Home Alone

  • Mom, Dad and Youngest bro left for Umrah.
  • Eldest bro in Kelantan, he works there.
  • Younger bro in German, proceeding his studies.
  • and I’m stuck in KL, alone, trying to earn a living.

Now I find myself in my father’s study room, browsing through his books and assignments (dad is doing his PhD). It’s true what they say,”bile dekat-dekat tak pandang, bile jauh dikenang“.

To everyone, be safe where ever you are, in return I’ll do the same.

ps: Missing my 1 year old niece. Gorjes kid!

pss: Met Kujie (a fellow blogger)! Such a sporting mom!

Published by

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

25 thoughts on “Home Alone”

  1. xceli kami dah menunggu nko lame dah time tuh bro. sampai tersengguk sengguk anak kak jie. pantang orang datang ke dia tanye.. “itu ker?” depa so excited nak tengok abang Eddie yang nak carik awek doktor kot. hahaha

  2. tgok tajuk entri tiba2 teringat Macaulay Culkin tu pula…

    hope you’re not lonely.. just alone

    btw – tak sangka kan dapat jumpa Eddie yang 180º different personality

  3. Now you’re left alone. Sometimes it gives you more time to think deeply into your own mind.

    Sometimes we need to be alone. Sometimes not.

    Take your time, Eddie. ho-ho.

    ps: I pray for their safety too.

  4. aduhaiii…

    may he rest in peace….
    once ajal sampai… nobody can stop!

    Allahuakabar!
    please accept my deepest condolence..

    huhuhu

  5. Aku bace post ko. Ko tulis 9pm. So aku expect 9pm la korg baru start jumpe. Tak sangke plak 920pm korang dh abes makan. Kalau aku tau, aku ciau lebih awal. Sbb tahlil + makan by 830 dah settle. Lain cume borak2 and catch up balik dgn kawan2.

  6. aduhai, kenapalah lambat sangat doktor masuk line ni? dah keseorangan saudara kita sorang ni (he3).

    yalah bila dok sengsorang macam-macam yang akan timbul. baik untuk diri dan orang disekeliling. mudah-mudahan kesempatan ini menjadi sempadan revolusi diri.

    mungkin kita sememangnya cepat merasa kita sudah cukup apa yang kita ada tetapi sebenarnya ada perkara yang perlu kita lakukan lagi dan semestinya kita boleh jadi lebih bagus dari apa yang kita ada kini.

  7. h0h0~!
    being left alone mmg sunyi.. sbb tu digalakkan anak ramai kan.. supaye anak2 lain tak kesunyian..

    ok~! dah melencong.. nway semoge tabah mengharungi cobaan ^_^

  8. Home alone – sometimes it isn’t a really bad thing afterall! 🙂 throw a party or something! Woohoo! Fret not, you still have us to keep you company.

    Oh, and wishing your dad all the best for his PhD!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *