Lagi Kes Tembak @ Shah Alam

Ni ape gile polis kat Malaysia ni? Main suke hati je tembak.

Imagine if the police failed to hit the target, who’ll be the casualty? Ok, fine. It hits you and you’re not dead. But who’ll pay for the medical expenses? Yeah, no other than yourself.

I guess this is what happens if you give monkeys a gun. They should be given bananas instead.

Now the painful conclusion, is Shah Alam a safe place to settle?

  1. Kugan – Died in lock up
  2. Altantuya – C4-ed at Bukit Jelutong
  3. AminulRasyid – Shot dead at Section 11
  4. Sharil Azlan – Shot at Section 11

Think about it.

ps: Internal joke – lower your head when you see a police officer, they might shoot you for no obvious reason.

Published by

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

20 thoughts on “Lagi Kes Tembak @ Shah Alam”

  1. Actually, where are all these police road blocks? I have been living in Shah Alam for the past 5 years with only occasionally leaving it and never been through any of it except for once or twice… Hm….

  2. haha the other day there was a road block and I kinda panicked, tried to keep smiling, just in case.

    and hmm maybe it happens in shah alam coz its less crowded. or maybe they need some drama. people need drama. hahah. tp u janganlah takut dtg shah alam ok. hehe

  3. After this, NEVER avoid traffic blockade. You might get shot. lol

    *these serious tragedies is ‘lower’ing police’s rank in the eye of citizens.

  4. Apa kes mamat tu ‘elak’ roadblock? ada sesuatu yang nak disembunyikan ke?

    Jangan hendak salahkan polis membuta tuli tanpa siasatan yang betul!

  5. a’a nasib baik time dier undur kete x langgar orang, kalau x cedera 4, 5 orang dari kena tembak dier sorang, ekeke 😀 JK

    Anyway polis pom xbole suka suki je tembak.

  6. For whatever reason, if the civilian is unarmed… the police SHOULD NOT open fire. Tidakkah ini ada dalam akta polis/undang2?

    Agak dayus jugakla membunuh manusia yang tidak bersenjata. Dan mereka panggil tindakan itu menjaga keselamatan? Dan so called ‘selagi siasatan tak dijalankan’ we can’t blame the police? Poor civillian. Malaysia is no longer secure then eh.

  7. Salahkan polis membuta tuli? Inilah yang kite tanak! Ikut pandai2 je nak tembak. Malaysia ni ade undang2, jgn laa suke suki je tembak orang.

  8. So apa masalahnya?

    Aku yang kurang pengetahuan agama mungkin ingin bertanya ko yang tinggi ilmu agama kononnya;

    salah ke awek nie berada di dunia islam?

    Dan salah ke orang yang mumayyis jahilnya nie berkongsi tentang islam?

    Hanya ustaz aka ulamak saja kah yang boleh berjongsi ilmu agama..

    Bak kata p.kala – saya nak carik kawan, bukan lawan!
    Bak kata nabil pulak – lu pukir la sendiri! Assalamualaikum..

  9. Tang mane plak aku ckp ilmu aku tinggi? Aku nak tanye ko, ko pakai gambar awek utk gravatar, ape tujuan ko sebenarnye? Ko tak perlu jawab kt aku, ko jawab la untuk diri sendiri. Aku kurang senang bile orang nak promo Islam, tapi care tak berape kene. Perlu diingat gak, pakai gambar orang lain, ade keizinan tuan punye badan ke?

    Takde makne la nak cari lawan. Aku cakap base on ape aku nampak, tak perlulah melatah cepat sangat.

    Tak payah la bak kate orang lain, tak original lah.

  10. jangan la komen macam budak2 komen yang elok tak pe la lu masih budak2 kot kencing masih berterabur dah pandai nak komen.hentikan la.

  11. jangan komen macam budak kecil yang pandai cakap je tapi dia sendiri tak tau maknanya biar lah berdiam diri dari komen yang dia sendiri tak tau pucuk pangkal sekian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *