Logo Contest at SembangKomputer

For those of you (malay lingual blogger) who have extra time in hand, you might want to consider contributing your wealth of knowledge in computing at SembangKomputer. Just like the owner, it’s ads free.

Few months ago, MK ran a logo contest. Procrastinating as always, I failed to make the 13th October deadline. Since the contest is already on, I guess my logo will be nothing more than a scrap on the internet.

Logo Sembang Komputer

So here’s my logo.

Clean, minimalist and innocent, argh! It doesn’t feel like me.

Logo Sembang Komputer 2

That certainly took the load of my chest, evil computer from hellย ย  โžก

Computers are from hell. It makes the day feels shorter, it stresses you when it’s not working and burn a whole in your wallet if you need an upgrade.

Like a girl, you can’t live with or without computer.

ps: Diarrhea + Fever + Headache + Super busy, I could never ask for a better timing.

pss: Tomorrow’s the last fasting day for Puasa 6.

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

This Post Has 40 Comments

  1. Kenapa aku xtahu pon, kewujudan contest ni??

    ps : kalau aku tahu pon, aku mmg xmasuk.. sbb aku mmg xreti nak design..

  2. haha….sori la beb…ko dh terlepas…ko kawtim la ngan MK ….kuakuakuakua…dpt thumb drive tuh kalau menang tuh…anyway, ko nyer link ada salah sket beb…logo contest tuh salah link… ๐Ÿ˜€

  3. erkk? ada tanduk syaiton!
    timkai??
    u ni jgn usik my adik yg innocent tu
    hahaha

  4. Cis.. aku baru nak proof read, cepat betul ko comment!

  5. btw, aku tak minat pon thumb drive tu. Thumb drive aku pon tak terpakai (4Gb). Tak masuk lagi external hard disk. Byk sgt drive nak buat ape?

  6. MK.. oo MK, ko ade kakak asal dari Batu Pahat ke? Terpisah since birth? Ontah la MK, eden pon tatau.

  7. Hentam je. Untung2 menang, kalau kalah pon, takpe, janji dah cube.

  8. biasa…aku kan efisyen..kalau aku dok opis..mmg laju la..hehe :up:

  9. Aik…kt aku lain la plak jawapan nyer…jawapan kat Am lain plak…

    “Hentam je. Untung2 menang, kalau kalah pon, takpe, janji dah cube.” ๐Ÿ˜•

  10. Aku tengok korang dua orang ni.. kat mana2 pon asyik gaduh je..

    haha..

  11. why must be malay blogger? :down:

  12. Not Malay race, Malay language. Perhaps I should rephrase my post.

  13. biase la, geng satu dorm, satu kelas 8 tahun lepas ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜†

  14. Aku encourage Am suruh cube, aku tak kesah pon menang atau kalah, sbb mmg aku tak masuk pon.

  15. I think so. Tks. :up:

  16. hoho..kitorang bukan gaduh duh…suka mencari pasal membezakan pendapat…itu la yg buat spark otak berapi2…btol x eddie ?

    ko nak tgk eddie zaman dulu kala..ko pegi cari kt blog aku..kalau ko jumpa la…haha ๐Ÿ˜›

  17. Haha.. aku kenal la korang sumer.. sekali ngan lare sekali.. budak kb tu.. eh.. dia satu dorm gak ke?

  18. haish. sembang orang2 tua.

  19. tu la, takdir telah memisahkan kami semenjak kecil. huk3.

  20. nice logo. you know i always like clean and minimalist design.

    logo-logo berikut tetap akan digunakan, dan di rotate di FSK, hehe.

  21. Kalau tak gune kat FSK, gune la kat BSK. Anyway dude, what happened to your phone? Interviewer try call ko tadi.

  22. evil computer from hell?
    WAKAKAKAKA mmg padan giler!
    ade ke computer from heaven? ๐Ÿ˜›

    esok last day puasa 6? aduss tak sempat habis puasa 6 ku~ ๐Ÿ˜ฅ

  23. huhu..
    aku xtau plak ko kena cirit birit..
    xpe, look at it positively,ko leh kecilkan perut ko.. ๐Ÿ˜›

  24. ruginya tak submit huhu.

  25. hahaha. memang tak boleh lari, imejan ‘wicked’ mesti ada punya.

  26. hehehe, logo tetikus …

    ala -ala samer konsep ngan logo blog aku… tapi aku suker baby blue

  27. apa kata tunggu untuk join buat logo buletinpc.com pulak :)….sapa nak tolong aku desing ni ๐Ÿ™‚

  28. Aku tak berapa bijak dalam design mendesign ni..
    Kalau tak mau gak join

  29. yesss bro…ko tak dapat email dari aku ker? aku memang ajak ko sekali join….

  30. komputer zaman dulu kot, nak gune pun nyampah, perlahan sgt..haha

  31. try download gimp atau photoshop and try it.. ;D

  32. [off-topik] wow..esok hari penting tuk hang NH. Tak celebrate ker? hoho.

  33. Check tak clear lagi la babe.. tak leh celebrate ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜†

    Walaubagaimanapun aku dah ade costum dracula! Hahaha

  34. Logo tu innoncent?? Biar betul?
    Sekali tengok boleh nampak trademark NH.
    ‘Evil’ as always.. ๐Ÿ˜›

  35. the logo is so YOU, NH. hoho. ๐Ÿ˜›

  36. I meant the top one is innocent looking.

  37. la ye ke, bengong sungguh phone aku ni. which interviewer? melepas satu job T_T

  38. just nak mintak permission tuk curi logo nie tuk projek web aku..haha

    p.s: bleh lak mintak permission tuk curi.. โžก

Leave a Reply

Close Menu
%d bloggers like this: