• NH and friends NoktahHitam is my alter ego. I am a nocturnal Web Developer at Laman7. Part time innovator, full time procrastinator.

  • “Before God we are all equally wise - and equally foolish.”- Albert Einstein

Harga Minyak Malaysia Naik

CONFIRMED
RM 2.70 PER LITER

In today’s News, Datuk Shahrir Abdul Samad announced that the government will increase the price of fuel by August. He also said that they will restructure the subsidy. (Babi penipu!)

KUALA LUMPUR: Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi on Wednesday announced price hikes for petrol, diesel and electricity. He said the new price for petrol is RM2.70 a litre, effective midnight tonight. The price goes up by 78sen from the current RM1.92, a hike of 40%. Abdullah also announced that the price of diesel would be increased by RM1 from RM1.58 to RM2.58. He also said that Tenaga Nasional Bhd would be raising electricity rates by 18% for homes and 26% for business users. (the Star)


I wrote before on our petrol price being expensive. So I’m going to perform a realistic calculation for a typical household.

4 Kids, School and Bus fare – RM 2 (allowance) x 4 x 20 days = RM160 + RM80
Groceries and Toiletries – RM 1,000 per month
House loan (semi detached house) – RM 1,200
Car Installment (Proton Saga would do) – RM 400
Utility bills (electric & water) – RM 200
Internet Bill – RM 60
Astro (every family needs one) – RM 80
Others (as back up money) – RM 300

It totals to RM 3,480 a month, that is excluding petrol. I’m assuming that the price would rise by 10%, our fuel price will then be RM2.11 (RM1.92 presently). It’s a BLOODY RM2.70 by 5th of JUNE. It’s time to tighten our belts and embrace the stupidity of our Prime Minister.

So you see, it’s tough on the rakyat to survive in this century.

Small & medium Businesses are doomed to fail. Especially those rely heavily on logistics and machinery.

With the world’s fuel price increase, I’m sure Petronas or Sime Darby could channel some of it’s profit to fund alternatives to fuel (hydrogen, hybrid, bio-fuel).

ps: Those who voted for BN, this is exactly what you’re yearning for, a PRICE HIKE! Good luck in your future undertaking and raising that unborn child of yours.

pss: PAK LAH IS AN ASS! Inilah dia, kerja last minute!

 

There are 158 Comments for “Harga Minyak Malaysia Naik”

tu tak termasuk yang anak2 mintak macam2 lain tu. toys,clothes.. bla bla bla
astro pun kadang2 buat hal. padahal dah bayar tapi bila dapat bil ada plak bayaran tertunggak dia :mrgreen:

cepat naikkan gaji parent aku hahaha :evil:

ika’s last blog post..10 things idiots do on friendster….

Reply to This comment


ika wrote on June 4, 2008 #1

heyy..i’m first! hahah

ika’s last blog post..10 things idiots do on friendster….

Reply to This comment


ika wrote on June 4, 2008 #2

mana pegi my comment? :cry:

i shud write shorter instead of longer comment. asal comment banyak je, dia tak masuk :roll:

( adakah komen ini boleh masuk atau tidak?? ermm..)

AyUmi’s last blog post..:: tag : the age time that i wish to go back to ::

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

aduh.. tak best nye kalau mcm ni.

Long comments asik tak masuk je.

Reply to This comment


t.a.t.a replied #1

Mr Eddie wat quota aksara kot? kalau lebih 150pp otometik kena banned. :neutral:

t.a.t.a’s last blog post..Something to share about..

Reply to This comment


AyUmi wrote on June 4, 2008 #3

Yang kaya no hal la.. ala berapa cent sgt naik, ciput je tu. Minyak claim company. so no hal nak naik.. lalalalalala (menyanyi² sbb tak kisah)

BTW, Astro (every family needs one), believe it or not rumah saya tiada Astro.

t.a.t.a’s last blog post..Something to share about..

Reply to This comment


azrn replied #1

no need astro la… it’s a waste.

Reply to This comment


syahjehan78 replied #1

rumah den pon takde astro.. huhu.. tatak luit laaaa, lagipon tak tengok tv.. hehe.. jarang ngadap tv

syahjehan78′s last blog post..Kursus lagi.. ETeMS for Remedial Class Teachers

Reply to This comment


irdzra replied #1

yea la..rumah aku pun mana ade astro..hidup je.. :lol:

owh..harga minyak tu mmg membebankan la..rebate tu pun macam tak ikhlas je..huhu..

haih..nampaknye..jarang le aku memandu ke faculty sekarang..haha :sad:

irdzra’s last blog post..A picture : The sky

Reply to This comment


t.a.t.a wrote on June 4, 2008 #4

t.a.t.a – well astro is not a need. during working hours who’s is using it . no one.

bout the fuel prices, they are targeting RM 3 per liter. all other prices will follow suit later sure punya..

carstandard.com’s last blog post..Free rear car seat belt installation

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Ok, we can scrap that out. But that’s such a small margin, at RM80 per month.

Reply to This comment


carstandard.com wrote on June 4, 2008 #5

MINYAK NAIK RM 0.78

Reply to This comment


eja replied #1

taw xpe!!!!!!

Reply to This comment


WAN2626 wrote on June 4, 2008 #6

Kenapa jadi cam nie!!! :down:

Reply to This comment


WAN2626 wrote on June 4, 2008 #7

naik tgh mlm ni… huhu… :mad:

buzzybug’s last blog post..tajuk camni bleh ke?

Reply to This comment


buzzybug wrote on June 4, 2008 #8

saya lagi kesian. dah la student. gi college hari2 drive. wuwu~
takut nak mintak duit shopping. darn it. :cry: :cry: :cry:

Aisyah’s last blog post..Some Class…

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

aduh.. RM2.70 is such a margin… GILE BABI LAA PAK LAH NI!

Reply to This comment


paklah pundek replied #1

student tak yah pakai keta..belajar2 la jadi susah…dari susah baru dpt jadi senang…

Reply to This comment


Aisyah replied #1

hahah. susah tu tak relevan, dan hanyalah menyusahkan. sengaja cr susah dari segi transportation tu mmg x rasional, bagi saya la.

kalau belajar susah2 baru leh jadi senang. tak gitu?

Aisyah’s last blog post..A 6-year-old Talented Artist

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

kalau ade mende mudah, buat ape nak susah susah?

in IT, we call this reinventing the wheels. e.g. Dah orang design wordpress for free, nak plak buat blog script sendiri, nyusahkan diri je.

Reply to This comment


Aisyah wrote on June 4, 2008 #9

:vangry: abih la…..saving pun tarak dapat lagi kalau dah belanja minyak aku sebulan rm500,naik lepas malam ni memang aku parah..mampuih Malaysia,tarak bole..

Saya kat Bintulu tempat minyak pun kena naik!Adil ke macam tu?Baik aku simpan air je dalam depot tu..kihkihkih..

Gurau je k.. Saya ni partime trader jadi ramalan aku kalau tak silap minyak dunia mungkin dapat mencapai tahap $200 per barrel hujung tahun ni..Kalau nak bukak biz yg banyak guna transport tu,pun baik tak payah..Nak selamat baik berjinak jadi trader,paling tak pun foreign exhange.Belajar sekarang…tak rugi kawan.. :arrow:

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

kalau belajar foreign exchange takpe. Mungkin ade yg lagi desperate, rompak bank etc? Sapa tahu..

Negara pengeluar minyak no 1. Tapi minyak mahal gilos!

Reply to This comment


ujang replied #1

Abih ni makin berlambak lah kerja kotor terjadi..Tak syak lagi.

Reply to This comment


paklah pundek replied #1

yah…cantik..negara kita akan menjadi jelmaan myanmar…indon…bangla…pastu..kita cari makan kat luar la mcm pelarian dan pendatang tanpa izin@pati…jadik la mcm indon2 skang…ha ha ha…sedih aku pedih

Reply to This comment


ujang wrote on June 4, 2008 #10

diesel pun naik rm 1….gilo!!!Esok nak jual lori dan kereta.Beli saga baru je lah..C.C kecik 1.3.Bagi modified sikit suruh minyak tak kuat bagi minum..bukan nak bagi enjin power.Adios…..

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Esok aku cancel order utk Civic aku. Shit! Baru nak bergaye :arrow:

Reply to This comment


Aisyah replied #1

jangan! beli je. then bawa i jalan2. :lol:

Aisyah’s last blog post..Some Class…

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

sorry darl, rang the showroom already. My order is due in August (black colored one). Tomorrow I’ll go there an cancel it. I’ll stick to my gen2 je la..

Reply to This comment


Aisyah replied #1

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

banjir dah shah alam ni. wuwu~

Aisyah’s last blog post..Some Class…

Reply to This comment


eja replied #1

:lol: allo!!!!!!cianyeee….em pe nk jadi ngan dunie skrg….nk jmt nek basikal jep….

Reply to This comment


paklah pundek replied #1

tumpang la keta paklah…best ckit…aircond best..selesa hill home!!!

Reply to This comment


Aisyah replied #1

still sedih .. :cry:

Aisyah’s last blog post..A 6-year-old Talented Artist

Reply to This comment


ujang wrote on June 4, 2008 #11

Apalah Pak Lah ni tak habis2 menyusahkan org. Bukannya nak tlg rakyat. Hai.. Susah kalau tak faham2.
Mula2 ckp nak naik bln ogos. Tup2 esok plak. Nak announce naik minyak pun tak bagi notis awal2. Memang tak effisyen langsung.

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Pak Lah mengundang zakar tegang.

Aku tanak riot je. Langsung tak hiraukan kebajikan rakyat. :arrow:

Reply to This comment


Aisyah replied #1

“Pak Lah mengundang zakar tegang.”

dalam BM sopan je. cuba translate to BI. hahah.

Aisyah’s last blog post..A 6-year-old Talented Artist

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Aisyah, care to translate that for me? Perhaps bong can do that. LoL

Reply to This comment


ujang replied #1

They all scammed!!bullshitters….Anyway please be understand,Fuel price is according to world price.Tapi heran juga kan,negara kita ni juga pengeluar minyak yang dasat:kiss: baik kita pisah je dari negara luar tu..

Reply to This comment


paklah pundek replied #1

dia kan kawan dgn jin(bini dia* aku tatau eja)mcm2 keistemawaan dpt.. (no need tongkat ali)

Reply to This comment


astar guy wrote on June 4, 2008 #12

aku kalau harga minyak naik and then toll naik pun takpe. janji jangan la ada jam giler teruk. ini tak. dah la semua naik. jem giler. banjir plak. haihhhhh. haha :vangry:

KNizam’s last blog post..BREAKING NEWS: Petrol Will Be RM2.70 a Litre at Midnight TONIGHT !

Reply to This comment


ujang replied #1

:!: Aku tau ko kayo,ade simpanan tahap jutawan tu la cakap macam tu..kan..?

Kami ni cakap minyak oh minyak.Kalau saya yang jadi PM nanti baik saya naik sampai rm10 seliter.Baru kamu cakap takpe..Pas tu reply kat saya kamu pakai basikal. :twisted:

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Ujang, jgnlah attack orang kt sini.

Nak attack, attack aku je. please bro..

Reply to This comment


KNizam wrote on June 4, 2008 #13

WOkeh..ade gak terfikir guna tenaga solar,lagi pun banyak benda yag dah guna..motosikal pun dah ada kat Malaysia ni.(Lari macam siput..max60km/j)Harga je mahal.

-Salah satu langkah penjimatan kalau nak jimat>>>Electric saver produk-pasang sampai 4-5 bijik,Fuel saver produk(Biar Enjin padat ngan produk ni-2-3 bijik pun taruk,hos tu biar dikelilingi magnetic macam gelang tangan tu..huahua..

Reply to This comment


paklah pundek replied #1

yezaa…baru nk pki turbo..tak kesampaian

Reply to This comment


ujang wrote on June 4, 2008 #14

hahhahahahah…gilo…baik balik kampung,tanam jagung jual,ade lah hasilnya.satu ekar jadi lah..Jual depan rumah tak guna transport.Kalau mauk ambik sendiri…

Bestkan?Memang best gilooo…esok jugak aku nak jual virago 535 depan rumah tu hihihih..paling kuat mintak minyak.

Reply to This comment


ujang wrote on June 4, 2008 #15

woooo…..what a hike! :shock: wonder what’ll happen after this……. :mad: :sad:

Reply to This comment


M-I-N wrote on June 4, 2008 #16

:mrgreen: mmg mati la ini macam.. hampeh la depa ni.. aku p isi minyak tadi pon took 30 mins to get thru… apa pong.. visit la blog aku kalo nak tengok gambo aku p isi minyakk.. sampai polis kena kawall.. dasat.. tak penah aku nengok senario jem sebegini rupa.. visit le lewat sket.. sbb aku tak upload lagi nih.. ngeee…

Reply to This comment


syahjehan78 wrote on June 4, 2008 #17

post yg ni pon mintak izin bubuh link.. hehe.. dah bubuh br nak bilang.. sowy tuan tanah.. :smile:

syahjehan78′s last blog post..The Fuel Price Rocketing Up….

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

no problem :arrow:

Reply to This comment


syahjehan78 wrote on June 4, 2008 #18

WTH!! What is happening??! :shock: I never knew that they’re gonna increase the petrol price. RM2.70 a liter is just too much la. Seriously. What are they thinking? :cry:

The same thing is happening in Indonesia as well and as usual, demonstrations are everywhere. Typical. Heh. :eek: But nothing can be done as the Indonesian government had already decided to increase the petrol price. Well, it’s not only about petrol itself. Harga barang semua pun dah naik. Nak makan pun dah mahal. Pegi uni naik van pun mahal. So, I have to walk instead. :cry: RM1000 a month is definitely not enough to survive in Jakarta. :mad: Central Jakarta plak tu. :cry:

Nanti Malaysia pun naik la harga2 barang semua kan. :eek:

Mira’s last blog post..It’s oveeerrrrr…

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Mira, I’m just worried about those with lower income. KESIAN gile2 :arrow:

Now everyone has to ikat perut kuat.. tanak bg lapar :roll:

RM1k at Jakarta? I burnt that much on my 3 days trip there (no urut-urut or rubbish eh)

Reply to This comment


Aisyah replied #1

tp kat negara lain pun lagi mahal compared to malaysia, kan?

Aisyah’s last blog post..Some Class…

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Gadis yg bernama Aisyah, negara lain lagi mahal, tp per capita is a lot higher. (per capita = pendapatan setiap orang dalam setahun).

Kite tgk singapore n msia. Spore = 25k per capita, Msia = 4k per capita. Oil price, RM 5.00 vs RM2.70. I rather be in Singapore.

Reply to This comment


Aisyah replied #1

oh yea… I forgot about that bit. dem.

(somehow, bila u ckp, gadis yg bernama aisyah tu… cam turned on plak. :???: ) :lol:

Aisyah’s last blog post..Some Class…

Reply to This comment


tapui replied #1

jgn cite tpt org beb tada point tgk uma sndi dulu leeeeeeeee cukup tak sempurna tak

Reply to This comment


Aisyah replied #1

my point is be thankful. there are worse things. in fact, worst. :neutral:

Reply to This comment


Mira wrote on June 5, 2008 #19

perghhhh!!!penat aku Q td :vangry: ….2jam setengah jugak laa…nasib baik dapat gak aku isi minyak yg rm1.92…jgn mare org kat blakang td yekk…aku org last dapat price tue…hehehe :razz: …siap ader yg gaduh lagik td (potong Q punye kes laa brader…) tahniah laa aku ucapkan saper yg pangkah undi ari tue…impian korang dah terkabul..yg merana aku jugak…sekali lagik aku ucap tahniah,,bye2

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

untuk save RM30, aku kene stress beratur.. aku rase tak berbaloi. Aku duk rumah je, tgk orang Q mcm gile.

kalau gol pertengahan mcm aku pon dah rase bahangnye, ape tah lagi gol miskin.

Reply to This comment


kurosaki wrote on June 5, 2008 #20

aku x penah rase ak carut terhdp pm slame ni..tapi harini kesabaran aku dah tahap impak maksima…sial, babi tonyok pnye pak lah…mmg xpkir langsung mslh rakyat..mcm ni ke kate nak restrucutre??? bodoh nak mampos..bagi budak kecik pndai matematik tu buat restructure lagi bagus kot…duit simpan tok projek utk rakyat la kononye…tap kontrak bagi kat kroni hang kan??…bagus2…mmg tolong rakyat tu…tuhan maha agung…nasib baik hati aku tergerak utk x mengundi…

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

sabar bro, biar die menjawab kt malaikatul maut nanti

Reply to This comment


student ipta wrote on June 5, 2008 #21

orait korang semua…?tunggu minyak yang di stok malam ni abih,sama-sama lah kita merasai aroma rm2.7petrol,rm2.58diesel.UNDILAH BN,MENJAMIN KESELAMATAN DAN KESEJAHTERAAN RAKYAT….
iye…….. MeNJaMiN KeSeNgSaRaaN RaKYaT!!!

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

kaye sekejap tokey minyak

Reply to This comment


ujang wrote on June 5, 2008 #22

Wahai Noktah Hitam.. Dimanakah Noktah Putih kita..?

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

NoktahPutih dah tido

Reply to This comment


ujang wrote on June 5, 2008 #23

ooiii En.Sharir Samad apa kata aku bagi ko subsida rm600 lebih kat ko and ko bagi aku harga minyak lama..ko pun apa kisah duit minyak rakyat yang bayar…

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

RM625 tu duit kite gak. Dah la bagi time nak renew roadtax + insurance. Last2 tak rase pon duit tu.

Barang lain naik harge lagi.. aduh, mesti ramai gile bengang.

Reply to This comment


engshame wrote on June 5, 2008 #24

cipet la..baca2 kat ternet bukan nye nk ckp sebab ape naik..
2 jam lebey siot aku terperangkap dlm jem nk isi minyak pnyer pasal td..pui…
ckp bende tu ari nie kata esok naik harga(kan da jem jalan..wakaka)..org ckp la awal2 sket…chait..

rm0.78 melampau gler naik..haha..perh.. :shock:

Reply to This comment


apiz wrote on June 5, 2008 #25

dulu naik turun harga roadtax now bagi subsidi…BAGUIH…ajar rakyat makan RASUAH….HIDUP BARISAN…HIDUP BARISAN..hip..hip..horeyyyyyy

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

undilah BARANG NAIK (BN)! Sesape nak bantah? :!:

Reply to This comment


engshame wrote on June 5, 2008 #26

COMMODITY FUTURES
VALUE CHANGE % CHANGE
Oil 122.54 -1.77 -1.42
Gold 883.80 -1.70 -0.19
Natural Gas 12.40 0.18 1.46

Still slowdown movement but we will see it jump by next week dun know how much..?Malaysia have to cover the inflation impact too..If price not hike,our export import will can’t cover any loss.All must keep in balance.

Itu lah orang cakap dulu jgn main dgn api,PM kita ni degil,tengok US down awal thn ni kira nak main duit RM dalam Forex-Target is rm3.00-us$1.00.Sapa yang susah sekarang?

Reply to This comment


ujang wrote on June 5, 2008 #27

Pelbagai masalah akan timbul selepas ini.Rumah tangga memang porak peranda isu kurang itu dan ini bagi kelas pertengahan.

Kadar RoadTax diturunkan..Apasal tak bagi tutup sekali.Omputih mane ade benda macam ni..Minyak mahal punya angkarra.

Bagi yang bekerja tulang 4 kerat tu memang mampuih ..Tak terfikir ke mensia baPAKmenheLAH?

