Being the Boss

Being the boss doesn’t mean;

I get to yell at people,
I’m their master,
They (the staff) are my slave,
I can come late,
I can leave early,
I don’t have to care about them,
I can’t mingle with them,
I have to maintain my status as the boss,
most importantly,
It doesn’t mean I’m always right.

I’ve learned the hard way of being managed by my ex bosses. Some were pushy, some were to free, some were awesome, some became my friend and some are better forgotten.

I want to be the best boss they will every have. No matter where life takes them, I want to be remembered as someone who inspire others to be better. To realize their true potential.

Ok this turn out to be a management post.

Anyway, yesterday was the first time I paid my staff (besides Aisyah). It was a huge chunk of money. Rather than feeling awfully waste, I felt relieved that I could pay them.

Here’s to the better future. InsyaAllah.

In case you don’t know, I’m the boss web designing company at Laman7.

The 3 Startup Trap

Before we start, let’s define a startup.

Startup
A startup company or startup or start-up is an entrepreneurial venture or a new business in the form of a company, a partnership or temporary organization designed to search for a repeatable and scalable business model.

Now that we have that out of our way, let’s get down to the points.

  1. Startup is Not the Same as Small Business.
  2. Startup is Not an Overnight Success.
  3. Everyone Thinks It’s Easy, Well, Nothing Is.

 

Closing Sales, Bengkel

Bengkel kereta pandai jual “fear”.

“Abang, kalau bawak lama-lama tayar panas nanti meletup, abang kena tukar tayar”. Pandai dia guna ” fear” technique.

Kalau dia cakap sebegin ni pada wanita,  hatinya mesti dah 50-50 untuk tukar tayar.

Aku pernah dengar kisah tukar brake pad, padahal masih ada ½ inci lagi. Boleh la tahan lagi. Tak salahkan wanita, dorg mana tahu perkara teknikal sebegini.

Tokey ni cuba lagi untuk cross sell, “kalau tak tukar tayar, bahaya untuk anak. Kalau meletup masak drive, kereta confirm terpusing”. Perghh, dah macam filem Michael Bay.

Aku hanya senyum kambing. Aku bertanya kepada sendiri, apakah ayat yg sedap membuat aku rasa untuk tukar tayar?

1. Sekarang musim hujan. Jalan licin.

2. Sekarang musim panas, nanti tayar panas. Michael Bay arguement balik.

3. Kalau tukar tayar, sedap layan drift. – tapi ini kereta lama, power pon tak de.

4. Kalau abang tukar harini, saya bagi 50% off.

5. Kalau abang tukar tayar harini, saya service kereta free je.

Aku lebih tempted ke option 4. Ada banyak lagi teknik untuk close sales tapi ini sahaja yg dapat difikirkan. Untuk kereta lama/usang yg hanya diguna untuk ke LRT, memang agak susah nak cari titik kelemahannya.