Because Riding A Superbike is Not Extreme Enough

Firstly, my bike isn’t superbike, but the spare part suggests that it is in that range.

mutu-in-front-of-subang-parade

While a lot of crazy videos are posted on Youtube, doing top speed, wild police chase, muffler sound test etc. I assure you I am what most rempit call, a wuss. I have this 70 horse power between my leg, but I don’t use most of it, because I didn’t have to. Biking is not extreme, if you’re pushing too hard it will kill you.

That is why I am going to Sky Trex Shah Alam!

As an organizer myself, I am not sure what awaits me but I do know it has 3 separate tracks, easy, intermediate and extreme, hanging between trees like monkeys. I imagined it something like Ninja Warrior or WipeOut. Truthfully, I am scare of heights, but most men are (except for apes and monkeys).

Ninja Warrior is a great display of balance and strength.

Wipeout, well, it is pretty funny to see people boink around.

If you want adventure, meet new (blogging) friends, experience new thrills, write a blog post about the event and why you deserved it. InsyaAllah, you’ll be the chosen one and we’re looking for 25 bloggers (1+1 pass), in case, you are shy, you can bring your friend.

ps: The link is SkyTrex Bukit Cerakah

Run Fat Boy Run!

No I’m no selling you an app or to enroll into a programme, I’m sharing with you the possibility of a healthier lifestyle.

It’s like a hidden gem, I found about C25k when I asked my friend his diet tips (see, if you ask, you’ll learn something). C25k is not an app or system (though it sounds technical), it’s a programme that you can follow to lose weight or attain a healthier lifestyle. C25K is short for Couch To 5 Kilometers, for fatties like me who spends all day playing computer games or a successful tv series marathon consumer.

The app that I’m using is called RunDouble.

Screenshot_2013-10-23-20-05-36 Screenshot_2013-10-23-20-05-46

There are a total of 9 weeks for C25K programme. The first week it asks you to run for 1 minute. I could barely make it 1 minute in the first week. As the weeks progress, I was able to time a quicker run.

Screenshot_2013-10-23-20-04-49 Screenshot_2013-10-23-20-05-28

Unfortunately after 2 weeks of absence, due to fever and haze, I timed a very slow run. In the forth week, it forced me to run 400m, walk 200m, run 800m, walk 400m and repeat this again. I could feel my legs starts cramping up. Skipping a few weeks is not ideal, but if you can’t give 100%, don’t jog.

Screenshot_2013-10-23-20-05-05

This chart plots the runs and walk. Basically anything above 10 mins per km is bad. It’s slower than walking. Slap yourself, go home, you’re drunk.

Some pointers to start:

  1. Use proper shoes, not futsal shoes. You might break your ankle or hurt your knees if you use the wrong shoes. I use Puma Faas. It’s not the best bet, but light enough for tiny steps like mine.
  2. Avoid terrain path. As a beginner I avoid going uphill or downhill. Also includes climbing on and off the sidewalk. This slows your pace. Remember, you are weak! Don’t be doing a Rocky 3.
  3. Jog when there is light. Avoid jogging at night. Motorist are dumbass when night falls.
  4. Watch for stupid drivers. Pay attention to the road, some cars tolerate runners, others don’t. A general rule, just watch out.
  5. Do it because it’s fun, not because you have to. If you can’t make a minute run, stop and walk. God will not send you to hell for cutting corners.
  6. Respect other joggers/ runners. Don’t check out other people’s perky ass and smile when you cross paths.

When you come across a posting on running activity in Facebook, remember to encourage. A hero acknowledges another hero. Happy burning fat!

ps: I lost 2 kg so far. It’s all downhill from here!

Warga Emas ke Tanah Suci Mekah dengan Pajero

Saya pernah dengar cerita orang naik motor pergi Mekah, naik kereta, tetapi belum lagi warga emas. Subhana Allah, walaupun berusia, misi mereka untuk sampai ke sana dengan Pajero amat rumit.

Bayangkan tidur dalam kereta, mandi di tandas awam, tiada peti ais, tiada aircond, lagi difikirkan, lagi runsing kepala. Persoalan utama, kenapa tidak naik kapal terbang? Kenapa mesti kereta? Soalan ini lebih sesuai dijawab peserta sendiri. Pada hemat saya, ini adalah adventure. Kapal terbang, kapal cruise, speedboat semua ini boring.

Warga emas ke Tanah Suci

Perjalanan mereka akan menjangkau 13,000 km! (Balik kampung 350 km pon dah penat) Pasangan bertolak pada 13 July 2013 dan akan berpuasa sepanjang perjalanan.

Ikuti kisah dan perjalanan mereka di facebook page hasil update daripada anak.

Mari kita sama-sama doakan pasangan ini selamat tiba dan pulang dari tanah suci. Semoga Allah sentiasa bersama mereka menunjukkan jalan yg benar. Amin!

Kepada Pakcik dan Makcik, You ROCK!

Portal Aduan MBSA

Sebenarnya sangat mudah untuk mengacu aduan kepada MBSA secara online. Tak perlulah nak call kalau dah malas sangat atau nak jimat kos.  http://aduan.mbsa.gov.my

portal-aduan-mbsa

Kalau tak puas hati dengan longkang ke, pokok lendut sgt ke, jalan kotor, neighbor buat drama Melayu jerit sana-sini, main kompang tengah malam, jalan pecah etc. Semua jenis masalah dah memang listed dalam portal tersebut.

Cara nak gunakan sangat mudah, daftar akaun baru dan anda boleh terus log masuk. Daftar masalah dan pastikan ia dihantar (kadang-kadang aku pon terlupa tekan “Send”). InsyaAllah akan ada tindakan susulan oleh pihak MBSA.

mbsa-problem

Pagi tadi, aku pergi jogging lagi. Kali ni perangkap sampah di tasik sudah pun bocor. Habis sampah berteraburan di gigi tasik akibat dihanyut ombak kecil. Tu nasib baik bau dia belum naik lagi. Sok lusa bau sudah naik, kita cari port lain la kot?

Kalau ikut gambar di atas, sepatutnya siap 20 Januari 2013. Ini sudah bulan Mac. Macam mana Bina Warisan Enterprise buat kerja ni? Aduh hai. Langsung tiada sifat amanah.

Taman Rekreasi Seksyen 7 Semak Samun, Minta Perhatian #MBSA

Aku ni jenis pantang tengok semak samun. Lainlah kalau semak itu aku sendiri yang buat. Semak sendiri itu memang sengaja, supaya senang cari barang.

Keadaan di Taman Rekreasi Seksyen 7 tidak ubah seperti medan perang. Sepanjang aku jogging, aku dok sumpah seranah. Gile ke ape buat un-even terrain untuk jogging path? Buatnya salah pijak, mau seminggu tak masuk office sebab terkehel atau terkene paku. Tak ada kesedaran tentang keselamatan langsung!

taman-seksyen7-01

Ni apa punya kontraktor buang tanah merah dekat atas rumput? Rosak rumput!

taman-seksyen7-02

Kawasan rumput jelas menunjukkan kawasan tidak rata. Penuh dengan batu-batan.

taman-seksyen7-03

Beza ketinggian antara kawasan rumput dan jalan turap lebih 4 inci dan tidak kemas.

Continue reading “Taman Rekreasi Seksyen 7 Semak Samun, Minta Perhatian #MBSA”