Americanized

It’s a typical Monday morning, I went for breakfast after struggling for hours on the bed trying to get some shut eye.

As I approached the nasi lemak stall, “eh dik, tingkap tak tutup?” a makcik out of no where reminded me. Thank you, but no thank you. As long as my car is within sight, I’d rather leave the window open. Lets bad fume out, morning breeze in.

“Tak takut ke orang curi kerete?” she blurted.

“Itulah guna insurans.” I replied.

“American sungguh kamu ni”.

Deep within my sub concious mind I replied, “tengok name laa makcik!”

ps: I never leave my cars unlock. Plus, there’s nothing in the car.

 

There are 9 Comments for “Americanized”

hahaha.. american siot.. kahkah

Reply to This comment


Anarm wrote on November 30, 2009 #1

giler selamba.. hahaha.. 1st time aku jumpa org macam ko ni..

Reply to This comment


mrkay wrote on November 30, 2009 #2

AMERIKA..

*sila sebut dengan nada BUDAK KELANTAN movie..

Reply to This comment


zelo55 replied #1

amerekaaaaaaa~

Reply to This comment


Aimar wrote on November 30, 2009 #3

sama la style (ha3) tapi aku jawarican (jawa + amerika).

klu keta depan mata tak kisah pun lepas byk pula sekuriti.

lagi pun harta dunia (hu3)

Reply to This comment


megat wrote on November 30, 2009 #4

muahahaha…. memang betoi pon cakap
makcik tuh. sungguh kerek jawapan hang

Reply to This comment


Kreuger wrote on November 30, 2009 #5

hehe..tapi kalau dekat. Aku pun memang jarang tutup tingkap..

Reply to This comment


titan wrote on December 1, 2009 #6

“Amerika sungguh” (in Kelantanese dialect)

hehe 😛

Reply to This comment


xun wrote on December 1, 2009 #7

I never leave my car unlocked. Dalam movie mat saleh, selambe je tinggal kereta siap dengan kunci kat atas visor. Cabriolet pon selamba2 je tinggal. Memang Amerika sungguh. Tapi kalau buat kat sini, aku berani jamin, sooner or later mesti lesap punya kereta.

Memang la ada insurans, but the process tu…haih…baik kunci kereta, tutup tingkap rapat2….

bab nama tu, memang nama kau Amerika la, walaupun berasal dari Edward which somehow sounds more like English.

Reply to This comment


Mind wrote on December 2, 2009 #8

Leave a comment, I won't bite ;)

feed for comments on this post.

Login or Register if don't want to fill in the details below everytime.