Harga Minyak Malaysia Naik

You are currently browsing comments. If you would like to return to the full story, you can read the full entry here: “Harga Minyak Malaysia Naik”.

 

There are 161 Comments for “Harga Minyak Malaysia Naik”

knaikan hrga mnyk d tlah mbbangkan rakyat…apa guna mnyk kta klau tidak d gunakan,ada lombong mnyk tp kna jual dekat negara luar.kta ssh krjaan sng ati.krajaan dgn pmbagkang sama saja.jnji kosong.apabila tibanya msim pilihanraya kat sna la wakil2 mnabur jnji,jnji yg tia akn dtnaikan,hnya kata2 kosong tuk mmancing undi.

Reply to This comment


jablai swk replied #1

betul tu . Lebih baik jangan pg undi .undi diri sendiri lagi baik

Reply to This comment


ms barbara wrote on June 5, 2008 #1

shrus nya phak yg b’tnggunjwab harus b’pikir sblum menaik kan harga mnyk,pndapatan org malaysia bkn nya tnggi.byr itu ini last2 tk ada,tuk sbln ja spruh dr gji dtumpah kan kpd mnyk blum cmpr yg lain2..

Reply to This comment


ms barbara wrote on June 5, 2008 #2

kta komen2 ni harap2 la phak ttentu fahami isi ati rkyatMEREKA SEHARUSNYA BERFIKIR SESUATU YANG REALISTIK….gerenti pny slps 10 thn kta akn msuk ke zaman purba…JALAN KAKI!!

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

dorang tak rase harge minyak + makanan + letrik naik. Sume tu menteri2 dapat free.

Reply to This comment


ms barbara replied #1

kta byr itu ini last2 kesanagan yg dorg dpt..

Reply to This comment


jablai swk replied #1

kita kalau bayar bill lambat kena denda

Reply to This comment


ms barbara wrote on June 5, 2008 #3

ngape la PM mesia cenggini..baru ku nak sambar kete sbijik lepas pueh naik muto turun-temurun bapakku..nampak gaye, plan cancelled le… naik le muto sampai bebile..moto isi penuh mau +/-RM10 tu..sblm ni RM7++ je kalu penuh…lambat le lg ku kawin cenggini…waaa 😥 😥

NENE’s last blog post..GAMBAR TERBARU!!

Reply to This comment


NENE wrote on June 5, 2008 #4

Salam, ni baru kerajaan naikkan rm0.78-rm1.00… nanti kalau kerajaan selaraskan harga ikut harga pasaran, macam mane la pula ye…? :mrgreen:

One more thing, kalau kerajaan PR yang memerintah pada masa depan. Adakah perkara ni takkan berlaku?

Ah, yang penting aku berusaha cari cara lain untuk tambah sumber kewangan aku… ❗

Kalau nak harapkan subsidi sampai bile…? :roll:

jangan marah aa, aku kongsi pendapat je… 😎

emme’s last blog post..Harga Minyak Petrol dan Diesel Naik malam Ni!! 05/06/2008

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

tak kire macam mane sekali pon, harge minyak tetap naik. tak kisah barisan mane yg fronting kite pon. yang paling penting ialah keselarasan gaji. Minyak naik, gaji tak naik, alamat bunuh diri.

Reply to This comment


emme wrote on June 5, 2008 #5

mintak2 harga hantaran kahwin untuk meminang tak naik,heheh..kempunan nak kahwin nnti..dari RM6k jadi RM11K

acai’s last blog post..Pendapat gue : Minyak naik harga..

Reply to This comment


acai wrote on June 5, 2008 #6

oi oi oi……pikir2 balik sejak PAS ngan DAP menang,nie la jadinya kpd negara,kenaikan harga minyak naik mendadak,janji haritu parti2 tersebut nak kurangkan harga minyak,mne janji2?,mintak pkir2 la prti2 tersebut,x smpai setahun perintah,dah jdi cmnie,apa cerita???

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

aik? PAS+DAP+PKR menang sikit je. Bukan dapat form government pon. BN still rule Malaysia. Mane ade opposition duduk dalam kabinet. Cube ko yg pk2 balik.

Pak Lah irrational. Kalau nak naikkan harga minyak pon, buat la secare berperingkat, jgnlah mendadak. Terkedu rakyat jelata.

Reply to This comment


marah! wrote on June 5, 2008 #7

😐 ups.. semua naik kan? tapi gaji remains the same.. :roll:

Reply to This comment


nono wrote on June 5, 2008 #8

jangan! beli je. then bawa i jalan2. 😆

Aisyah’s last blog post..Some Class…

Reply to This comment


Aisyah wrote on June 5, 2008 #9

sorry darl, rang the showroom already. My order is due in August (black colored one). Tomorrow I’ll go there an cancel it. I’ll stick to my gen2 je la..

Reply to This comment


NoktahHitam wrote on June 5, 2008 #10

tp kat negara lain pun lagi mahal compared to malaysia, kan?

Aisyah’s last blog post..Some Class…

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Gadis yg bernama Aisyah, negara lain lagi mahal, tp per capita is a lot higher. (per capita = pendapatan setiap orang dalam setahun).

Kite tgk singapore n msia. Spore = 25k per capita, Msia = 4k per capita. Oil price, RM 5.00 vs RM2.70. I rather be in Singapore.

Reply to This comment


Aisyah replied #1

oh yea… I forgot about that bit. dem.

(somehow, bila u ckp, gadis yg bernama aisyah tu… cam turned on plak. 😕 ) 😆

Aisyah’s last blog post..Some Class…

Reply to This comment


Aisyah wrote on June 5, 2008 #11

susah-susahnya PM nak kita mati perlahan-lahan, baik suruh kita kumpul ramai-ramai kat depan dia, pastu buat mass suicide bagi dia puas hati terus … kan senang cerita!

Minyak naik mendadak, pastu benda yang lain akan naik mendadak.. gaji tak pula naik mendadak! Nak survive macam mana lepas ni?

melbie’s last blog post..On Sick Leave

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

mass suicide? Mel, only Cibol can be this emo. You cannot. LoL

We still yearn for minimum wage. Up till today, tade lagi ❗

Reply to This comment


melbie replied #1

haha NH! Kasilah aku emo sekali sekala bah.. cibol tu memang diakui emo tahap dewata raya. Aku cikit² jer .. 😮

melbie’s last blog post..On Sick Leave

Reply to This comment


melbie wrote on June 5, 2008 #12

argggghhh… gaji will be the same.. 😥 minyak da sparuh gaji aku…
camne?????? tulung rakyatmu PAK LAHan

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

I suggest you cari a car called, COWROLLA aka kereta lembu. Paling kuat die jalan 30km/h dan tade gear.

Reply to This comment


traffic light wrote on June 5, 2008 #13

Mamat ni kelakar la… Ni mesti tak baca paper, takpun penyokong parti nyanyuk 62 tahun yang bangang…

—————————————————————–
marah! wrote on
June 5, 2008 at 1:28 pm

oi oi oi……pikir2 balik sejak PAS ngan DAP menang,nie la jadinya kpd negara,kenaikan harga minyak naik mendadak,janji haritu parti2 tersebut nak kurangkan harga minyak,mne janji2?,mintak pkir2 la prti2 tersebut,x smpai setahun perintah,dah jdi cmnie,apa cerita???
—————————————————————–

Lain kali ikuti perkembangan politik kalau nak sembang politik… Kalau la ko ni kawan aku, aku dah bawa lari Uganda dah, belajar sains politik kat universiti sana.

Murah sikit kat sana kalau banding sini… Malah sesuai pulak bagi orang pemalas baca macam kau kalau nak dapat degree… wakakakakkkaka 😀

P/S: Pastikan ada pengesahan dari Lembaga Akreditasi Negara (LAN), kalau tak ko tak dapat kerja kalau balik sini.

Reply to This comment


Rakoz Rakochan wrote on June 5, 2008 #14

aiyak!… amende la PM NegaraKu ni… ape la masalah dier kn..aku rase dier memg giler duit, mata duitan… niat dier sejak dpt jadi PM aku rase memg nk susahkn rakyat la.. sbnrnye, PM (Paling Menyusahkn) ni da takut da.. dier nk jd PM x lame je lagi.. Hujung thn ni da ade govt baru da(PKR). Lead by anwar.. harap2 la janji2 di kota kn & bukan dikotak-katik-kn… then, sbb tu la Bodowi(Badawi yg bodoh duniawi) ni nk kaut duit sebanyak yg mungkin… so that nnt pencen x susah sgt hidup dier kn?..

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Kalau kite tade bukti, tak baik tuduh2. Nanti kite dapat dosa, die plak dapat pahale. Biar die jawab dgn Tuhan kat dalam kubur nanti ➡

Reply to This comment


kokakopi wrote on June 5, 2008 #15

Noktahhitam, Truly said. Those who voted for Barisan Nasional has no right to complain. After all, they asked for it. How nice it is when your prayers get answered!! just like those who voted BN….

However, the same goes for those who did not bother to exercise their rights to vote on 8th March. They did not stand up for what they believe in. This is because if they did not participate in the process of selecting who will legislate and administer the country on their behalf, they have given up their rights to criticize the manner on how they will subsequently govern them.

Thanks and best wishes.

kj’s last blog post..Fuel hike

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

I did not vote for anyone. No one was fighting for me. All I want is someone to fight for mother nature and not just the people. I want our kins to know what’s it like living in a GREEN country.

No politician talked about pollutions. Deym.

Reply to This comment


kj wrote on June 5, 2008 #16

erm I don’t know how come Prime Minister can directly increase the fuel price instantly. According to Lim Kit Siang’s blog, fuel price increase doesn’t seek approval from parliament. Does all the matters including oil prices need to seek approval from parliament?
If yes, then our prime minister really……. make his name smelled =.= I have no idea how we going to survive few more months later

vickie’s last blog post..Holiday Life

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Uncle Kit made a valid point. Pak Lah should have brought this to Parliament first. BOOO Pak Lah.

