Home Alone

  • Mom, Dad and Youngest bro left for Umrah.
  • Eldest bro in Kelantan, he works there.
  • Younger bro in German, proceeding his studies.
  • and I’m stuck in KL, alone, trying to earn a living.

Now I find myself in my father’s study room, browsing through his books and assignments (dad is doing his PhD). It’s true what they say,”bile dekat-dekat tak pandang, bile jauh dikenang“.

To everyone, be safe where ever you are, in return I’ll do the same.

ps: Missing my 1 year old niece. Gorjes kid!

pss: Met Kujie (a fellow blogger)! Such a sporting mom!

NoktahHitam

I am web developer, who's main concern is to save the trees. Nonetheless

This Post Has 25 Comments

  1. xceli kami dah menunggu nko lame dah time tuh bro. sampai tersengguk sengguk anak kak jie. pantang orang datang ke dia tanye.. “itu ker?” depa so excited nak tengok abang Eddie yang nak carik awek doktor kot. hahaha

  2. tgok tajuk entri tiba2 teringat Macaulay Culkin tu pula…

    hope you’re not lonely.. just alone

    btw – tak sangka kan dapat jumpa Eddie yang 180ยบ different personality

  3. huhu.. pedih tuh bro..
    argh, ak pon rindu family gak walaupon dah jumpe sat waktu raya dulu.. ๐Ÿ™‚

  4. Tak dapat nak jumpa Kak Jie gak… sedey ๐Ÿ™

  5. Now you’re left alone. Sometimes it gives you more time to think deeply into your own mind.

    Sometimes we need to be alone. Sometimes not.

    Take your time, Eddie. ho-ho.

    ps: I pray for their safety too.

  6. aduhaiii…

    may he rest in peace….
    once ajal sampai… nobody can stop!

    Allahuakabar!
    please accept my deepest condolence..

    huhuhu

  7. Seriously 180 darjah berbeze? Woaa.. I don’t know what to say.

    Tp betullah tajuk tu. Christmas + Home Alone. Cume umor je 20++ ๐Ÿ˜‰

  8. Aku bace post ko. Ko tulis 9pm. So aku expect 9pm la korg baru start jumpe. Tak sangke plak 920pm korang dh abes makan. Kalau aku tau, aku ciau lebih awal. Sbb tahlil + makan by 830 dah settle. Lain cume borak2 and catch up balik dgn kawan2.

  9. Kalau dah biase berjauhan takpe. Ini rumah mak bapak, selipar kasut berterabor kt depan macam ade 10 org. Tp, sorg je dlm rumah tu. Sgt lonely okeh!

  10. Thanks bro!

    I do deep thinking on daily basis especially on muhasabah part. Focus on life goal and how to achieve. Also plan ahead what I want to do.

  11. Ini salah tempat ni bro. Not to worry, bole je kt mane2.

    Anyway, thank very much!

  12. Ramai nak jumpe kak jie. Yam pon terlepas peluang.

  13. welcome! I guess most of us should do that =)

  14. aduhai, kenapalah lambat sangat doktor masuk line ni? dah keseorangan saudara kita sorang ni (he3).

    yalah bila dok sengsorang macam-macam yang akan timbul. baik untuk diri dan orang disekeliling. mudah-mudahan kesempatan ini menjadi sempadan revolusi diri.

    mungkin kita sememangnya cepat merasa kita sudah cukup apa yang kita ada tetapi sebenarnya ada perkara yang perlu kita lakukan lagi dan semestinya kita boleh jadi lebih bagus dari apa yang kita ada kini.

  15. aderkkk

    lain part dibaca lain pulak tempat diposkan.. hehehe

    sorry bro!

  16. h0h0~!
    being left alone mmg sunyi.. sbb tu digalakkan anak ramai kan.. supaye anak2 lain tak kesunyian..

    ok~! dah melencong.. nway semoge tabah mengharungi cobaan ^_^

  17. Home alone – sometimes it isn’t a really bad thing afterall! ๐Ÿ™‚ throw a party or something! Woohoo! Fret not, you still have us to keep you company.

    Oh, and wishing your dad all the best for his PhD!

  18. masak sup tulang sorang2 ni best woooo
    tambah2 masa tgh winter neh. hehe ๐Ÿ™‚

  19. wahaha mentang2 la ko sane sejuk..dia winter ape tgh2 KL tuh..haha

  20. Die dalam air force. Kat Gong Kedak.

  21. dorang dah balik ke blm ni?

Leave a Reply

Close Menu
%d bloggers like this: