramadhan. This used to be a stretch of food stalls.

Mana Depa Ni?
MK – Mana depa ni? Awat tak mai-mai lagi.
NH – Sedang skodeng MK.

Adik Sesat?
Azman – Adik ikut jalan ni, sampai depan buat U-turn, pastu U-turn sekali lagi. Ulang-ulang sampai penat.

Buka Puasa
2nd Time – Break fast by the roadside, while waiting for Bat

Ayam Golek
As yummy as it looks. 1 whole chicken, isn’t that enough to justify?

Still Eating
Still going strong. One more to go.

Bat & MK - Geeks Stuff
Bat – Looking sharp. As sharp as his design. I tout him as Dewa CSS UI
MK – Looking tired. Can’t blame him, he did so many U-turns beforehand.

LOL
Bat – Apa yang kelakaq sangat tu NH?

KillVearn - What is Wrong?
Luth, DesaFM (left) came all the way from Penang. Thank you mate! KillVearn, troubleshooting Azman‘s Lappy.

Geeks!
Geeks will be Geeks. Enough said!

Yawn
Life4Hire yawning, when listening to non-geeky topics. One of my best friend from MCKK days. Same dorm, same class and I was the Class Monitor. Can you imagine me being in POWER? Madness!

Syam
Aeropama – Sengeh tersipu-sipu apabila kakak air tanya nak order ape?

1, 2, Snap!

Everyone who came. From left, Rihays (Syahir), Bat, Aeropama (Syam),KillVearn (Syah), Kakeru, Kruel74 (Khairul), MK, Azhani (Khairul’s wife), Sae, Luth (DesaFM DJ), Life4Hire (Yam), AzmanIshak (Azman) and Aus (DesaFM DJ). Me not in picture.. (duh!!)

Azman Pressing His LuckKillVearn - Apa Tengok²?Girl Talks.. or Cats?Rihays - Not as Quiet as I ThoughtKillVearn - What is Wrong?She Saw MeHello CutieUnder Age CigarretteJangan Main ApiIndo SingerTraffic at KerinchiApe Nak Beli?Modelling for 5800xmApo Tangkap-Tangkap?
via my flickr

My special thanks goes to everyone who came. Especially Luth who came all the way from Penang. Thank you for making this a wonderful get together. Now, don’t miss your terawih!

ps: Finally, the loo, unleashing the chicken in me 😀

pss: Seriously, editing photos from RAW sucks! Thanks to my younger bro for lending me his A700.

psss: Really wish Bong and Lochoe was there. Maybe next time.

 

There are 47 Comments for “Negaraku.net Buka Puasa (Part II)”

lochoe tade! huuu~

*jealous lah tak dapat makan ayam golek-golek*

ps; next – raya gathering eh? 😛

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Er.. not too sure. I’m tired of event meet ups. Smaller groups mungkin I suke lagi. Kalau lebih 10, sudah ade smaller group talks. Nanti borak tak puas.

Reply to This comment


lochoe replied #1

kali ni ada kt trg,.. yg pertama tu gwe tertido.. mmg bukan tuah gwe ah nak gi,, hai labu, hai labi,, apalah nasib badan ni

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Ko tetido ke takut belanje? Sayang oo takde ko. Kurang korum nak buat lawak macam sial. Ko memang bold, aku suke!

Reply to This comment


MK replied #1

Tau nye lochoe… ko adalah muka yang ditunggu-tunggu, tahu.

Reply to This comment


nono replied #1

ala kamu mmg… poyos rokos je tanya orang gi tak. dah la kamu yang paling panjang isi form confirmation gi gath. apa la…

excited nak jumpa awak tau sabtu lepas.. sbb nak dgr asal usul nama lochoe. cisss.. 😛

Reply to This comment


Sweet Thinker replied #1

jd lochoe. mane bola bola kamu?

Reply to This comment


aisyahkama wrote on September 1, 2009 #1

adeh syok gila.

aku tak kira, one day korang kena buat meet up khas apabila aku naik KL he3.

satu niat aku, aku nak jumpa korang sebelum aku pergi. that’s it!