Reply to This comment


vickie wrote on June 5, 2008 #17

yea la..rumah aku pun mana ade astro..hidup je.. 😆

owh..harga minyak tu mmg membebankan la..rebate tu pun macam tak ikhlas je..huhu..

haih..nampaknye..jarang le aku memandu ke faculty sekarang..haha :sad:

irdzra’s last blog post..A picture : The sky

Reply to This comment


irdzra wrote on June 5, 2008 #18

A nice post.. It just came too sudden until everybody queue-ing to fill up petrol yesterday.. Why malaysia have such stupid PM zzz

sirusu’s last blog post..Increase of Petrol Price!!

Reply to This comment


sirusu wrote on June 5, 2008 #19

takder perkataan dah nak cakap.kena ubah gaya hidup.kalau yg kejer makan gaji,tido,mandi kat ofis ler nak jimat belanja.
cam eddie,bussinesman nie…ermm tatau lar kawe kat mana nak adjust…
good luck semua.

arejae’s last blog post..Gasoline Humor – Pictures paint a thousand words.

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Staff mintak gaji naik.. yikes.

Pasni sume orang keje dari rumah, seminggu sekali datang office meeting.

Reply to This comment


arejae wrote on June 5, 2008 #20

😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥

banjir dah shah alam ni. wuwu~

Aisyah’s last blog post..Some Class…

Reply to This comment


Aisyah wrote on June 5, 2008 #21

rumah den pon takde astro.. huhu.. tatak luit laaaa, lagipon tak tengok tv.. hehe.. jarang ngadap tv

syahjehan78’s last blog post..Kursus lagi.. ETeMS for Remedial Class Teachers

Reply to This comment


syahjehan78 wrote on June 6, 2008 #22

FYI,

The price should be increased so long ago. The goverment was right to increase the price. But the method used is very much questionable.

First of all, the price should have increased slowly and should have started so long ago, even during the tenure of Tun Dr. Mahathir. But now when the goverment is damn desperate since its treasury is drying up, the decided to just increase it up just like that.

Second is, why must they announce it afew hours before the changes to take place? This will seriously cause a huge chaoes. And yes it did…

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Agree. Pak Lah should have done it in stages, not one lump sum. Now everyone is on their bottom and searching for that loose change underneath the sofa.

Reply to This comment


Ka-V wrote on June 6, 2008 #23

bull sh!!!!!!!!!!!!!!!!it

Reply to This comment


bai wrote on June 6, 2008 #24

macam mner ni minyak naik ape kene la paklah

Reply to This comment


zero wrote on June 6, 2008 #25

kalau mcm ini gane nak naik kenderaan.hari rabu ramai kete isi minyak takut minyak naik ape kene lah dengan paklah nih….

Reply to This comment


zero wrote on June 6, 2008 #26

I’ve heard lots of people crying for not being ready to the shocking news. Malaysian gets sick of the current gov. 41% increment is not a small amount! for normal people who normally spend RM250 for petrol a month, will now have to increase the budget to RM350, not including other stuff which will increase as well!

uner’s last blog post..dreams..

Reply to This comment


melbie replied #1

My budget for petrol is going to be around RM400-RM500 with the new price 😥 The journey being from home to work alone. Huih… sakit! :sad:

melbie’s last blog post..Friday on Black Wednesday

Reply to This comment


uner wrote on June 6, 2008 #27

taw xpe!!!!!!

Reply to This comment


eja wrote on June 6, 2008 #28

😆 allo!!!!!!cianyeee….em pe nk jadi ngan dunie skrg….nk jmt nek basikal jep….

Reply to This comment


eja wrote on June 6, 2008 #29

taw xpe!!!!

Reply to This comment


eja wrote on June 6, 2008 #30

gilerrrrrrrrrr!!!!!

Reply to This comment


eja wrote on June 6, 2008 #31

kami sokong pak lah! – ayat yang selalu diucapkan oleh keparat-keparat Umno dan BN.

Sokong apa sekarang? Anyway all the time they only know how to say.. ‘Saya sokong!’ but since nobody asks them ‘Sokong apa?’ they never say what the fark they sokong about..

Pak Lah memang keparat dan dungu. He’s a pathological liar, how many times he lied to Malaysians? Pasal kahwin – no, that is just rumours.. minggu depan kahwin, pasal election – election will not be held tomorrow, tengok esok election.. then now this oil price :) oh, notice how they worded it in such a way.. ‘revision of oil subsidy’ instead of price hike. hahahaha! hebat..

Reply to This comment


bongkerszz wrote on June 7, 2008 #32

paklah pundek..

Reply to This comment


sapex wrote on June 7, 2008 #33

Leave a comment, I won't bite ;)

feed for comments on this post.

Login or Register if don't want to fill in the details below everytime.