Decade’s Worth of Resolution

Most of us are hyped about making a new year’s resolution, but what we forgot is, we are entering a new decade. What better ways to start a decade with having sets of long term goals.

Of course, I am obligated to share and remind myself what are my goals

1. Get Married. People say, I’m picky and fussy about the whole idea of marriage. Some say I have commitment issues. Both of them are true. The idea of marriage may take a while for me to sink in and I pretty much want to be married to a special someone for the rest of my life. Unlike shopping for a pair of comfy jeans, which I can replace annually, I have to be picky when it comes to this. To whom, that’s the already another issue and I believe I do NOT need to justify why I choose a doc.

2. Have Great Little NH. If you didn’t get that, it’s having kids. I have a soft spot for kids. I have been in touch with my paternal side for as long as I can remember. Let’s just hope God grants my kids a great mom.

3. Financial Freedom. Like most of us, I do have debts. Car loan, business loan, personal loan, credit card and I am not ashamed to admit I do have problems managing my finance. But throughout this decade, I want to settle them all, except housing loans.

4. Finish What I Started. I have the tendency to get bored over the things I’ve initiated, e.g. reading a book. Half way through if I’ve figured out what the contents are, I’d probably stop. Similarly in other areas, start ups, projects, hobby, writing songs etc. So as part of the resolution, I want to see everything to the end.

5. Do Wonders to Malaysia. When I was in the UK, I was very much pleased with the whole system. It enabled me in many ways, I even had a company over there. But I went home instead, with every intention of contributing to my nation. To my dismay, I did nothing. I decided to re-visit this resolution. (Thinking of teaching night class for free. Imagine Engineers teaching Add Math/Physics, Lawyers teach BM/English.. wouldn’t that be great?)

6. Solidify My Existance. Particularly in academics and corporate. I plan to take up Masters this year at UTM KL and maybe pursue a doctorate degree. Areas I’m looking forward to is rather broad, but should be governed within Management, Islamic and International Business. And since I’m very much supervised by great bosses, I plan on capitalizing and learning as much as I could from them.

7. Be a Good Family Member. I know, throughout my entire life, I have been a pain in the ass. Everything must be done my way. My ego was so huge, I even cower people away. Those were unintentional mistake I’ve paved; to belittle others through intelligence and harsh words. But since everyone is pretty much grown up, I am slowly accepting the fact that two (or more) is better than one. I am extending this resolutions to my friends too.

Seven huge resolution is enough for the decade. The ideal outcome for all this effort is to become a better person.

“Engage your brain before putting your mouth in gear”

ps: I do have a new year and a quarterly resolution. For short and emergency goals 😉

 

There are 15 Comments for “Decade’s Worth of Resolution”

Financial Freedom.. memang aim aku sejak masuk U… haha, goodluck 2010.. moga kite berdua capai FF..

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Bunyi senang je FF. Tp bile ko dh ade cash nanti, mesti kedekut gile nak settlekan semua ;P

Reply to This comment


samanosuke_04 wrote on January 4, 2010 #1

okeh… banyak plak nko membebel kali ni kan. maklum lah dah melangkah masuk tahun baru. apa aku nampak ade strategi untuk menepis tomahan seblum next #TweetUp. hahah… persediaan yang cukup rapi. RESPECTED!

Kawin – memilih… herm… ok kot. sapa kata kawin tak perlu memilih.. either parents pilih atau sendiri punya pilihan.. itu bergantung kepada kriteria yang ditetapkan, kalau dah hati kata nak doktor tuh.. makan doktor jugak la yang dia berkenan kan eddie kan.. kan kan…

Little NH – WTH… hehehe dah sampai seru kot? atau aku yang tak paham omputeh neh. Tapi macam nko cakap la.. better dapatkan mama yang penyayang untuk Little NH eh.

Financial – Bagi aku, aku masih lagi memanda menteri yang merangkap menteri kewangan. Walaupon sesetengah kawan yang dah kawin, selalunya wife akan jadi menteri kewangan. aku pon kekadang fail jugak pasal financial. perkara yang menyebabkan selalu kantoi pasal kuat isap rokok. sekarang ni dah kurang. alhamdulillah~

Started – bak kate orang puteh, the jurney have just begun.. betoi ke idak. baru nak mula, kenapa nak dihabiskan? Macam ade satu misi yang belum accomplished jer Eddie. I’ve seen lot of idea came from you. Ape pon kan.. better selesaikan satu persatu. Ambition nko memang tinggi. Itu yang aku pasti beb~

Wonders – macam wonderpets plak. macam kat atas tadi. You’re now on the top ranking bro. tapi jangan terlampau leka sudah la. aku tau nko jenis yang sempoi dan bersahaja. aku respek nko pasal perkara ni. jarang jumpe manusia high rank tapi berprofile simple. SALUTE beb!!!

Sambung Belajar – hadoih.. sangat jeles. mungkin buat mase ni aku blom mampu kot. aku ada agenda lain perlu aku pikir sebelum memikirkan kepentingan sendiri. apa pon, aku doakan semoga hang berjaya beb. sapa yang tak teringin untuk ubah kerjaya kepada yang lebih bagus kan? tadek modal lagi. rilek-rilek sudah. sekarang ni pon stended DIP = SPM. Susah betoi nak bersaing.