Reply to This comment


luthtextile replied #1

ai bang, semacam je ayat tu. rilex2..

thankx to NH gak sebab terima aku datang last2 minit tu. Merasa gak ayam golek. Jauh aku mencari ayam golek (pasar ramadan seberang jaya > pasar ramadan bkt bintang > pasar ramadan taman melawati > kerinchi ), baru dapat makan! 1 pcs pon jadi la. Huhuhu. Korang mmg best!

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Aku rase kalau biar je ayam depan aku, alamat tak merase la ko. Hahaha. Sambil borak, jari mencari secebis due ayam. Lelame ayam abes, teh tarik yg tinggal 😉

Reply to This comment


megat replied #1

orang yang sudah terkenal dengan sukan lasak dan memang jenis lasak, sudah pasti tahu menilai makanan yang sebegitu cun! kahkahkah


megat replied #1

lain macam kan? tapi itulah tekanan yg aku perlu hadapi hu3.

Reply to This comment


megat wrote on September 1, 2009 #2

hahah nice la..luth pun still dapat join ngn aus..huhu..sume giler kamera..aku suke part yg ko skodeng MK..pastu si man tjuk jalan..bang sana bang..abg kene PUNKD!!! hahaha.. kelakor siot..haha..ko class monitor?? ptt la dapat jadi organizer cam skg..hu3

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Memang kene PunkD! Sane dik, sane.. Kesian MK diolok-olokkan oleh kiteorang.

Reply to This comment


Roslan Nazri replied #1

muahaha kelakor la..siap MK gitau tak nak buat entri panas takut ko n da geng ikat dia kat tiang..kah3..

Reply to This comment


Kreuger replied #1

terbahak aku tengok sence tuh.
macam segmen wakanabeb…
series mk nampak macam blur..
tak bleh blah betoi la… the best moment captured~

Reply to This comment


Roslan Nazri wrote on September 1, 2009 #3

Boleh tahan berisi jugak aku. *baru sadar diri,huhu*

Anyway, to Eddie and Yam, thanks for the preparation. It is such a blast! I enjoyed it until the last moment all of us met. =D

For those who came last night, nice to meet ya. “bertambah lagi kenalan aku, hehe, alhamdulillah”

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Nice meeting the Dewa UI. Ada hari kita bincang lagi dalam pasal CSS dan perkara geeky yang lain 😉

Reply to This comment


Kreuger replied #1

salam bro bat. terima kasih untuk ebook yang
dibagi… buat mase ni tadek sape pon yang copy.
cume eddie ade mintak.. aku kasik ftp login.. tapi
dia bz kot?

*nko bz dengan sapa eddie? aishahkama ke? or
awek doktor tuh?

Reply to This comment


MK replied #1

ebook apa? nak jugaaak.

Reply to This comment


Bat wrote on September 1, 2009 #4

Perghhh,macam mana la perot korang leh hadam sebijik ayam mcm tuh! Gila power,hahaha

Reply to This comment


blowie wrote on September 1, 2009 #5

Amboi gambar awek baju pink pun ko letak sekali eh, haha.

Anyway, thanks for the Iftar. Getting to know these awesome people, is really an awesome experience. Not I only I made new friends with the people who attended it, but friends of friends in the blogosphere as well.

Kudos goes to NH, Yam, and Syam for being such a wonderful host. And Man for being awesome, hahah. Until next time, InsyaAllah :)

Reply to This comment


luthtextile replied #1

awwww, abang MK. nak sign! (ada bapok dimeja belakang tadi)

Reply to This comment


MK replied #1

Tak kuasa makkk~~~ Hahah. Nasib tak kena kejar tadi, kalau tak cepat2 aku nyorok belakang Eddie 😛

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Aku takut die angkat pastu simpan ko dlm handbag die. Haha


NoktahHitam replied #1

HAHAAHA bapok tu dok perhati je kite. Aku jalan2 nak snap gambar duk tgk2.. aku rase die nak gambar jugak kot?

Reply to This comment


MK replied #1

Nak gambar ke nak tukang tangkap gambar, huhaha.


MK wrote on September 1, 2009 #6

hahaha….funny caption….
brapa round MK U-turn tu?…hahahaha

Reply to This comment


HuRuL_AiNi wrote on September 1, 2009 #7

thanx to eddie, yam n syam coz buat satu gath yang gempaq 4 bloggers.. hope akan ada lagi gath yang sehebat ini.. seronok sgt berkenalan ngan kwn2 baru.. yeah we are geeks.. hoho..

Reply to This comment


Kill-Vearn wrote on September 1, 2009 #8

[…] Negaraku.net Buka Puasa (Part II) | NoktahHitam […]

Salam NH n semua,
Tima kasih utk 2nd gath ni. Lama dah tak makan kat Nara tu, klu ada kawan2 baru best. TQ 😉

Reply to This comment


MK replied #1

Sama2 Kak Haz ^_^

Reply to This comment


kakeru wrote on September 1, 2009 #10

kesian MK weh!
malam mesti mimpi “u-turn, satu lagi u-turn, satu lagi, satu lagi.. lagi.. lagi.. u-turn.. lagi.. ”

HAHAH!

Reply to This comment


MK replied #1

Haha, gile ah dapat nightmare camtu. Tapi malam tadi aku mimpi “ayam golek, golek lagi satu, golek lagi satu” je 😛

Reply to This comment


xun wrote on September 1, 2009 #11

lepas lagi..

Reply to This comment


haritz replied #1

aku patutnya pegi tp ader accident la plak kat umah

ps:berita lajut kat sini http://haritzer.com/2009/09/03/minyak-angin-masuk-mata-aduh/

Reply to This comment


haritz wrote on September 1, 2009 #12

Lawak plak dialog kat atas tuh.
Ukhwah yg bagus. Teruskan kawan.
Jeles ni x dpt join. Huhuhu!!! :(

Reply to This comment


Eriyza wrote on September 1, 2009 #13

Anak siapa yang sesat tu? (Referring to MK) 😛 JK!

Reply to This comment


MK replied #1

Anak Azman. Muka dia pun dah macam bapak budak.

*lariiiiik*

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Hahaha kecil2 cilipadi ni. Man, next time, kite tangkap pastu sunat die sekali lagi.

Reply to This comment


Saffa wrote on September 1, 2009 #14

wah, jealous la mcm ni

Reply to This comment


khairil wrote on September 1, 2009 #15

azman posing dalam gambar di atas macam program wakenabeb! tunjuk cameraman kat mana lepas kena prank..haha

Reply to This comment


My Life For Hire wrote on September 2, 2009 #16

ayam tu…. oh… 😛 mencabar keimanan…

Reply to This comment


aishah wrote on September 2, 2009 #17

hey bro, sorry tak join hari tu, coz dah lmbat sgt, nk mencelah ttibe segan lak, mcm stranger. lenkali lepak,roger lg eh =)

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Semua orang pon tak kenal sgt masing2. Cume ade a few la yg mmg gang dari sekolah. Lain kalau orang ramai sgt dah kenal, ko nak mencelah pon malu.

Reply to This comment


naz wrote on September 2, 2009 #18

[…] aku sekarang iaitu “pencarian satu identiti”. Terima kasih kepada semua pengunjung dan rakan-rakan blogger yang sentiasa memberi sokongan kepada aku sewaktu mentadbir killvearn.com serta tidak lupa juga […]

[…] menyertai apa-apa gathering blogger seperti gathering yang telah aku  sertai contohnya seperti di sini dan di sini, korang boleh cuba untuk merasai seronoknya menjalinkan hubungan persahabatan bukan […]

Leave a comment, I won't bite ;)

feed for comments on this post.

Login or Register if don't want to fill in the details below everytime.