Reply to This comment


ujang wrote on June 5, 2008 #28

RM2.70! banyak giler naik! :!:

saffa’s last blog post..Meet My New Lover

Reply to This comment


kering ni replied #1

baru 2.70”’ tahu x nak naik lg niiiii

Reply to This comment


saffa wrote on June 5, 2008 #29

aku pun tak pernah kutuk paklah sebelum ni…aku ingat kenapa Mahathir bengang ngan paklah, sekarang baru aku tahu…patut bagi rakyat senang,ni dak..tak boleh jadi PM turunlah woit! bagi org yg boleh!!!Tunggulah..paling lama pung 4 tahun lagi…nyesal aku undi BN!!!

Reply to This comment


akula wrote on June 5, 2008 #30

knaikan hrga mnyk d tlah mbbangkan rakyat…apa guna mnyk kta klau tidak d gunakan,ada lombong mnyk tp kna jual dekat negara luar.kta ssh krjaan sng ati.krajaan dgn pmbagkang sama saja.jnji kosong.apabila tibanya msim pilihanraya kat sna la wakil2 mnabur jnji,jnji yg tia akn dtnaikan,hnya kata2 kosong tuk mmancing undi.

Reply to This comment


jablai swk replied #1

betul tu . Lebih baik jangan pg undi .undi diri sendiri lagi baik

Reply to This comment


tapui replied #1

tu leeeeeeee ko tak skola betul2 klu tak bole jdi pm bole kc free semue hahahaha….. jgn merungut je buka mata panjangkan akal mcmane nk ganti haprak ni

Reply to This comment


ms barbara wrote on June 5, 2008 #31

shrus nya phak yg b’tnggunjwab harus b’pikir sblum menaik kan harga mnyk,pndapatan org malaysia bkn nya tnggi.byr itu ini last2 tk ada,tuk sbln ja spruh dr gji dtumpah kan kpd mnyk blum cmpr yg lain2..

Reply to This comment


ms barbara wrote on June 5, 2008 #32

kta komen2 ni harap2 la phak ttentu fahami isi ati rkyatMEREKA SEHARUSNYA BERFIKIR SESUATU YANG REALISTIK….gerenti pny slps 10 thn kta akn msuk ke zaman purba…JALAN KAKI!!

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

dorang tak rase harge minyak + makanan + letrik naik. Sume tu menteri2 dapat free.

Reply to This comment


ms barbara replied #1

kta byr itu ini last2 kesanagan yg dorg dpt..

Reply to This comment


jablai swk replied #1

kita kalau bayar bill lambat kena denda

Reply to This comment


ms barbara wrote on June 5, 2008 #33

ngape la PM mesia cenggini..baru ku nak sambar kete sbijik lepas pueh naik muto turun-temurun bapakku..nampak gaye, plan cancelled le… naik le muto sampai bebile..moto isi penuh mau +/-RM10 tu..sblm ni RM7++ je kalu penuh…lambat le lg ku kawin cenggini…waaa :cry: :cry:

NENE’s last blog post..GAMBAR TERBARU!!

Reply to This comment


tapui replied #1

bestnya ko bule mamtain moto tu ako ni dari motor tukar basikal beb p keja kekadang ako tebalkan muka nk tumpang org

Reply to This comment


NENE wrote on June 5, 2008 #34

Salam, ni baru kerajaan naikkan rm0.78-rm1.00… nanti kalau kerajaan selaraskan harga ikut harga pasaran, macam mane la pula ye…? :mrgreen:

One more thing, kalau kerajaan PR yang memerintah pada masa depan. Adakah perkara ni takkan berlaku?

Ah, yang penting aku berusaha cari cara lain untuk tambah sumber kewangan aku… :!:

Kalau nak harapkan subsidi sampai bile…? :roll:

jangan marah aa, aku kongsi pendapat je… :cool:

emme’s last blog post..Harga Minyak Petrol dan Diesel Naik malam Ni!! 05/06/2008

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

tak kire macam mane sekali pon, harge minyak tetap naik. tak kisah barisan mane yg fronting kite pon. yang paling penting ialah keselarasan gaji. Minyak naik, gaji tak naik, alamat bunuh diri.

Reply to This comment


emme wrote on June 5, 2008 #35

mintak2 harga hantaran kahwin untuk meminang tak naik,heheh..kempunan nak kahwin nnti..dari RM6k jadi RM11K

acai’s last blog post..Pendapat gue : Minyak naik harga..

Reply to This comment


kering ni replied #1

sure naik punya belanja kawin
beras>>>>
cili>>>>>>
Bunga telur>>>>
tranporttation>>>>>
semua naik apa yag turun????????????????

Reply to This comment


gengos replied #1

yang turun hujan jela :razz:

Reply to This comment


acai wrote on June 5, 2008 #36

oi oi oi……pikir2 balik sejak PAS ngan DAP menang,nie la jadinya kpd negara,kenaikan harga minyak naik mendadak,janji haritu parti2 tersebut nak kurangkan harga minyak,mne janji2?,mintak pkir2 la prti2 tersebut,x smpai setahun perintah,dah jdi cmnie,apa cerita???

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

aik? PAS+DAP+PKR menang sikit je. Bukan dapat form government pon. BN still rule Malaysia. Mane ade opposition duduk dalam kabinet. Cube ko yg pk2 balik.

Pak Lah irrational. Kalau nak naikkan harga minyak pon, buat la secare berperingkat, jgnlah mendadak. Terkedu rakyat jelata.

Reply to This comment


gengos replied #1

stuju…. :up:

Reply to This comment


marah! wrote on June 5, 2008 #37

:neutral: ups.. semua naik kan? tapi gaji remains the same.. :roll:

Reply to This comment


nono wrote on June 5, 2008 #38

susah-susahnya PM nak kita mati perlahan-lahan, baik suruh kita kumpul ramai-ramai kat depan dia, pastu buat mass suicide bagi dia puas hati terus … kan senang cerita!

Minyak naik mendadak, pastu benda yang lain akan naik mendadak.. gaji tak pula naik mendadak! Nak survive macam mana lepas ni?

melbie’s last blog post..On Sick Leave

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

mass suicide? Mel, only Cibol can be this emo. You cannot. LoL

We still yearn for minimum wage. Up till today, tade lagi :!:

Reply to This comment


melbie replied #1

haha NH! Kasilah aku emo sekali sekala bah.. cibol tu memang diakui emo tahap dewata raya. Aku cikit² jer .. :eek:

melbie’s last blog post..On Sick Leave

Reply to This comment


melbie wrote on June 5, 2008 #39

argggghhh… gaji will be the same.. :cry: minyak da sparuh gaji aku…
camne?????? tulung rakyatmu PAK LAHan

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

I suggest you cari a car called, COWROLLA aka kereta lembu. Paling kuat die jalan 30km/h dan tade gear.

Reply to This comment


traffic light wrote on June 5, 2008 #40

Mamat ni kelakar la… Ni mesti tak baca paper, takpun penyokong parti nyanyuk 62 tahun yang bangang…

—————————————————————–
marah! wrote on
June 5, 2008 at 1:28 pm

oi oi oi……pikir2 balik sejak PAS ngan DAP menang,nie la jadinya kpd negara,kenaikan harga minyak naik mendadak,janji haritu parti2 tersebut nak kurangkan harga minyak,mne janji2?,mintak pkir2 la prti2 tersebut,x smpai setahun perintah,dah jdi cmnie,apa cerita???
—————————————————————–

Lain kali ikuti perkembangan politik kalau nak sembang politik… Kalau la ko ni kawan aku, aku dah bawa lari Uganda dah, belajar sains politik kat universiti sana.

Murah sikit kat sana kalau banding sini… Malah sesuai pulak bagi orang pemalas baca macam kau kalau nak dapat degree… wakakakakkkaka :D

P/S: Pastikan ada pengesahan dari Lembaga Akreditasi Negara (LAN), kalau tak ko tak dapat kerja kalau balik sini.

Reply to This comment


Rakoz Rakochan wrote on June 5, 2008 #41

aiyak!… amende la PM NegaraKu ni… ape la masalah dier kn..aku rase dier memg giler duit, mata duitan… niat dier sejak dpt jadi PM aku rase memg nk susahkn rakyat la.. sbnrnye, PM (Paling Menyusahkn) ni da takut da.. dier nk jd PM x lame je lagi.. Hujung thn ni da ade govt baru da(PKR). Lead by anwar.. harap2 la janji2 di kota kn & bukan dikotak-katik-kn… then, sbb tu la Bodowi(Badawi yg bodoh duniawi) ni nk kaut duit sebanyak yg mungkin… so that nnt pencen x susah sgt hidup dier kn?..

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Kalau kite tade bukti, tak baik tuduh2. Nanti kite dapat dosa, die plak dapat pahale. Biar die jawab dgn Tuhan kat dalam kubur nanti :arrow:

Reply to This comment


kokakopi wrote on June 5, 2008 #42

Noktahhitam, Truly said. Those who voted for Barisan Nasional has no right to complain. After all, they asked for it. How nice it is when your prayers get answered!! just like those who voted BN….

However, the same goes for those who did not bother to exercise their rights to vote on 8th March. They did not stand up for what they believe in. This is because if they did not participate in the process of selecting who will legislate and administer the country on their behalf, they have given up their rights to criticize the manner on how they will subsequently govern them.

Thanks and best wishes.

kj’s last blog post..Fuel hike

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

I did not vote for anyone. No one was fighting for me. All I want is someone to fight for mother nature and not just the people. I want our kins to know what’s it like living in a GREEN country.

No politician talked about pollutions. Deym.

Reply to This comment


kj wrote on June 5, 2008 #43

erm I don’t know how come Prime Minister can directly increase the fuel price instantly. According to Lim Kit Siang’s blog, fuel price increase doesn’t seek approval from parliament. Does all the matters including oil prices need to seek approval from parliament?
If yes, then our prime minister really……. make his name smelled =.= I have no idea how we going to survive few more months later

vickie’s last blog post..Holiday Life

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Uncle Kit made a valid point. Pak Lah should have brought this to Parliament first. BOOO Pak Lah.

Reply to This comment


vickie wrote on June 5, 2008 #44

A nice post.. It just came too sudden until everybody queue-ing to fill up petrol yesterday.. Why malaysia have such stupid PM zzz

sirusu’s last blog post..Increase of Petrol Price!!

Reply to This comment


sirusu wrote on June 5, 2008 #45

takder perkataan dah nak cakap.kena ubah gaya hidup.kalau yg kejer makan gaji,tido,mandi kat ofis ler nak jimat belanja.
cam eddie,bussinesman nie…ermm tatau lar kawe kat mana nak adjust…
good luck semua.

arejae’s last blog post..Gasoline Humor – Pictures paint a thousand words.

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Staff mintak gaji naik.. yikes.

Pasni sume orang keje dari rumah, seminggu sekali datang office meeting.

Reply to This comment


arejae wrote on June 5, 2008 #46

FYI,

The price should be increased so long ago. The goverment was right to increase the price. But the method used is very much questionable.

First of all, the price should have increased slowly and should have started so long ago, even during the tenure of Tun Dr. Mahathir. But now when the goverment is damn desperate since its treasury is drying up, the decided to just increase it up just like that.

Second is, why must they announce it afew hours before the changes to take place? This will seriously cause a huge chaoes. And yes it did…

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Agree. Pak Lah should have done it in stages, not one lump sum. Now everyone is on their bottom and searching for that loose change underneath the sofa.

Reply to This comment


Ka-V wrote on June 6, 2008 #47

bull sh!!!!!!!!!!!!!!!!it

Reply to This comment


bai wrote on June 6, 2008 #48

macam mner ni minyak naik ape kene la paklah

Reply to This comment


zero wrote on June 6, 2008 #49

kalau mcm ini gane nak naik kenderaan.hari rabu ramai kete isi minyak takut minyak naik ape kene lah dengan paklah nih….

Reply to This comment


zero wrote on June 6, 2008 #50

I’ve heard lots of people crying for not being ready to the shocking news. Malaysian gets sick of the current gov. 41% increment is not a small amount! for normal people who normally spend RM250 for petrol a month, will now have to increase the budget to RM350, not including other stuff which will increase as well!

uner’s last blog post..dreams..

Reply to This comment


melbie replied #1

My budget for petrol is going to be around RM400-RM500 with the new price :cry: The journey being from home to work alone. Huih… sakit! :sad:

melbie’s last blog post..Friday on Black Wednesday

Reply to This comment


uner wrote on June 6, 2008 #51

taw xpe!!!!

Reply to This comment


eja wrote on June 6, 2008 #52

gilerrrrrrrrrr!!!!!

Reply to This comment


eja wrote on June 6, 2008 #53

kami sokong pak lah! – ayat yang selalu diucapkan oleh keparat-keparat Umno dan BN.

Sokong apa sekarang? Anyway all the time they only know how to say.. ‘Saya sokong!’ but since nobody asks them ‘Sokong apa?’ they never say what the fark they sokong about..

Pak Lah memang keparat dan dungu. He’s a pathological liar, how many times he lied to Malaysians? Pasal kahwin – no, that is just rumours.. minggu depan kahwin, pasal election – election will not be held tomorrow, tengok esok election.. then now this oil price :) oh, notice how they worded it in such a way.. ‘revision of oil subsidy’ instead of price hike. hahahaha! hebat..

Reply to This comment


bongkerszz wrote on June 7, 2008 #54

paklah pundek..

Reply to This comment


sapex wrote on June 7, 2008 #55

haaa..ni..paklah pundek tuh tak turun tengok mcm mane orang kampung susah…yang duduk kat pedalaman semata-mata nk dptkan petrol tu aper cerita…klu bandar dan setesen minyak terdekat tu 2-3 kilometer tak der masalah..klu 15 kilometer..tak ke minyak tuh kering kat jln…pundek..paklah pundek…

aper yang dia nk cerita ssgt pasal subsidi? pundek..nk blaja kena bayar..sakit kena bayar..guna jalan kena bayar..tol pun kena bayar…memang pundek…pau la orang2 kaya..pau la duit allowance yb2 yang ade..ko paklah..bukan kerja sangat pon..bukan pk rakyat sgt pun..potong la gaji ko tu paklah..jimat skit..takyah aku bayar cukai..ko jugak yang makan..ko tu pun paklah pundek..bukan bayar minyak+tol+cukai jalan pun..apepun yang paklah guna dan hidup sekarang hasil duit rakyat..

aper yang dia sebuk bandingkan sgt dgn harga minyak jiran2 kita..pau la orang singapore + siam tuh kaw2… dah la masuk negara aku.. kerek plak.. macam pundek.. paklah pundek!!

paklah pundek tu turun la..turun tengok la kampung2 ceruk kat pelusuk2 negeri kalau berani..klu berani dgn nyamuk..taik lembu..yang kotor macam politik paklah pundek dan kroni2 nye..

haaa ni pasal minyak lagi…..klu aku boleh jumpa paklah ni..aku nak sangat bawak paklah yang pundek tuh g satu kampung kat terengganu, dungun..takyah nak naik kapal terbang g sabah serawak yang da tentu dalam sgt tempatnye..dungun je..tgk cane kampung kat sini..(klu naik kapal terbang, duit rakyat gak dia guna) tgk ckit susah orang kampung tu!!! ko tak rase la paklah susah orang kmpg..ko lahir pon da senang..senang smpi anak cucu cicit…

hah..pasal islam hadari…aku da ckp da..sengal paklah ni…sebok2 berdakwah..tp..bini sendri tak pakai tudung..dah la tu..bukan bini je..anak cucu pun sama jer…bodoh..nk berdakwah tu..tgk la diri sendiri dulu…

ha ni lagi…dulu bini sakit…sedih…takleh keje..terbang nak g berubat..pastu bini mati…takleh keje gak…ha ni..da kawen…hati sudah senang..tp…pundek..takleh keje gak..pilihanraya pun kalah 5 negeri…nmpk sgt takder ciri2 kepimpinan…negeri sendri pun tergadai…pundek paklah ni..tido jer…

argh,,,banyak sangat laa…smpi benci la aku tgk muka paklah ni..sapela yang undi menatang ni…memang bodoh…

aku ingat la…satu hari nnt..malaysia ku yang kucintai ni negerinya penuh dgn jenayah (kes duit takde, gaji tak cukup,byr minyak mahal).. rakyat merempat…duit banyak..tapi takde nilai..

huh..tak leh senang la dibuatnya…tggu anwar la kot…

Reply to This comment


paklah pundek wrote on June 7, 2008 #56

bengang sial aku dgn paklah..aku sure bn dan umno akan kalah 4 d next election..ko tggu la paklah..mati la ko dek serangan jantung…bukan aku tak sayang umno..bukan aku tak kenang umno cari merdeka..tp tp tp..itu dulu..skang pucuk pimpinan umno pun tak betul…jgn nk salahkan rakyat plak nnt!! dah la tu…pucuk berasal dari akar..akar pun busuk..cane nk ader pucuk yang cantik…huh..busuk la pemimpin umno ni…tak sedar dek kerana kekalahan besar smpi negeri paklah dpt kat dap…rakyat skang bukan bodoh dan dungu mcm paklah tua yang bodoh tu… benci sial dgn paklah..takde sekelumit dan sedikit pun rasa kagum dengan paklah.. nk hina dan keji lagi ade..satu huruf je yg patut diberikan kepada paklah adalah BODOH!!

Reply to This comment


paklah pundek wrote on June 7, 2008 #57

klu la ade rakyat yang ekstrem mcm kat luar negara tu kan best…bakar+bom stesen minyak ke..loji minyak kat kerteh tu ke..bom janakuasa letrik ke…baru la ko rase pemimpin2 yang budiman…betapa rakyat nk tunjuk kemarahan dan protes…nk smpikan dah tentu tak dapat dengar dan kesampaian…jikalau berkumpul disimbah air pedih…

aku kesal gile dgn paklah ni..huh..malaysiaku…peritnya

Reply to This comment


hatipanas replied #1

uiks..bahaya!!

Reply to This comment


paklah pundek wrote on June 7, 2008 #58

gaji rm1200…

-kereta rm 300pm..
-umah rm 300pm.. (ni kos rendah punyer *tu pun tontong dengan bini)
-barangan umah rm300pm.. keperluan umah tak termasuk anak2 (*klu mandul lain cerita)
-anak2? rm300pm…
-minyak? takde budget…nape beli keta? klu tak beli paklah nk tumpangkan ke klu nmpk kite kat tepi jln? bilemana hujan? bilemane sakit? hm? hm?

mcm tak payah bekeluarga jer..patut ramai jd pondan dan gay..( kes tamau anak la tu)

Reply to This comment


hatipanas replied #1

da akhir zaman da ni..begitula…tak gitu en NH..sume naik..takde yang turun dah..umur kite..umur dunia..umur paklah.. :down:

Reply to This comment


paklah pundek wrote on June 7, 2008 #59

keluhan hati…lalu…menyatakan kemarahan dan kebingungan…pedih sangat ni..aku juga pk kan orang yang lebih susah dari aku…

Reply to This comment


paklah pundek wrote on June 7, 2008 #60

Pak Lah skrang mesti tgh memantat bini die sambil mengeluarkan kate2 “Syg,kite kaye syg…”. Die x tau ke ramai org nk bunuh die pagi nnti. Pulimak la tue kutuk tue.

Reply to This comment


macho wrote on June 7, 2008 #61

anwar anwar anwar…lets start WAR to the paklah regime…

Reply to This comment


hati panas wrote on June 8, 2008 #62

he he he…keadaan sekarang boleh memaksa..para LAKIBINI terperap dan menghabiskan masa di rumah selama 24 jam sehari di waktu cuti…

syabas…malaysia kini akan mengalami PENINGkatan POPULASI yang mendadak…

tahniah pak Lah..ko memang hebat!!

Reply to This comment


hatipanas wrote on June 8, 2008 #63

[...] Dr.Mahathir tentang Oil Price Minyak naik!… Siapa untung,siapa rugi? Harga Minyak Malaysia Naik Harga Barang Naik Maknanya Usaha Kena Naik Juga Harga minyak naik 40%, gaji naik 40% tak? [...]

[...] Harga minyak Malaysia naik (noktahhitam) [...]

:???: pening kepala dgn kos hidup sekarang patutla ramai x kawin lagi

Reply to This comment


028517 wrote on June 9, 2008 #66

oooi macm mana nak kawin ni semua brng naik beras ni macam buat kenduri makan bihun j ela

Reply to This comment


gulot replied #1

ai… u tala taukah itu bihun pun dali belas ma. aiya…

Reply to This comment


kering ni wrote on June 9, 2008 #67

Can a family man with Salary RM3,000 survive in Malaysia

Let’s do some simple calculations here.

In Malaysia, the average family income is RM3,000 /month
(where father works, mother doesn’t).

I understand there are many families whose
monthly income does not reach RM3,000,
but, to make things simple,
let’s take RM3,000 as the figure. Ok lah, right?

Okay, let’s start rolling with a family which has
Papa, Mama, 1 daughter and 1 son. Ngam-ngam ….

Calculation starts…

Electricity and water bill: RM100
(No air-con, No home theatre, No water heater … ok?)

Phone bill ( Telekom): RM100

Meals for a happy family: RM775
(3 meals on RM25/day, RM25 for 4 persons…?)

Papa makan / teh-tarik during working hrs: RM155
(RM5/day, RM5 … can eat what?)

Car repayment: RM400
(A proton saga aeroback, 7 yrs repayment)

Petrol (living in city, traffic-jam): RM300
(go to work, bring son to school,
only can afford one car running)

Insurance: RM650
(kids, wife and myself)

House repayment: RM750
(low cost housing repayment for 30 yrs,
retired still have to work to pay!)

Tuition: RM80
(got that cheap meh? i don’t think so)

Older children pocket money @ school: RM20
(RM1/day, eat bread?)

School fees: RM30
(enough ah?)

School books and etc: RM100
(always got extra to pay in school)

Younger children milk powder: RM50
(cannot have the DHA, BHA, PHA one, expensive)

Miscellaneous: RM100
(shampoo, rice, sauce, toilet paper)

Oh wait!!! I have to stop here, so…
No Astro,
no movie @ cinema,
no DVD,
no CD,
no online,
cannot KFC,
cannot McDonald,
cannot go Park walk during weekend (petrol expensive),
no chit chat on phone with grandparents, and etc…

Let’s use a calculator to total up… WALAO EH! Shit! RM3,610 already…

EPF belum potong, income tax lagi……..oledi RM3,610 ….

How to survive lah tuan-tuan dan puan-puan sekalian ???

Our Deputy Prime Minister asked us to change lifestyle?

How to change? Don’t eat? Don’t work? Don’t send children to school and study?

Besides that, I believe in Malaysia population, there are millions of rakyat Malaysia which still don’t earn RM3,000/month!!!

What is this? Inilah Malaysia Boleh… Sorry … it should be Malaysians Boleh , because we’re still alive and kicking!!

Our politicians must be mad!!!!

Reply to This comment


ms barbara wrote on June 10, 2008 #68

alooooo… saya setuju dengan kenaikan harga minyak..haha. malah saya mahu harga minyak melambung, biar semua orang guna tulang empat kerat… so what do u say?? barulah suma org belajar berjimat cermat.. ye tak.

Reply to This comment


kering ni replied #1

wak lu nak guna tulang 4 kerat ko. agak agak la nak coment

Reply to This comment


minglee wrote on June 10, 2008 #69

yu sapa ooo… u anak Pak itu Lah kah, wa penat cali lui u sanang-sanag sakap aahh.

Reply to This comment


xman wrote on June 10, 2008 #70

:twisted: :vangry: :twisted: :vangry: oooii…. u tau, PM n Tn Sharir diorang sinang sakap itu halaga minyak naik pasal gaji diaolang manyak. bayal latut-latut tala lasa punya. bagut dia olang sulu tulun. kami olang tanam sayul makan kangkung apa macam?

mungkin itu olang cakap ada banal punya PM agen bijak tipu itu lakyat.

kalu itu minyak naik 70% kanapa gaji tala naik? banal-banal PM bikin susah sama olang kampung.

Reply to This comment


hatipanas replied #1

itu shahrir aaah..aiya..cakap itu banyak kasar campur bangsat la…lagi mau sindil menyindil en yb salahudin ayob..”kalau en yb salahudin jadi menteri kewangan”

itu belakang nnt ahh..lakyat jelata mesti manyak meluat ah..en gulot..manyak malah..manyak naik minyak ahh…huahua..minyak naik..naik minyak..aiyyaaa…

macam kelajaan bn saje yang berkaliber..huh..

kejap arr..wa mau celita ini pasai olang kampung yang susah ahh..wa jumpa ini olang masa wa bikin kirja kat satu kampung di pedalaman sane (pelusuk daerah,hutan)… sewaktu ditanya ahh…ape macam? minyak naik? jap ahh..di jawab hah…sambil mengeluh ahh…

“nk buat macam mane..harga pasaran minyak dunia naik melambung” aiyark… itu saja dia punya jawapan.. itu saja dia tau..banyak kesian ahhh.. (ini olang kampung apa tau? ikut saje kelajaan meh) sian ahh??

adui.. dia naik kapcai saje meh..mau isik minyak kene pegi bandar lebih kulang 12 kilometer..cali sayur..cali ikan..cali balang2..aiyark..sian meh…klu dia dpt 500rm sebulan macammane meh..

Reply to This comment


gulot wrote on June 10, 2008 #71

Tolong sampaikan salam kepada PM. Beritahu dia kalau mahu melihat rakyat beri sokongan, kepada kepimpinan suruh dia turun cepat dari tahkta PM tu. Dia dah menggelabah dengan kenaikan hg minyak. tak nampakpun ketegasannya. memang dia gagah, tetapi KEPIMPINANNYA LEMBIK, MUNGKIN PELIK TAPI BENAR- MENANTUNYA JADI PENENTU HALA TUJU. seperti yang didakwa oleh sesiapa yang benci dengannya.

Reply to This comment


gulot wrote on June 10, 2008 #72

AKU BENCI PAKLAH

Reply to This comment


PAK LAH wrote on June 10, 2008 #73

AKU NAK NYANYI NIH KAT PAKLAH!!!!!
CEMERLANG….
GEMILANG….
ABG LAH TEMBERANG…..

Reply to This comment


JEANE ABDLH wrote on June 10, 2008 #74

pak lah naik harga minyak nak ………………
bg kat yb 15k sbln nak isi minyak helikopter buat rondaan
kt sabah sarawak
takut yb sana lompat parti
rakyat kena jln kaki………….

Reply to This comment


kering ni wrote on June 11, 2008 #75

Saya sebagai seorang rakyat malaysia yang rasional amat memahami sebab kanaikan harga minyak.
Tetapi yang buat saya kurang senang ialah sikap kerajaan yang seolah olah cuba memperbodohkan rakyat.Kerajaan harus sedar yang orang Malaysia bukan macam dulu lagi. Dulu bolehlah gunakan pihak media yang tiada pendirian dan hanya seperti lembu dicucuk hidung. Tapi sekarang segala informasi berada dihujung jari kita.
Dalam alam cyber begini, kerajaan harus faham yang mengawalpihak media hanya akan membuatkan rakyat ketawa dan marah. Sikap putar belit kerajaan jelas dilihat bila kita bandingkan maklumat dalam internet yang lebih jelas dan siap dengan gambar. So,kerajaan tak boleh lagi lari kemana mana.
Berkaitan duit RM2B yang dapat dijimatkan dengan memotong alaun karaia dan mengawal kunjungan keluar negara, saya tak rasa rakyat akan diam dengan keterangan itu kerana bagi saya, kalau RM2B dapat dijimatkan maknanya berapa kah jumlah sebenar wang yang dihabiskan untuk benda benda yang kurang penting kalau dibandingkan dengan kejatuhan taraf hidup yang bakal berlaku. Yang miskin akan jadi lebih miskin dan yang sederhana pun akan jadi miskin. Yang kaya terutamanya ahli perniagaan terus meletakkan beban kanaikan harga minyak keatas penguna.Hari ini kata tak boleh naik tambang bas besoknye juga sharikat bas naikkan tambang, hari ini kata bekalan beras mencukupi, besoknya semua peniaga sembunyikan beras.Insiden begini hanya membuktikan yang kerajaan kita ni lembik dan mudah dipermainkan.
Macamana rakyat tak jemu!!!!!!!!

Reply to This comment


godblessmeplease wrote on June 11, 2008 #76

ngape pak menteri yg masuk dlm tv konon2 nk sembang@bincang pasal harga minyak tu poyo eh? org lain siap bawak text/note..dia bawak tgn kosong..klu bawak note pon bagai lepas hingus di tingkap..klu jawab pon xkena jawapannyer..nak belagak lebih mentang2 berkuasa!! duit byk..bleh ah nak blagak..

Reply to This comment


pelik wrote on June 18, 2008 #77

:up:
Konon2 nk terangkn kt tv pasal minyak naik, poyos tul la, yang tukang terangkn tu xrase pun pasal harga minyak naik nie…. poyoss….. Kite tukar kerajaan pada musim yang akan datag….. yosh,yosh,yosh,yosh,yosh…

Reply to This comment


ros penang replied #1

ok ok kita tukar kerajan yg buat ladang 100 juta tu.. murah sikit..x payah makan ayam .. mahal/.

Reply to This comment


alpianto wrote on June 25, 2008 #78

Petronas pun same, boikot petronas,boikot petronas,boikot petronas,boikot petronas,boikot petronas, Yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,yosh,

Reply to This comment


alpianto wrote on June 25, 2008 #79

bg subsidi konon…mna ckup la oi!!!rm625 sthn?
bulanan keta pn tk ckup lg nk byr ooo!!!buang msa dan duit ja..
duit 2 pn dtg dr rakyat jga…
but aku sokong la dgn dtk yong(SAPP)brani menyuarakn suara hati rakyat kat sabah 2….
tk ptut rakyat dtndas sbegini rupa..
aku tak tkjut pn klau malaysia jd negara yg ke4(mundur)kerana pmimpin…

Reply to This comment


ros penang replied #1

kira ok laa tu chek ooi.. negara lain x dpat rebet pn..

Reply to This comment


ms barbara wrote on June 26, 2008 #80

24/june/2008 brita mogok pnutupan stesen mnyk kat sabah tlah mgemparkn para pguna…
gila punya keja la…aku tersekat kat jeam ooo brot..
smua stesen pnuh sama kjdian time mnyk naik………….
ni la malaysia ska mgmparkn rakyat………..

Reply to This comment


ms barbara wrote on June 26, 2008 #81

ini msya sikalang nga ada macam2 olang ooooooooo pasai duit sama itu bu**t nga adi beradi pon sangup bunuh oooooooo sobar je leeeeee

Reply to This comment


tapui wrote on August 9, 2008 #82

No hope in waiting for the minyak harga turun. Let’s move to another country. :)

Reply to This comment


public-smithveg wrote on October 7, 2008 #83

[...] many delirious news surfaced this year, Anwar’s gimmick, Police rapist, RPK ISA’ed, Petrol Hike but this stupidity is a notch [...]

[...] Noktahhitam had calculated an example of monthly fuel usage and it was a really huge amount of wastage. We’re throwing money insanely. To me, this is one of our wastage and inefficiency tricks that our money being thrown away so easily, and this effects all of us, whether in public or private sector. Malaysia is now bleeding with petrols and this has been the problem for years already. [...]

apalah yg budak ni mengarut….gaji RM 3000 tu dah cukup….dia jer yg bodoh…tak reti nak guna….kebanyakan penjawat awam secara purata pendapatan kasar ialah RM1500,itulah hakikatnya…kalau dia berkata RM1500 tak cukup, itu munasabah….lain kali taruk RM1500 lah bukan RM3000….dgn gaji 1500 pun anda boleh mkn Mcd,beli shampoo dan mcm2 lagi….tapi mmg ngam-ngamlah….

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Kalau dah bebal tak reti membace, tak payah komen.

Reply to This comment


takda wrote on June 23, 2011 #86

[...] Noktahhitam had calculated an example of monthly fuel usage and it was a really huge amount of wastage. We’re throwing money insanely. To me, this is one of our wastage and inefficiency tricks that our money being thrown away so easily, and this effects all of us, whether in public or private sector. Malaysia is now bleeding with petrols and this has been the problem for years already. [...]

Leave a comment, I won't bite ;)

feed for comments on this post.

Login or Register if don't want to fill in the details below everytime.