Famaly Members – At last you’ve decided. Aku nampak apa yang nko nak cakap. Mungkin takut kene kompang. Tak pe lah Eddie. Aku kasik semangat jer. Teruskan perjuangan. Cari dan terus mencari. Nko bukan ego beb. sebab macam aku cakap… nko berprofile agak rileks, tapi kriteria nko tetapkan tuh amat tinggi. sapa yang lulus periksa nko tuh.. memang bertuah la. (macam musang berjanggut le plak)

P/S: Dah lame tak komen pepanjang kat blog Eddie. bukan ape… sebab dia tulis bahasa omputeh. aku selalu lari dari topik kalau berkomen kat sini. hahaha… But… I’ve seen your point there.

Nota: Find someone Eddie.. find someone… never denied my 6’th Sense hahaha… Aku dulu macam hang gak. BBBBbbbbuuuuuuzzzzzzzzzz~

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Wow! Panjang gile komen bro!

Kau baru je kenal aku tak sampai setahun bro. Org yg dah lame kenal aku, mesti teringatkan aku yg lampau, Kerek, eksyen, samseng, sombong, blagak.. ko namekan je la semua aku. Jadi aku pon dah pelan2 turunkan ego aku. Aku tanak laa menjauhkan kawan2. Time-time kritikal laa kite sangat memerlukan kawan2.

Doktor bukan lagi criteria utame bro. Dulu aku nak doktor sbb aku igt aku nak keje kt rumah sambil jage anak and buat segala keje rumah. Tapi rezeki aku alhamdulillah murah, dapat masuk company. Sekarang, asalkan baik, muke tak macam raksase, aku kawen je 😉

Terharu gile bile ade org sanggup komen panjang2, padahal aku sekarang ni pon dah jarang2 check blog orang. Maklum kene mule bace buku yg satu-jadah-ape-pon-aku-tak-paham. Hahaha. Cukup bulan Chilis jom!

Reply to This comment


Kreuger replied #1

beb.. cara aku berkawan ni agak pelik sikit.
first aku meet someone.. aku bagi 100% kepercayaan kat dia. seterusnya dia akan tentukan 100% tuh akan berkurang atau tetap maintain kepercayaan aku kat dia. untuk kes nko.. still maintain. even aku kenai nko tak sampai setahun kot… tapi rumusan aku adalah seperti kat atas. hehe.

komen pepanjang ni dah memang attitude aku sejak awal pembabitan blog. nak buat macam mane kan. aku suke buat karangan kat blog orang. hahaha…

Note: see… aku dah cakap.. I can read your mind now. nko pon dah ngaku kan!!! hehehe

P/S: Chillis beb? Alergik la… nanti naik gatal-gatal.. hahaha.. *xceli aku tak pandai order* series kampung!

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

Takpe, aku orderkan. Tp ko jgn mintak ikan siakap 3 rase, confirm aku pengsan 😛


Kreuger wrote on January 4, 2010 #2

7 faktor utama yg membawa kepada kebaikkan,gudluck bro!

Semoga bro menjadi seorang multitasker yg berjaya! haha,bila la nak meetup nih?

skrang dah free,bro plak dapat kejer 😛

Reply to This comment


blowie wrote on January 5, 2010 #3

no 5 is a good one 😉

somehow when i read this, it suddenly dawned on me..in 1 and 1/2 years time, ill be working as a……….Ya Allah, cptnye mase berlalu

Reply to This comment


lyana wrote on January 5, 2010 #4

My new year resolution is only not to be stupid lagi. Being stupid is costly. Seriously.

How many times have you cursed yourself for plain stupid mistakes you’ve committed? Aplenty, I guess.

So, you go figure!

Reply to This comment


Zubaidah Arshad wrote on January 5, 2010 #5

a straight-to-the-point-list of goals. hope u can fulfill all of it, eddie.

ps: thinking of creating one for me too..

Reply to This comment


alone wrote on January 5, 2010 #6

aku pun dah rasa macam sampai seru. but, aku hold dulu. 😛

cari kerja, rumah, keta, baru kawin! 😀

Reply to This comment


NoktahHitam replied #1

a Decade punye resolution tau. You should make one. By 30++ takkan tanak anak/kawen lg kot?

Reply to This comment


xun wrote on January 5, 2010 #7

I haven’t write any resolution this year.. I think I will just recycle my old resolutions, since nothing much changed after 1 year 😛 Lousy me.

Reply to This comment


bongkersz wrote on January 6, 2010 #8

salam ziarah :)

cantik blog bro

Emmm cepatnya masa berlalu.. azam lepas pn tinggal azam jer

Reply to This comment


tenteraangin wrote on January 14, 2010 #9

just…. dont get married to you best-friend, ya? the idea is nice: being married to someone who know you inside out.

but in reality… there’s a reason you need a bestfriend. it is someone you run to when you do stupid mistakes…. when you been really selfish and silly and all the not-so-nice stuffs… not something that inspire trust.

so yeah… take it from someone who know. if you find someone you can talk absolutely everything to. do not marry her. you can always find another GF. but you cant replace your BF.

anyway… good luck with your goals.

Reply to This comment


Haniza Hamidon wrote on March 28, 2010 #10

Leave a comment, I won't bite ;)

feed for comments on this post.

Login or Register if don't want to fill in the details below everytime.